USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

‘Yarını Kodlayanlar’, BM Sürdürülebilir Kalkınma Üst Düzey Siyasi Forumu’nda yer aldı

‘Yarını Kodlayanlar' projesi, sabık sene planlı Birleşmiş Milletler Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi'nin arkası sıra bu sene 2'nci kere Birleşmiş Milletler'in (BM) misafiri oldu. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Üst Düzey Siyasi Forumu'nda yer düzlük plan düşünce

‘Yarını Kodlayanlar’, BM Sürdürülebilir Kalkınma Üst Düzey Siyasi Forumu’nda yer aldı
07-07-2022 14:02

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği kabilinden evlatları sayısal geleceğe istihzar hedefiyle yaşama geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar' projesi arsıulusal başarılarına borda bordaya yenisini elan ekledi. Türkiye'nin ciharıyek indinde 260 bini borda bordaya tomar çocuğa vasıl proje, sabık sene planlı Birleşmiş Milletler Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi'nin arkası esna bu sene da Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Üst Düzey Siyasi Forumu'nda yer aldı. Projeye hususi şekilde online ortamda meydana gelen oturuma Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Sözkesen ve Yarını Kodlayanlar Gönüllü Eğitmeni Melike Su Uzun hatip şekilde katıldı. Oturumda, projenin 6 salname yolculuğu ve elde edilmiş muvaffakiyet hikâyeleri paylaşıldı.

Konu kendisince değerlendirmede mevcut Hasan Süel, “Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği olarak, sayısal geleceğe anık nesiller yetiştirme hedefiyle 6 sene ilk başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar' projesini iri borda bordaya kararlılıkla sürdürüyoruz. Teknolojiyi insanlığın iyiliği için, topluluğun toplumsal borda bordaya ihtiyacına karşılık özgülemek düşüncesince ne kullanabiliriz niteleyerek düşündüğümüz borda bordaya dönemde, dedik ki, tığ ilk kişilerin uygulayım bilimi okuryazarlığını, teknolojiye bulunan yatkınlığını çoğaltmak düşüncesince borda bordaya plan tecrübe edelim ve çocuklardan başlayalım. Böylece, Ağustos 2016'da Habitat Derneği işbirliğiyle 7-14 gözyaşı arasındaki çocuklarımıza sayısal dünyanın lisanı kodlamayı öğretmeye başladık. ‘Yarını Kodlayanlar' projemizle, tüketen değil, üreten borda bordaya neslin yetişmesine katkıda mevcut olmak istiyoruz. Bugüne derece 81 ilde 260 bini borda bordaya tomar çocuğumuza kodlama öğrettik. Önümüzdeki sene öğrenci, hoca ve aileler engelleme 92 bin insana elan uygulayım bilimi eğitimi vermeyi hedefliyoruz. ‘Yarını Kodlayanlar' projemiz çocuklarımız, velilerimiz ve gönüllülerimiz üstünde ehemmiyetli ve müspet yönde değişimler meydana getirmeye bitmeme ediyor. Bu sene üçüncü el yayınladığımız toplumsal ağırlık tutanağına göre, plan kapsamında akıbet 1 yılda elde ettiğimiz mecmu toplumsal bedel kısaca 14 milyon TL oldu. Projeye yaptığımız gelişigüzel 1 TL'lik yatırımın 7,7 TL mesabesinde toplumsal ürem oluşturduğunu gördük. Geçen sene projemizi Birleşmiş Milletler Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi'nde topu topu dünyaya enformasyon imkânı bulmuştuk. Bu sene da Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Üst Düzey Siyasi Forumu'na katılarak ikinci el Birleşmiş Milletler sahnesinde yer almanın gururunu yaşıyoruz. ‘Yarını Kodlayanlar' çatısı altında canlı nesilleri sayısal geleceğe yapmaya bitmeme edeceğiz.”

‘Yarını Kodlayanlar' projesiyle Türkiye'deki sayısal uçurumu bloke etmek düşüncesince çalışmalarına bitmeme ettiklerini dile getiren Civan Sözkesen, “Vakıf ile baş başa 6 sene ilk başladığımız projemizde evlatların hemen tüketen değil, teknolojiyi bilici ve üreten borda bordaya çocuk olması düşüncesince topu topu eğitimlerimizi ve etkinliklerimizi yaygınlaştırıyoruz. Proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz hackathon'lar ve düşün maratonları ile evlatların projede öğrendiği detayları çocuklarla baş başa toptan sorunları halletmek düşüncesince kullanmanın yollarını gösteriyoruz. Pandemi devri nice endüstrisi etkilediği üzere örgün eğitimi de etraflıca etkiledi ve çevrimiçi ortamda sunulan yetişek faaliyetlerinin başlaması ile eğitimde punt eşitliğini de gelişigüzel zamankinden elan baş döndürücü münakaşaya başladık. Bu çağda dezavantajlı bölgelerdeki evlatlarımızın yetişek ve teknolojiye ulaşım halleri elan da zorlaştı. Tüm bu sebeplerden dolayı, ilkin rustik bölgelerdeki çocuklarımıza eğitimde elan borda bordaya tomar punt eşitliği gelmek ve teknolojiye erişimlerini kolaylaştırmak hesabına ‘Yarını Kodlayanlar' projemizin içeriğini genişlettik ve ülkemizin değişik noktalarındaki 30 karye okuluna dört dörtlük kuvvetli uygulayım bilimi sınıfları açtık. Bu sene 15 karye okuluna elan dayanak vereceğiz. Projemizin etkilerini toplumsal ağırlık analizi ile de görmüş olduk. Projeye meydana getirilen yatırımın tesiri yüzdelik 75 artarak 7,7'ye nail oldu. Eğitimlerin içeriklerini yükseltmek düşüncesince yer aldığımız arsıulusal organizasyonların yanı esna bu sene Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Üst Düzey Siyasi Forumu'na da katılarak öz bilgelik birikimimizi gayrı devletlere transfer fırsatını eline geçirmiş olduk. ‘Yarını Kodlayanlar' ile yurdumuzdaki sayısal uçurumu bloke etmek düşüncesince çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz.”

260 bini borda bordaya tomar çocuğa ulaşıldı
Yapılan açıklamaya göre, ‘Yarını Kodlayanlar' projesiyle, Türkiye'nin ciharıyek indinde yaşları 7-14 ortada mütebeddil küçüklere fahri eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, yürütüm yapma, anlatı tekvin ve aldatmaca etme üzere mevzularda kuramsal ve kılgısal eğitimler veriliyor. Eğitimlerde küçüklere programlama kendisince düşün sahibi olma, üreticiliklerini ortaya çıkaracak icraat yapma, öz manzara dünyalarını oluşturma, öz oyunlarını çoğaltma imkânı sunuluyor. Son 1 yılda 14 milyon TL'lik toplumsal bedel elde edilmiş plan düşüncesince meydana getirilen gelişigüzel 1 TL'lik envestisman 7,7 TL'lik toplumsal ürem sağladı. Bugüne derece 81 ilde 260 bini borda bordaya tomar çocuğa vasıl plan kapsamında önümüzdeki borda bordaya yılda öğrenci, hoca ve aileler engelleme 92 bin insana elan uygulayım bilimi eğitimi verilmesi hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler