USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Türk üniversitesi, dünyanın maksimum ilk 500 üniversitesi arasında

AD Scientific Index'in yayınladığı “En İyi Üniversiteler Sıralaması 2022”de dünyanın enfazla 500 üniversitesi belirlendi. KKTC üniversiteleri arasında birinci, Türkiye üniversiteleri arasında ise üçüncü tam bulunan Yakın Doğu Üniversitesi, dünyanın enfazla ilk 500 üniv

Türk üniversitesi, dünyanın maksimum ilk 500 üniversitesi arasında
07-12-2021 16:07

Dünya genelinde 206 ülkeden 13 bin 600 üniversitenin ülke, semt ve dünya çapında değerlendirildiği “Top Universities Ranking 2022” listesinde, Yakın Doğu Üniversitesi 488'inci tam toprak alarak dünyanın en çok ilk 500 üniversitesinden birisi oldu. Google Scholar verileri temel alınarak, üniversite ve bilgi insanlarının akıbet iptidai salname bilimsel nitelikli neşriyat ve gönderme performanslarının değerlendirildiği liste, h-index ve i10 index kriterlerinin yıllık, iptidai salname ve bütün değerlerinin çözümleme edilmesiyle oluşturuldu.

AD Scientific Index'in yayınladığı listede akıbet iptidai salname bilimsel nitelikli neşriyat performansına layıkıyla en doğurucu bilgi kullanmakta olanları da sıralandı. Dünya genelinde ilk 100 binde, bilimsel nitelikli çalışmalarını KKTC üniversitelerinde sürdüren 22 ad toprak buldu. KKTC'deki topu topu üniversitelerden ilk 100 binde toprak meydan bilgi insanlarının yüzdelik 73'üne balya mevrut 16'sı ise Yakın Doğu Üniversitesi'nden.

KKTC'nin en doğurucu ilk 10 akademisyenin 9'u çalışmalarını Yakın Doğu Üniversitesi içinde sürdürürken ilk 3 sırayı da gene Yakın Doğu Üniversitesi'nin akademisyenleri paylaştı. “Yüksek Enerji Fiziği” çalışmalarıyla ön plana çıkan Prof. Dr. İsa Dumanoğlu KKTC'de ilk tam toprak alıyor. İkinci tam ise müşterek ayrıksı fizikçi Prof. Dr. Kerem Cankoçak var. Yakın Doğu Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilber Uzun Özşahin ise listede üçüncü tam sırada toprak alıyor.

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “Büyük müşterek alım çalım kaynağı”
Kısa müşterek müddet önce, Yakın Doğu Üniversitesi'nin, arsıulusal yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higer Education'ın yayınladığı Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2022'de ‘Mühendislik' ve ‘Bilgisayar Bilimleri' dalında dünyanın en çok ilk 250 üniversitesi arasında toprak aldığını hatırlatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Üniversiteleri değerlendiren müşterek öbür prestijli yapılış bulunan AD Scientific Index'in açıklamış olduğu sıralamada dünyanın en çok ilk 500 üniversitesi içinde kazanmak iri müşterek alım çalım kaynağı. Her dü kurumun da Yakın Doğu Üniversitesi'ne dünyanın en iyileri arasında toprak vermesi, üniversitemizin bilgi çoğaltma kapasitesi ve vizyonunun müşterek sonucudur” değerlendirmesi yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler