USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

BAU Global üyesi Bay Atlantic Üniversitesi NECHE akreditasyonu aldı

BAU Global Eğitim Ağı bünyesindeki Bay Atlantic Üniversitesi, Amerika'nın en prestijli akreditasyon kurumu NECHE'den (New England Comission of Higher Education) müsaade alarak iri müşterek başarıya imza attı.

BAU Global üyesi Bay Atlantic Üniversitesi NECHE akreditasyonu aldı
05-03-2023 11:07

Aldığı akreditasyonla Amerika'daki Harvard, MIT, Brown az daha dünyanın en önde mevrut üniversiteleriyle bire müşterek statüye munsap Bay Atlantic Üniversitesinin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sinem Vatanartıran, “Akademik terbiye kalitesi ve icazet denkliği dair dünyanın önde mevrut üniversiteleriyle bire müşterek lige çıkmaktan iri alım çalım duyuyoruz” dedi.

Bay Atlantic Üniversitesi, BAU Global Başkanı Enver Yücel'in liderliğinde 2014 senesinde Amerika'nın başkenti Washington DC'de kurulmuştu. Beyaz Saray'a çelimsiz müşterek volta mesafesinde öğrencilerine kapılarını açan üniversite, lisans, lisansüstü ve doktora programlarıyla kar gayesi gütmeden misyon vermeye başladı. Kurucu rektörlüğünü Prof. Dr. Sinem Vatanartıran'ın meydana getirdiği üniversite, yerli, Asya, Latin Amerika, Afrika ve Avrupa kıtalarındaki 46 ülkeden mevrut bine DOĞRU öğrencisiyle çelimsiz müddette adından yalan ettirdi. Sağladığı olanaklar ve burs imkanlarıyla Türk öğrencilerin de derin ilgisine illet bulunan Bay Atlantic Üniversitesi, mevcuttaki izlence bazlı akreditasyonunun yanında efdal öğretimde elan prestijli ve temelli müşterek akreditasyon ikrar etmek düşüncesince 1.5 sene evvel çalışmalarına başladı. Belirli sayıda izinli verilmesi, mali kendisine makul müşterek kapasiteye ulaşılması az daha kriterlerin tamamlanmasının arkası esna üniversite, federal hükümetin meydana getirdiği değişiklikle ABD'de coğrafi pozisyona bakmaksızın dünyanın en prestijli üniversitelerine akreditasyon sağlayan NECHE'ye müracaatta bulundu.

125 sene evvel kurulan, 4 bin 500 darülfünun mevcut Amerika'daki en dobra 100 üniversitenin 90'ının bulunmuş olduğu Boston da engelleme kuzeydoğu alanına hükmeden, MIT, Harvard, Brown az daha dünyanın en ehemmiyetli terbiye kurumlarını akredite fail NECHE, Bay Atlantic Üniversitesinin başvurusunu ikrar etti. Amerika'nın en prestijli akreditasyon kurumu NECHE kabilinden kurulan serbest komisyon, misyon, kurumsal planlama-değerlendirme, dümen organizasyonu, öğretim-öğrenim, mektepli hizmetleri, ölçme-değerlendirme, mali kaynaklar, eğitimin etkinliği, dürüstlük-şeffaflık başlıklarında Bay Atlantic Üniversitesini incelemeye aldı. Kasım ayındaki denetleme, eyyam devam eden raporlama ve görüşmelerin arkası esna komisyon, Bay Atlantic Üniversitesinin akreditasyonuna tasdik verdi. Uzun uğraşlar kararı tahsil edilen akreditasyon onayı, Amerika'da mevcut Enver Yücel ilkin peyda etmek az daha büyüklenme çalışanlarına iri alım çalım ve büyüklük yaşattı.

“Aynı ligdeyiz, iri alım çalım duyuyoruz”

Akreditasyonla bilimsel niteliği bulunan terbiye kalitesi ve icazet denkliği dair dünyanın önde mevrut üniversiteleriyle bire müşterek lige çıkmaktan iri alım çalım duyduklarını dile getiren Bay Atlantic Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sinem Vatanartıran, “NECHE az daha Amerika'nın en prestijli kurumundan akreditasyon almakla darülfünun kendisine bundan sonra topu topu federal terbiye programlarına müracaat yapabileceğiz. ABD'li ve ecnebi öğrencilerimiz federal tahsil kredisine başvurabilecek. Bu akreditasyonla üniversitemizde kıraat etmek talip öğrencilerimizin ara sınav ikrar oranları da artacak. Ülkemizdeki Yükseköğretim Kurumunun da Bay Atlantic Üniversitesini tanımasına, diplomamızın denkliğine olanak sağlayacak” dedi.

“Kalıcı müşterek Amerikan üniversitesi statüsüne kavuştuk”

NECHE'nin verdiği akreditasyonun baş döndürücü giranbaha bulunduğunun altını çizen Vatanartıran, “Artık bizim üniversitemizden izinli bulunan öğrencilerin diploması, Harvard, MIT, Brown ve elan nice dobra üniversitenin diplomasıyla denk değerde olacak. Akreditasyonumuzla üniversitemiz, ecnebi müşterek girişimcinin kurduğu müşterek darülfünun olmaktan çıkıp gerçek, kalıcı, rastgele çeşitli sistemini Amerika'daki efdal talim standartlarına mucibince uyarlamış müşterek terbiye kurumu olacak. Kalite vesikası de bu akreditasyonumuz olacak. İşin ucunda bundan sonra baş döndürücü kıymetli, baş döndürücü prestijli müşterek diplomamız var” diye mutluluğunu paylaştı.

“Ülkeme bağış olsun”

Akredite kararıyla iri alım çalım ve büyüklük canlı BAU Global Başkanı Enver Yücel ise, “Bay Atlantic Üniversitemizin NECHE kabilinden akredite edilmiş olmasından baş döndürücü memnunuz. Öğrencilerimize en dobra terbiye deneyimini sunmaya ve Washington DC'de bedel yapmaya bitmeme edeceğiz. Bu karar, Cumhuriyetimizin 100. senesinde ülkeme bağış olsun” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler