USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

'Türkiye bizim de vatanımız'

Üniversite eğitimleri düşüncesince geldikleri Türkiye'de yer sarsıntısı düşüncesince seferber bulunan arsıulusal öğrenciler,"Türkiye bizim de vatanımız" sanarak yer sarsıntısı haberiyle şişman ortak sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler.

'Türkiye bizim de vatanımız'
27-02-2023 11:07

Üniversite eğitimleri düşüncesince Türkiye'de mevcut baş döndürücü sayıda arsıulusal mektepli sarsıntı felaketiyle yaşanmış bulunan acıya eş oldular. Ameen Amer Neamah ve Fadıla Mohammed Ali A Alsonusi de bu öğrencilerden. İkisi de Altınbaş Üniversitesi Mimarlık Bölümü sonuç derslik öğrencisi. Deprem bulunduğu andan itibaren toplamda 20 insandan oluşan ISR Team ile depremzedelere asistan olabilmek, yardımları gerekseme sahiplerine aksettirmek düşüncesince efor sarfettiler.

Aynı sürede Uluslararası talebe Temsilcisi de bulunan Ameen Amer Neamah Neamah, 2014'den bu yana Türkiye yaşıyor. Bu yıl Mimar kendisine yetkilendirilmiş olacak bulunan Ameen'in, ağabeyi de Türkiye'de Mekatronik mühendisliği eğitimi almış ve yetkilendirilmiş ergin ve gene Türkiye'de kişi işini yapıyor. Irak'da sert polat ticareti karşıcı babasıyla beraberce iş kurmuşlar ve Türkiye - Irak ortada sert polat ticareti hazırlamaya başlamışlar. “Bu nedenle Türkiye'yle bağlarımız baş döndürücü kuvvetli, burada baş döndürücü mutluyuz. Türkiye bizim de vatanımız. Kendimizi verecekli hissediyoruz” diyen Ameen, sarsıntı haberiyle şişman hissedar sıkıntı yaşadıklarını, asistan olabilmek düşüncesince kâffesi darülfünun ile beraberce seferber olduklarını dile getirdi.

“Acıda da sevinçte de bütünlük edinmek önemli”

Ameen, üniversitelerinde Irak, Fas, Cezayir, Pakistan, Cezayir, Suriye ve Nijerya üzere dayanıklı baş döndürücü ayrımlı ülkeden öğrenciler beraberce pedagoji bilimi gördüklerine özen çekti. Ammen, “Gerek harp lazım tabii facia baş döndürücü sayıda sıkıntı muammer coğrafyalarda bilgili çocuklarız. Acıda da sevinçte de beraberce olmayı öğrendik. Hep beraberce bu felaketi muammer kardeşlerimize dayanaklık etmek olmaya çalıştık. Memleketlerimizdeki ailelerimizin de katkılarıyla topladığımız yardımları Üniversitemizin destekleriyle sahiplerine ulaştırmanın huzurunu yaşadık” niteleyerek duygularını dile getirdi.

Ameen, sarsıntı haberini evvel öğrendikleri devir ki duygularını ve elbette birleştirme olduklarını şöyle anlattı: “Depremi evvel duyduğumuzda baş döndürücü dip hissedar sıkıntı yaşadık ancak serinkanlı kalmaya çalıştık zira oradaki bireylere iane etmemiz gerekliydi. Ekibimizle elden birleştirme olduk ve baş döndürücü endamsız sürede maddesel içsel elimizden mevrut gelişigüzel ayrışık katkısı topladık. Üniversitemizle beraberce bireylere iane edebilmek, kişilerin yaralarını sarmaya idman bizi az buçuk olsun rahatlattı. Memleketteki ailelerimiz de maddesel dayanaklık etmek sağladılar ve böylelikle depremzedelerin imdadına koştuk, hissedar kol olabilmek hakeza senelerde baş döndürücü önemli. Temsilcilik ekibimize de başkaca baş döndürücü teşekkürname ederim, onlar olmaksızın bütünlük olamazdık.”

“Benzer acıları yaşayanlar birbirini şimdi dobra anlar”

Fadıla Mohammed Ali A Alsonusi ise Libyalı. 5 kardeşi ve ailesiyle 11 senedir İstanbul'da yaşıyor. 2 salname Pazarlama ön lisans eğitimi de mevcut Fadıla, mimari sonuç sınıfta okuyor ve şimdiden fasile firmasında çalışmaya başladı. “Burayı evim üzere hissediyorum. 11 senedir ailemle buradayız. Artık ülkemiz üzere benimsedik.” niteleyerek Türkiye'ye duydukları bağlığı anlattı. Libya'da yaşadıkları devirde ise ülkelerindeki savaştan baş döndürücü etkilendiklerini ve evleri engelleme gelişigüzel şeylerini kaybettiklerini dile getiren ve depremde konutlarını ve yakınlarını kaybedenlerin acısını bu yüzden baş döndürücü dobra anladıklarını, içten hissettiklerini anlatım fail Fadıla “Ailem ve ego baş döndürücü etraflıca müddet bu kayıpların etkisinden çıkamadık. Bu nedenle acılarını anlayabiliyorum. Benzer acıları yaşayanlar birbirini şimdi dobra anlar. Toparlanmamız yeni baştan yaşama dönmemiz devir aldı. Zor vakitlerde mevrut yardımların insanın, yaşama yeni baştan tutunması düşüncesince de baş döndürücü katkısı oluyor” niteleyerek konuştu.
Bütün bu yaşananlar karşısında baş döndürücü kalbi kırık olduklarını yeni baştan dile getiren Fadıla,"Ailemle beraberce hem çıplak maşer kuruluşlarıyla da çalışkan hissedar biçimde çalışıyoruz ve bununla beraber armağan yapıyoruz. Aynı devir da Uluslararası talebe Temsilcimiz Ameen ve kadrosunun Üniversitedeki kâffesi arsıulusal öğrencileri de birleştirme ederek başlatmış bulunduğu iane kampanyasına da engelleme olduk. Hem Türkiye'de bununla beraber Suriye'de depremden dokunca görenlere korumak hepimizi duygulandırdı” niteleyerek konuştu.

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Çağrı Erhan da darülfünun kültürlerinde içtimai yazık projelerinin başta desteklendiğini ve öğrencilerinin maşeri sorunlara hassas olmalarının beklendiğini dile getirdi. Bu süreçte gelişigüzel birinin maşeri bilinci gelişmiş, canlı erler kendisine yetişkin olduklarını görmekten alım çalım duyduklarını tamlayan Erhan laflarını şöyle sürdürdü: “Yardım kampanyamız sürecinde lazım koordinasyonda lazım sarsıntı illerine derece derece fahri kendisine canla başla çalıştılar. Bizim üniversitemiz özelinde ise, arsıulusal hissedar el birliği kültürünün geliştiğini rüyet imkânı bulduk. Üniversitemizde 105 ayrımlı ülkeden mevrut 6000'in üstünde mektepli pedagoji bilimi almaktadır. Uluslararası öğrencilerimiz sarsıntı felaketi sonra depremzedelere dayanaklık etmek hasretmek düşüncesince iane kampanyamıza engelleme oldular ve minimum Türk öğrencilerimiz denli el birliği sürecine medet sağladılar. Yaptıkları yardımlara 'Altınbaş Üniversitesi Uluslararası Öğrencileri Sizinle' etiketi yapıştırarak, ikinci vatanımız dedikleri Türkiye'ye ve vatandaşlarına bulunan bağlılıklarını sergilediler. Türk ve arsıulusal öğrencilerimizin yardımların toplanması, tasnifi ve iletilmesi sürecinde sergiledikleri el birliği bizlerin geleceğe baştan umutla bakmasını sağladı. Bu hususta, maşeri iyileşmemizin yeterli da bu noktadan başlayacağını düşünüyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler