USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Tatilde Dünya’yı kurtaralım

Öğrenci ve öğretmenlerin; okullarda buluşmuş olduğu ortak zamanın akıbet ibret zili çalıyor. Yarıyıl tatilinde nitelikli sayaç geçirmenin önemine yer veren Barış Sezgin, “Öğrenciler tatilde sevdikleriyle baş başa bereketli dolgunca doğada sayaç geçirebilir. Bunun yanı esn

Tatilde Dünya’yı kurtaralım
18-01-2022 11:56

Online eğitimle bitmeme fail 1,5 salname sürenin peşi sıra bu sene okullarda öğretmenleri ve arkadaşları ile buluşan öğrenciler önce zamanın sonuna geldi. 2021-2022 terbiye bilimi bilimi talim periyodunun önce yarıyılı 21 Ocak Cuma haset sona eriyor. Öğrenciler dü haftalık tatilin peşi sıra 7 Şubat'ta ikinci çağa başlayacak.

Eylül ayında şişman ortak sevinçle okullara koşan öğrencilerin dobra ortak tatili doğruluk ettiklerini kail Uğur Okulları PDR ve AR-GE'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin “Dijital terbiye bilimi bilimi platformları sebebiyle öğrenciler bundan sonra bilimsel niteliği bulunan gelişimlerini hem beniz yüze bununla beraber online platformlarda sürdürebiliyorlar. Ancak bu sene ekol zarfında buluşma; öğrencilerin sosyal, romanesk ve fiziki aksiyon alanlarındaki eksikliğin giderilmesi hesabına ehemmiyetli ortak dayanak oldu. Bazı öğrencilerde bilimsel niteliği bulunan manada yaşanmış bulunan eksiklerin de telafisi ile öğrenciler beniz yüze tahsile intikal periyodunu başarıyla tamamlamış oldular. Bu zamanın en ehemmiyetli kazanımları; öğrencilerin okullarına dönüşleri, düzen oynama isteklerini karşılamaları, evde uygulayım bilimi kullanımına sınırlar konulması, emektar ibret ve ekol düzenlerine dönülmesi diyebiliriz. Ayrıca öğrencilerin duygularını paylaşıp bilimsel niteliği bulunan yönden gelişme göstermesi motivasyonlarını ve muvaffakiyet düzeylerini arttırdı. Bu hali kâffesi gözyaşı kademelerinde gözlemledik. Öğrenciler tatilde hoşça dinlenip, ikinci çağa elan motive reşit şekilde başlayacaklar” dedi.

Başarılar motive edilmeli
Bugünün karne haset şekilde değil, arka ihbariye haset şekilde değerlendirilmesi icap ettiğini tamlayan Barış Sezgin, "Başarılı ve başarısını geliştirmesi müstelzim öğrencilerimiz var, mutluluklar ve hüzünler iç içe. Aileler bu bir vaziyete vakıa şekilde bakıp çocuklarına akla yatkın arka bildirimler vermeli. Başarıları motive eylemek icap ettiğini düşünüyorum. Ayrıca karneye yaklaşımda, yargılayıcı sıfır ortak değerlendirmede bulunulmalıdır. Ebeveyn şekilde yaklaşımımız bireyi hayat hedefine, nikbet etmiş yer aldığı konulara, çelimli yer aldığı alanlara yönlendirmektir. Bilmeliyiz ki çocuğumuz o nottan ibaret değildir” diyerek konuştu.

Yarıyıl tatilinde öğrencilere hem dörtköşe sayaç nakil bununla beraber zorlandıkları mevzularda ibret tekrarı yapmaları önerisinde mevcut Sezgin “Karne tatilini dişi kılabilmenin nice yolu var. Henüz kıraat ve yazmayı öğrenmemiş bulunan ekol evveliyat kademesindeki öğrenciler düşüncesince harfleri tanıyacakları, kelimelerle tanışacakları türlü aktiviteler uygulanabilir. Örneğin; evde hazırlanmakta bulunan düzen hamur harcını temas duyusunu harekete geçirirken, pertavsız ve dürbünler sebebiyle rüyet duyusu ile araştırı becerileri gelişecektir. Tatil süresince ailelerin çocuklarına im okumaları hem kognitif gelişime bununla beraber gönül gelişimine ehemmiyetli katkılar sağlayacaktır. Çocukların elan baş döndürücü doğaya döndüğü ve huy zarfında yapılacak yürüyüşler, at binme kadar etkinliklerle akıntı etmeleri de sağlanmalı” dedi.

Lise ve darülfünun sınavına hazırlanmakta bulunan öğrenciler düşüncesince ise tatillerin hem rahat eylemek bununla beraber eksikleri bertaraf eylemek hesabına ortak punt bulunduğunu tabir fail Sezgin laflarını şu şekilde sürdürdü:

“Özellikle sınava tedarik senesinde bulunan 8. ve 12. dershane öğrencilerimizin okuldan baş döndürücü kopmadan fakat tatilde de derse yoğunlaşarak sıkılmadan, rahat ortak proses yaşamaları önemli. Sınav hazırlığı sürecinde öğrenciler menfaatlerini ferdî ortak yarışma zarfında hissettikleri düşüncesince öğrencinin bireysellikten sıyrılması hesabına ekip emekleri yaptırılabilir. Bunun düşüncesince dostlarıyla ve ya ailesiyle kutu oyunları, izlem ve ekip oyunları oynama kadar ekip bilincini güçlendirecek faaliyetlerde bulunulabilir.”

Doğayla mukarenet ve öz kıymetlendirme düşüncesince fırsat
Uğur Okulları terbiye bilimi bilimi uzmanlarının, dörtköşe ve dişi ortak dinlence görmek düşüncesince öğrencilere müteveccih hazırladıkları tavsiyeler şu şekilde sıralanıyor:

Ailenizle baş başa en baş döndürücü nikbet ettiğiniz bölgeleri gezebilir ve ya gitme olanağı bulamadığınız bölgelere imgesel ortak seyahat düzenleyebilirsiniz. Hayal ettiğiniz yerle dayalı araştırı yaparak hem acemi şeyler öğrenip bununla beraber dörtköşe devir geçirebilirsiniz.

Dünya'yı dulda bilinciyle evimizdeki atılan malzemelerden hayır mahsulat kasten içerikleri hem ailenize bununla beraber arkadaşlarınıza anlatabilirsiniz.

Arkadaşlarınız ve ailenizle baş başa huy yürüyüşü yapabileceğiniz rotalar belirleyebilirsiniz.

Arkadaşlarınızla baş başa fotoğraflı ortak dinlence günlüğü tutup, acemi çevrim başladığında aykırı paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Okuduğunuz kitapların ve izlediğiniz filmlerin ortak listesini oluşturabilirsiniz. Hatta ihtimal kendinize dayalı beyaz perde ve im blogları hazırlayarak, arkadaşlarınıza önerebilirsiniz.

Ailece acemi ortak gönül öğrenmeye başlayabilirsiniz.

İklim krizine müteveccih meydana getirilen emekleri inceleyip arkadaşlarınız ve ailenizin yardımı ile siz de aksiyon planları yapabilirsiniz.

Aile bireylerinin hepsinin ortak arada bulunmuş yer aldığı saatlerde kâffesi teknolojik anahtar ve gereçlerden ırak ortak güneş geçirerek geleceğe ilişkin lakırtı edebilirsiniz

Arkadaşlarınız yahut eş üyeleri ile baş başa acemi aş damı lezzetleri deneyimleyebilirsiniz.

Öz kıymetlendirme yapabilirsiniz. Derslerde kalık kaldığınız mevzuları gene edip, testler çözebilirsiniz.

Gelecekte seçmeyi hedeflediğiniz meslekle dayalı tetkikat yapabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler