USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Tekstil mühendisliği tercihine asgari ücret tutarında eğitim bursu

Üniversitelerin kontenjanları ve ayak tabanı puanlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin tercih süreci de başladı. Tekstil ve apiko çul dış satımcı birlikleri, darülfünun sınavında geçmiş 20 binde arazi meydan ve geçmiş 5 tercihinden birinde oluşum mühendisliğini s

Tekstil mühendisliği tercihine asgari ücret tutarında eğitim bursu
22-07-2022 16:06

Kriterlere akıllıca olmaları halinde, Türkiye genelinde 14 oluşum mühendisliği kısmına pırtı yaptıracak bütün 463 öğrencinin bütün da bu burstan yararlanabilecek.

ÖSYM, Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu yayınladı. Öğrencilerin tercih süreci başladı. Üniversite tercihi meydana getirecek bulunan mektepli adayları İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen fuarda ayrımlı darülfünun ve bölümler ile ait bilgelik ikrar etme fırsatı yakaladı. Fuara dahil bulunan oluşum ve müheyya giysi dış satımcı birlikleri sınavda kalburüstü bulunan öğrencilere, maaş asgari ücret tutarında yanıtsız burs olanağı sunacağını duyurdu. Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi kapsamında, darülfünun sınavında geçmiş 20 binde arazi düzlük ve geçmiş 5 tercihinden birinde oluşum mühendisliğini seçmece parçaya girmeye doğruluk ele geçiren öğrenciler, dakika itibarıyla maaş 5 bin 500 TL burs alacak. Kriterlere akıllıca olmaları halinde, Türkiye genelinde 14 oluşum mühendisliği kısmına pırtı yaptıracak bütün 463 öğrencinin bütün da bu burstan yararlanabilecek.

Sektörün kalifiye mühendis ihtiyacını istikbal etmek düşüncesince 2019 senesinde başlatılan “Tercihim Tekstil Mühendisliği” burs projesi, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ile İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) koordinasyonunda birlikte araya mevrut 11 İhracatçı Birliği ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS) çeşidinden yürütülüyor. Tercihim Tekstil Mühendisliği projesi ile öğrencilere eğitimleri esnasında kılgısal yetişim imkânı sunulmaktadır ve yetkilendirilmiş olduklarında işe yerleşmelerinde dayanaklık etmek olunuyor. Sektörden mevrut faziletkâr istem nedeniyle, öğrencilerin ehemmiyetli birlikte bölümü daha yetkilendirilmiş yok ise işe yerleşiyor.

İlk 80 bine girenlere yanıtsız burs
Proje kapsamında, darülfünun sınavında geçmiş 80 bine giren ve geçmiş 5 tercihinden birinde oluşum mühendisliğini seçmece parçaya girmeye doğruluk ele geçiren öğrenciler bu burstan yararlanabilecek. Bu kriterlere uyan ve geçmiş 20 bine giren öğrencilere maaş şekilde asgari ücret tutarında burs sağlanacak. İlk 20 ile 50 bin arasındaki öğrenciler, asgari ücretin yüzdelik 70'i ve 50 ile 80 bin arasındakiler ise asgari ücretin yüzdelik 50'si oranında burs almaya doğruluk kazanacak. Proje kapsamında rastgele birlikte aynı sınırı yapılmaksızın kriterleri sağlayıcı bütün öğrenciler, üniversitelerin tedarik bölümleri de karışma kazanmak nerede ise lisans eğitimleri süresince bu burstan yararlanıyor.

Üniversite ve uran teşrikimesai çerçevesinde öğrencilere minimum birlikte çevrim istihsal fabrikalarında kılgısal eğitim programı uygulanıyor. Tekstil mühendisliği bölümü öğrencilerinin az şimdi bütün akıbet sınıfa geldiklerinde düzentileme yaşamına atık oluyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi çeşidinden açıklayan verilere göre; Tekstil Mühendisliği, Türkiye'de en endamsız müddette iş mevcut mesleklerin başlangıcında geliyor.

“Sektörümüzün sayısal dönüşümüne taraf verecek canlı oluşum mühendislerini bekliyoruz”
Projenin büyüyerek bitmeme ettiğini vurgulayan İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komitesi Başkanı İlker Karataş, "Hazır giysi ve oluşum endüstrisi Türkiye'nin en şişman sektörleri ortada arazi alıyor. Bu denli şişman birlikte piyasanın kalifiye insanoğlu kaynağına gereksinimi var. Gerçekleştirdiğimiz projemiz kapsamında oluşum mühendisliği bölümünü tercih edecek öğrencileri sektörümüze vermek istiyoruz" dedi.

"Hazır giysi ve oluşum sahasının kalifiye insanoğlu kaynağına gereksinimi var"
Karataş, projenin depar belgesi etabını şu şekilde anlattı: "Projemizi 2019 senesinde başlattık. Hazır giysi ve oluşum sektörlerine kalifiye insanoğlu kaynağına ihtiyacımız var. Proje kapsamında, darülfünun imtihan sonuçlarına layıkıyla geçmiş 80 bine giren ve geçmiş 5 tercihinden birinde oluşum mühendisliğini seçmece parçaya girmeye doğruluk ele geçiren öğrencilere burs olanağı sunacağız. Bu kriterlere uyan ve geçmiş 20 bine giren öğrencilere maaş şekilde asgari ücret tutarında burs sağlayacağız."

Hazır giysi ve oluşum sahasının kalifiye insanoğlu kaynağına gereksinimi bulunduğunun altını çizen Karataş, "Sektörümüz hedeflediği kalifiye insanoğlu kaynağına erişmek düşüncesince çalışmalarına bitmeme ediyor. Projeyi başlattığımız günden bu vakte denli bu bölümlerden öğrencilerin az şimdi yüzdelik 27'si şimdi yetkilendirilmiş olmadan, yüzdelik 49,3'ü ise geçmiş 6 ayda iş bulabiliyorlar. " ifadelerini kullandı.

Ar-Ge dalında idman istediğini tamlayan Marmara Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümü talebesi Merve Karahasan, “Tercihim Tekstil Mühendisliği” bursu alıyorum, bunun yardımıyla hoppadak eğitimime odaklanabiliyorum. Farklı birlikte kentte kıraat etmek hakkıyla hem içsel bununla beraber maddesel manada baş döndürücü zor. Kendinizi yükseltmek hesabına burs ikrar etmek öğrenciye baş döndürücü birlikte tomar ulama sağlıyor. Bu bölümü seçerken piyasanın hoppadak konfeksiyondan ibaret olmadığını medikal ve defans sanayiinden kurnaz tekstillere denli nice bölgede çalışabileceğimi ve sayısal teknolojilerin kullanıldığını gördüm ve bu bölümü seçtim” dedi.

Eğitimi düşüncesince Gaziantep'ten İstanbul'a geldiğini tamlayan canlı İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümü talebesi Siraç Uzuntok, “Ailem Tercihim Tekstil Mühendisliği bursunu duymuş bu sayede hayalim bulunan İTÜ Tekstil Mühendisliği kısmına girebildim. Bu burs İstanbul'da yaşamamı sağlayacak birlikte miktardı, böylelikle bursa ikrar edilerek parçaya girebildim. Sektörümüz baş döndürücü şişman ve piyasanın kalifiye insanoğlu kaynağına gereksinimi var. Üniversite tercihi meydana getirecek öğrenciler geçmiş evvela seçecekleri mesleğin gitgide onları bahtiyar yazar etmeyeceğini araştırıp akıntı etmesi gerekiyor. Bu plan kapsamında hoppadak eğitim desteği almıyoruz, iş olanakları da sunuluyor. Ayrıca plan yardımıyla tatbik eğitimi de baş döndürücü ercecik alabiliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler