USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

YDU bir üniversiteyle daha işbirliğine gitti

Yakın Doğu Üniversitesi ve Sebha Üniversitesi, KKTC ve Libya arasındaki dostluğun pekişmesine katkıda mevcut olmak neredeyse bilimsel niteliği olan teşrikimesai protokolü imzaladı. Atılan imzalar çerçevesinde bilimsel niteliği olan icraat ve incelemelerde teşrikimesai uygulanacak.

YDU bir üniversiteyle daha işbirliğine gitti
30-12-2022 19:07

Yakın Doğu Üniversitesi, Libya'nın en ehemmiyetli üniversitelerinden Sebha Üniversitesi ile bilimsel niteliği olan teşrikimesai protokolü yaparak ehemmiyetli bir arsıulusal iş birliğine daha imza attı. YDU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Sebha Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Masoud E. Alragig'in imzalarıyla yürürlüğe giren tören düzeni ile dü üniversite ortada bilimsel niteliği olan icraat ve incelemelerde teşrikimesai yapılacak.

Üniversiteler ortada geliştirilen iş birliklerinin kültürel zenginleşmeye, ilmî ilerlemeye ve devletler arasındaki dostluğun pekişmesine ehemmiyetli katkılar yaptığına aksan meydana getirilen protokol; kuma ilmî çalışmalar, global ahali eğitimi ve kültürel teşrikimesai mevzularını kapsıyor.

Sebha Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Masoud E. Alragig'in beraberindeki heyetle baş başa Yakın Doğu Üniversitesi'ne meydana getirdiği ziyarette imzalanan protokolle; dü üniversitenin uygulayıcı, araştırman ve öğrencileri arasından çelimli bağlar oluşturulması hedefleniyor. Böylece, baş başa düzenlenen kuma incelemelerin neticeleri kuma yayınlara dönüştürülürken dü üniversite ortada deneme aktarımı da sağlanacak.

Prof. Dr. Mustafa Kurt: “Dünyanın sağlam baş döndürücü ülkesinden değişik kurumlarla imzaladığımız teşrikimesai protokolleri ile araştırmacılarımız ve öğrencilerimizi evren ile bütünleştirirken; değişik külttürler ve ilmî birikimlere eş kurumlarla birlikte, eş olduğumuz ilmî birikimi insanlığın hizmetine sunuyoruz.”

Sebha Üniversitesi ile imzaladıkları bilimsel niteliği olan teşrikimesai protokolü ile YDU'nun 150'yi aşan arsıulusal iş birliklerine bir yenisini daha eklediklerini kail Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, YDU'nun dünyanın sağlam baş döndürücü ülkesinden üniversite ve enstitüler ile teşrikimesai yaparak ilmî üretkenliği ve verimliliği artırmayı hedeflediğini vurguladı.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin, Times Higher Education, ODTÜ URAP, AD Scientific Index, Shanghai Ranking kadar ehemmiyetli arsıulusal yükseköğretim derecelendirme kurumlarının yayımladığı listelerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en dobra üniversitesi adına toprak alırken, ismini dünyanın en dobra üniversiteleri arasına yazdırdığını da hatırlatan Prof. Dr. Kurt, “Dünyanın sağlam baş döndürücü ülkesinden değişik kurumlarla imzaladığımız teşrikimesai protokolleri ile araştırmacılarımız ve öğrencilerimizi evren ile bütünleştirirken; değişik kültürler ve ilmî birikimlere eş kurumlarla birlikte, eş olduğumuz ilmî birikimi insanlığın hizmetine sunuyoruz. Sebha Üniversitesi ile imzaladığımız tören düzeni de bunun ehemmiyetli örneklerinden biri” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Masoud E. Alragig: “Gerçekleştirdiğimiz ziyaretle, Yakın Doğu Üniversitesi'nin delici başarılarını durumunda gördük”

Yakın Doğu Üniversitesi'nin büyüklüğünden, ast yapısından, kampüsündeki imkanlardan ve bilimsel niteliği olan başarılarından baş döndürücü etkilendiklerini vurgulayan Sebha Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Masoud E. Alragig, “Gerçekleştirdiğimiz ziyaretle, bu delici başarıları durumunda rüyet şansına eriştik. İmzaladığımız teşrikimesai protokolüne elden işlerlik kazandırarak YDU ile rastgele mevzuda iş birlikleri yükseltmek istiyoruz” ifadesini kullandı.
Sebha Üniversitesi'nin Libya'nın en dobra ve en şişman üniversitesi bulunduğunu kail Prof. Dr. Masoud E. Alragig, “Özellikle tababet ve mühendislik sahalarında YDU ile ehemmiyetli iş birlikleri geliştirebileceğimize inanıyoruz. talebe ve talim üyeleri değiş programları da dü kuruluşa çelim katacak” değerlendirmesini yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler