USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Ümmehan Elginkan Anaokulu hizmete açıldı

Türkiye'nin güzel çırçıplak maşer kuruluşlarından birisi bulunan Elginkan Vakfı, İstanbul'un Silivri ilçesinde sabık sene temel noktasını attığı Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu'nu hizmete açtı. Okul, Silivri Belediyesi'ne ilgilendiren bulunan arazide mensur edildi.

Ümmehan Elginkan Anaokulu hizmete açıldı
26-11-2022 11:07
Elginkan Vakfı, herhangi birlikte sabık gündüz gelişen, büyüyen ve ilkin 0-6 gözyaşı gurubu evlatların dip bulunduğu İstanbul'un Silivri ilçesinde 16 Haziran 2021 tarihinde önemli noktasını attığı ve 22 Eylül 2022 tarihinde tamamlanan Ümmehan Elginkan Anaokulu'nun resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılan anaokulunda akıbet uygulayım bilimi ile donatılan 8 derslikte 200 mektepli pedagoji bilimi görebilecek. İdari ünite bölümünün beraberinde birlikte de konuşma salonun arazi almış bulunduğu Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu, mevki okulu şekilde İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın anaokulu projesinde kullandığı Tip Projesi asal alınarak yaptırılan Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın bizzat talebi hesabına Silivri Belediyesi'ne ilgili bulunan arazide düz yazı edildi.

Anaokulunun açılışına Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, emektar Milli Savunma Bakanı ve Elginkan Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet Vecdi Gönül, Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, politik tümen temsilcileri, sedir üyeleri, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, STK temsilcileri, muhtarlar ve aşırı sayıda çağrılı katıldı.

''Eğer halis muhlis sanayiciler birer okul yaparsa bu ülkede okumayan insanoğlu kalmaz''

Anaokulunun açılışında mütekellim Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, ''Ben yaşıyorken Allah bunu bana baht etmiş bulunduğu düşüncesince aşırı mutluyum. Bu açılışların devamını getireceğiz. Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya'ya yalan verdim; Bilecik'te okul yapacağız. Sonra da Erzincan'da okul açılışı yapacağız. Samsun'da da Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk adını vereceğimiz Anadolu Lisesi'nin açılışını yapacağız. Gelen talepler doğrultusunda okullarımızı hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Biz, bu iklim düşüncesince varız. Burada kazanıyorsak burada ezmek zorundayız. Eğer halis muhlis sanayiciler birer okul yaparsa bu ülkede okumayan insanoğlu kalmaz. Ağaç yaşken eğilir. Çocuklar bu yaşta pedagoji bilimi vereceğiz; Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk ile büyüyüp onun ile yaşlanacaklar. Onlar da dünkü nesillere dünkü şeyler öğreterek büyücekler'' dedi.

''Ahmet Elginkan isminde kitabevi açacağız''

Ahmet Elginkan isminde dünkü kitabevi açacaklarının bilgisini verici Akçen, ''Ahmet Elginkan, Ümmehan annemizin saygıdeğer eşidir. Çünkü merhum başkanım ana ve babaya aşırı ehemmiyet verirdi'' biçiminde konuştu.

''Her dünkü pedagoji bilimi yuvasının açılışı ülkemize doğan birlikte şems etkisindedir'' diyen Elginkan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet Vecdi Gönül, “Hepimiz bu yuvalarda pedagoji bilimi gördük. Değerli öğretmenlerimiz olmasaydı hiçbirimiz burada olamazdık. İnancımıza layıkıyla ana ve babalar, çocuklarına pedagoji bilimi ve terbiyeden henüz değerli birlikte kalıt bırakamazlar. Bu kavrayış kurumlaştıkça ve müesseseleştikçe henüz da bedel kazanır. Anaokulumuzun pedagoji bilimi camiamıza iyi olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise şu şekilde konuştu: ''Silivri'de annelere lafımız vardı; okul önceleri evlatların eğitimine dayanaklık etmek ve annelerin işgücüne katılımını beslemek düşüncesince onlara anaokulu vaat etmiştik. Bu kapsamda arsası Silivri Belediyesi'ne, inşası da Elginkan Vakfı'na ilgili bu okulun açılışını yaptık, aşırı mutluyuz. Ümmehan annemize Cenabı Allah'tan yağmur dilerken, onun mirasını budala bilip bu okulları Türk gençliğine ve Türk çocuklarına kazandıran Elginkan Vakfı'nın dümen kuruluna ve Gaye ablamıza kalben teşekkürname ediyorum. İyi ki varlar. Cenabı Allah onlara henüz birlikte tomar okul henüz birlikte tomar pedagoji bilimi kurumu yaptırmayı baht etsin. Kendilerine tamamı Silivrili hemşerilerim hesabına teşekkürname ediyorum.''

Vakfın İstanbul Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu'nun beraberinde henüz geçmiş İzmit Cahit Elginkan Anadolu Lisesi (İzmit), İTÜ Ekrem Elginkan Lisesi (İstanbul), Ümraniye Elginkan Vakfı Anasınıfları Binası (Ümraniye-İstanbul), E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi (Malpete-İstanbul), E.C.A. Elginkan İlköğretim Okulu (Küçükyalı-İstanbul), Ümmehan Elginkan Kız talebe Yurdu ve Yemekhane Binası (Göztepe- İstanbul) ve Hüseyin Cahit Elginkan Spor Salonu'nu (İzmit) düz yazı etmişti.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler