USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Yaz tatilini verimli geçirmek elinizde

Yaz tatili elden rahat etmek ve gezinmek değil, çocuğun acemi şeyler öğrenmesi, birlikte uğraşı edinmesi, özlük potansiyelini keşfetmesi düşüncesince birlikte okazyon oluyor. Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi, tatili elan dobra gitmek talip küçüklere ve a

Yaz tatilini verimli geçirmek elinizde
28-06-2022 20:06

Zorlu yanında eğitim-öğretim yılının peşi esna böylecene tatil başladı. Tatiller, evlatların rutinin haricinde dinlenmelerinin yanı esna muhtelif bölgelerde çıkarlarını geliştirmeleri düşüncesince şişman okazyon oluşturuyor. Bu devirde ebeveynlerin evlatlarının tabii mentoru olarak; onlara zamanlarını güzel taşımak düşüncesince kere göstermeleri, onları dinlemeleri, anlamaları, deneyimlerini paylaşarak kere göstermeleri şişman ehemmiyet taşıyor. Çocuklarla yanı esna yanında yaz tatili planı yapmanın zamanlarını henüz verimli geçirmeleri düşüncesince semere adım yararlı olacağına uyanıklık çekici Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi, anne babalara önerilerini şöyleki sıraladı:

“Bu tatilde çocuğunuzla neler nüfuz onarmak istediğinizi düşünün, zihninizde canlandırın ve kâğıda dökün. Listenizi hazırlarken yavrunuzun tatile değgin düşlerini dinleyin. Listenize yazdığınız değme şeyi nüfuz onarmak benzer olmayabilir. bu yüzden önceliklerinizi belirleyin. Planladığınız etkinlikleri yanında takvime yerleştirin.

Arkadaşlarıyla olmak, toplumsallaşmak füru düşüncesince ehemmiyet taşır. Planda dostlarıyla yanı esna olunacak vakte açık arazi ayırın.

Aile etkileşiminin, paylaşımının gani olacağı, birbirinize hengâm ayıracağınız yanında tatil geçirmek istiyorsanız uygulayım bilimi kullanımına uyanıklık edin. Süreç ağız ağıza oluruna bırakıldığı takdirde içtimai iletişim araçları yahut elektronik beyin oyunları evlatlarımızın vaktini ziyadesiyle kabul onarmak ve onları henüz da pasif onarmak düşüncesince göreve amade bekliyor. Bu sebeple içerikler üzerine seçici ve görüntülük karşısında geçirilen müddet üzerine sınırlayıcı olun. Teknoloji ile mükemmel işler başarıldığını biliyoruz fakat uygulayım bilimi sizi yapabileceğiniz gayrı etkinliklerden alıkoymasın. Bilinçli uygulayım bilimi kullanıcısı olun ve çocuklarınızı şuurlu uygulayım bilimi kullanıcısı olmaları üzerine destekleyin.

Okumanın kişiye kattıkları üzerine bizler hem fikiriz. Siz de yavrunuza okumanın değiştirici ve geliştirici enerjisini ayırt etmesi düşüncesince dayanak noktası olun. Yaşına ve ilgisine akıllıca kitaplarla, kıraat alışkanlığı kazanmasına bap aralayabilirsiniz. Sizin okuyacağınız, yavrunuzun okuyacağı ve üstünde konuşmaktan esenlik alacağınız kitaplar seçin. Zihinsel gelişmenin en ehemmiyetli aktivitelerinden birisi bulunan kıraat eylemi aydın gelişmenin yanı esna sınavlar açısından da yarar sağlıyor, çocuğa okuduğunu kavrama ve usa vurma becerileri kazandırıyor. Sınavda tarihi çalışan kullanabilmek; çabuk okuma, okuduğunu anlama, istimara ve semere çıkarabilme, muhtelif mevzularda bolca eser okumaktan geçiyor. O sebeple yaz tatili düşüncesince kesinlikle okunması gereken, esenlik alınan, başvuru edilen kitapları seçmece okumaya da devir ayırın.

Uzun yanında yaz tatili sürecinde tabii namına bilgiler unutulmaya başlanır. Öğrenilmiş bilgiler çağ zarfında birkaç bugün çalışılarak, sunulan ödevler yapılarak yahut ait mevzularda tetkikat yapılarak zihinde taravetli namına tutulabilir. Tatil günleri verimli yanında halde planlanarak hoppa fakat derneşik yanında çalışmayla etraflı bilimsel nitelikli eksikler de kapatılabilir. Özellikle LGS ve YGS'ye hazırlanacak gençlerin yaz tatili süresince hemen öğüt çalışmasını beklentisi zarfında olmamak, buna rağmen ‘Nasılsa sene zarfında baş döndürücü çalışacak, literatür tek bilinçlilik çalışmasına ister yok' tavrı zarfında olmamak da ehemmiyet taşıyor.

Çocukların ilgili, becerikli bulunduğu yanında bölgede devir ve himmet harcayarak yanında beceriye erbap olduklarında özgüvenleri artar. Tatilde ufaklıklara yanında maharet edinmeleri üzerine fırsatlar oluşturabilirsiniz. İlgisine akıllıca yanında uğraşı edinmesine ve maharet gelişimine dayanak noktası vermek, kere açıklamak önemlidir. mesela ışık çekebilir, yanında kodlama dili öğrenebilir, çiftteker tamiri yapabilir. Böylelikle üretmenin ve gelişmenin de keyfini tatmış olur.

Çocuklarımızın gelişmeleri açısından sporu, mıhlı hayatı önemseyen ve uygulayıcı anne babalara gereksinimleri var. Bu yaz tatili düşüncesince çalışkan olacağınız, çocuğunuzla yanı esna yapabileceğiniz sportif faaliyetlere listenizde arazi verin. Ayrıca derneşik meydana getirilen değme muhtelif fiziki aktivitenin öğrenmeye bulunan müspet yardımı deneylerle sergileniyor. Çocuklarımızın mıhlı yanında bedenî yapıya erbap olması, kendine bulunan güveninin gelişmesi, henüz sansasyonel öğrenebilmeleri düşüncesince spor yapmaları üzerine ana babalar namına kesinlikle desteklememiz gerekiyor. Yaz tatili sürecinin spora devir açmak üzerine sunmuş bulunduğu fırsatları güzel görmek ve benzer olduğunca bu manada gösteriş manken kazanmak şart.”

Çocuklar bu tavsiyeler size
Çocukların bu devri eksiklerini tamamlamak, öğüt tekrarı yapmak, sınav halletmek düşüncesince de yanında okazyon namına görmeleri icap ettiğini de hatırlatan Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi, “Hem eğlenin hem dinlenin bununla müşterek öğrenin” sanarak şu önerilerde bulundu:

“Sanatla kırcı yanında tatil geçir. Resim yap, değişik müzikler dinle. Müzeleri görüşme et.

Oyun oyna. Kutu oyunları veya bostan oyunları olabilir. Oyun oynayarak paylaşmayı, kendini arama etmeyi, izleme kullanmayı öğrenirsin. Oyun, öğrenmenin en çalgılı çağanaklı yoludur.

Bir haset ‘iyilik günü' anons et. Çevrendekilere iane onarmak düşüncesince fırsatlar yakala.

Daha ilk gitmediğin toy yanında yere ailenle bu arada görüşme yap. Bu ziyaretini özetleyen yanında makale yaban yazabilir veya seni en baş döndürücü etkileyen şeyin resmini çizebilirsin.

Arkadaşlarınla yanında araya geleceğin etkinliklere katıl. Bu aktiflik arada yanında baş başa sepet topu - uçan top oynamaktır, bazense bu arada maket yapmaktır. Senin tarzına akıllıca olanı seç.

Yaz tatili ödevlerini kesinlikle inceden inceye tamamla. Yaz ödevlerini nüfuz onarmak düşüncesince ailenle bu arada yanında planlama yap. Ne zaman, ne genişliğinde himmet vermek yapacağını belirle.

Sözlükten değme çağ toy kelimeler öğren. Öğrendiğin kelimeleri yabancılar ile paylaşmayı da boşlama etme.
Yaşamındaki kâffesi ekranlardan ırak yanında çağ geçir. Televizyon, telefon veya elektronik beyin ve benzeşim tek teknolojik alete o çağ yaşamında arazi verme.

Kitap okumaya devir ayır ve bunu derneşik yanında halde yap. Seni bahtiyar edecek, toy bilgiler öğreneceğin kitaplar oku. Okuduklarını ve sana elbette hissettirdiklerini sevdiğin kişilere anlat. Okumanın başarına yardımı olacağını da nisyan Sınavlarda uyanıklık yanlışı namına nite-lendirilen katı baş döndürücü günah esasta kıraat hatalarından kaynaklanır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler