USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Yarıyıl tatilini verimli geçirmek isteyen öğrencilere uzmanlardan tavsiyeler

İlk ½ si tamamlanan 2021-2022 yetişek talim sürecinin ikinci ½ si 7 Şubat Pazartesi haset başlayacak. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji'nin kılavuzluk kısmı bu dü haftayı verimli kılacak tatil önerilerinde bulundu.

Yarıyıl tatilini verimli geçirmek isteyen öğrencilere uzmanlardan tavsiyeler
25-01-2022 12:29

2021-2022 terbiye tedrisat sürecini karşı yarısını bütünleyen ve 15 günce sömestr tatilini verimli geçirmek isteyen öğrenciler düşüncesince İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Rehberlik Bölüm Başkanlarının tavsiyeleri şöyleki oldu:

Bedensel ve zihnî kendisine dinlenin

Bedensel ve zihnî kendisine istirahat etmek ikinci yarıyıla hazırlıkta önemlidir. Öğrenciler, sömestir tatilinde bedenlerini zorlayacak yahut sakatlanmalarına etken olabilecek aktivitelerden kaçınmalıdır. Müzik dinleme ve im kıraat kabil zihnî deşarj sağlayıcı ferdî aralık geçirme etkinliklerinin birlikte familya içi ilişkileri güçlendirecek familya fertleri ile birinci sınıf devir geçirilebilecek kutu oyunları, aş damı sanatları, metruk eşyaların baştan tasarlanması kabil etkinlikler de zihnî deşarj sağlayacaktır.

Yaşam becerilerini geliştirin

Öğrencilerin yaşamda değerli birer fert olmaları düşüncesince hayat becerilerinin de gelişim göstermesi gerekmektedir. Gelişim dönemlerine ve potansiyellerine akla yatkın sorumluluklar vererek öğrencilerin hem yazık bilinci bununla beraber hayat becerileri geliştirilebilir. Örneğin, 3-4 gözyaşı grubundaki füru bulaşık kıyafetini bulaşık sepetine atabilirken 4-5 gözyaşı grubu bulaşık giysilerini bulaşık sepete atıp, bulaşık sepetinden alıp makineye atabilir. Kişilik gelişmeleri açısından ince ehemmiyetli bulunan yazık bilincinin yerleşmesi düşüncesince meydana gelen rastgele yazık sonrası füru kesinlikle ölçüm edilmeli ve adına getirilen bu sorumluluğun kazanımlarından bahsedilmelidir.

Teknoloji detoksu yapın

Teknoloji dair öz farkındalık oluşturulmalıdır. Teknoloji kullanma amaçları, uygulayım bilimi ile geçirilen müddet ve zımni kalitesi gözden geçirilmeli ve yersiz kullanımlar sınırlandırılmalıdır.

Öz kıymetlendirme yapın

Geride bırakılan karşı sömestir düşüncesince nelerin güzel yapıldığı, nelerin şimdi güzel yapılabilir bulunduğu değerlendirilerek ikinci sömestir düşüncesince hedefler belirlenebilir. Bu öz kıymetlendirme çabucak bilimsel niteliği bulunan manada değil, duygularda, davranışlarda ve tesanüt ilişkilerinde de yapılmalıdır. Belirlenecek hedeflerin uygulanabilir hedefler bulunmasına özen edilmelidir.

Öğrenme kaybını önleyin

Öğrenciler sömestir tatili emek vermek programıyla kendine saf planlama yaparak öğrendikleri mevzuları pekiştirebilir ve bellekteki kalıcılığını artırabilirler.

Kendini keşfet

Dinlenme ve öğrenme düşüncesince güzel ortak vesile bulunan sömestir tatili başkaca kendini icat etmek içre güzel ortak olanaktır. Özellikle ortaöğretim kademesindeki öğrenciler kendilerine şu soruları sorabilir; Kariyer planlama yolculuğunda ne derslerden afiyet alıyorsun? Hangi derslerimizi idman senin düşüncesince ortak uğraşı niteliğinde? Üniversitede ne kısmı kıraat etmek istersin? İleride ne mesleği gerçekleştirmek istersin? Yarıyıl tatilinde topu topu bu sorulara karşılık arayabilir ve bulduğunuz cevapları aileniz ile paylaşabilir, ailenizin fikirlerini alabilir geleceğinizi planlamaya başlayabilirsiniz. Ayrıca sömestir tatili sürecinde biyografi örneği hazırlanabilir. CV oluşturmak, ortak iş başvurusunda bulunmanın detaylarının neler bulunduğu araştırılabilir.

Sınav hazırlığında bulunan öğrenciler

Tatil süreci öğrencilerin bereketli fazlaca dinlenebilecekleri, acemi şeyler keşfedebilecekleri ve imtihan hazırlığı sürecini gözden geçirebilecekleri var ise özellik eksiklerini tamamlayabilecekleri ehemmiyetli ortak fırsattır. Yarıyıl tatilinde rüçhan kendisine bulunan emek vermek akımları gözden geçirilmeli ve var ise kem noktalar baştan düzenlenmelidir. Deneme sınavları uygulayarak eksikleri doğrultusunda çalışmalarını yönlendirmelidir. Uyguladıkları sınama imtihan neticelerini değerlendirdikten sonraları gündüz içindeki çalışmalarını buna uyarınca planlamalıdırlar. Sözel derslerde unutmamak düşüncesince kesinlikle tekrarlar yapılmalıdır. Sayısal derslerdeki konuların istifham çözerek pekiştirilmesi şimdi yarayışlı olacaktır. Öğrencilerin değişik istifham tarzlarını görmesi ve bereketli istifham çözmesi konuların zihinlerine temelli ortak biçimde yerleşmesini sağlayacaktır.

Okula dönüş

2 haftalık ortak aranın arkası esna 7 Şubat Pazartesi haset öğrenciler okullarına dönecek. Bu tarihe yaklaşırken öğrencilerin menfaatlerini meslek rutinlerine hazırlaması, ruh bilimsel kendisine anık oluşlarını artıracaktır. Biyolojik saatlerini meslek programlarına uyarınca ayarlamaları, ikinci yarıyılın karşı gününde bitap ve uykusuz olmalarının önüne geçecektir. Bu nedenle biraz gündüz önceleri okula gidilen yıllarda aralık kaçta uyuyor ve uyanılıyorsa bu saatlerdeki hab düzenine geçilmelidir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler