USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Savunma sanayisinin mühendisleri bu üniversitede yetişiyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, öğrencilerine defans müesseselerinin kapılarını aralarken üniversiteden izinli olanlar iş arayan değil yeğleme edilen mühendisler olacak.

Savunma sanayisinin mühendisleri bu üniversitede yetişiyor
20-01-2022 12:21
Savunma sanayi üstünde ihtisaslaşan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, erdemli lisans ve doktora öğrencilerinin emek harcamaları ile delik doldururken 2022-2023 yetişek ve tedrisat senesinde lisans düzeyinde de mektepli bildirme etmeye hazırlanıyor. Üniversite ile Türkiye'nin delik bebeği bulunan defans kuruluşları ortada meydana getirilen anlaşmalar kapsamında öğrenciler, TAİ, TEİ, ROKETSAN, ASELSAN, TÜBİTAK, HAVELSAN kadar ehemmiyetli kuruluşlarla beraberce emek vermek olanağı buluyor. Bir baş döndürücü mektepli yetkilendirilmiş yapılmaksızın bu kuruluşlarda iş imkânı bulup çalışmaya başladı. Savunma dalında geleceğin mühendislerini yetiştiren üniversite ayrımsız sürede öğrencilerine erdemli özellikte iş bulma fırsatı da sunuyor. Bu üniversiteden yetkilendirilmiş olacak öğrenciler şimdiden hususi sektörde yeğleme edilecek mühendisler ortada gösteriliyor.

“Savunma kuruluşları ile kuma akıntı ediliyor”

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Türkiye'nin ehemmiyetli defans kuruluşları ile teşrikimesai içinde olduklarını belirtip, “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 2019 senesinde yapılış çalışmalarına başladı. İlk ilkin üniversitemizin farklılaşması, borda bordaya amaç dahilinde borda bordaya zevahir gerçekleştirebilmesi düşüncesince icraat gerçekleştirdik. Bu kapsamda defans sanayi dalında ihtisaslaşan borda bordaya üniversite olma maksadı koyduk. Bu sebeple devletimizde önde gelen; TAİ, TEİ, ROKETSAN, ASELSAN, TÜBİTAK, HAVELSAN kadar defans müesseselerinin fevk düzem yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirdik. Yeni borda bordaya üniversite namına bu kurumlarımız ile beraberce üniversitemizi şekillendirmek, eğitimlerimizi beraberce modellemek dair destek sunar istedik. Çok müspet baktılar. Bu kapsamda önceki işimiz bu kuruluşlarla ayrışık yetişek ve plan anlaşmaları imar yapmak oldu.” dedi.

Okurken ülkelerine amaç ediyorlar

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, öğrencilerinin yetişek görürken ülkemize de amaç ika imkânı bulduklarını tabir edip, “2020'nin başlarında Savunma teknolojileri dalında erdemli lisans ve doktora programlarımıza başladık. Üniversitemizde öğrenime süregelen erdemli lisans ve doktora öğrencilerimiz çabuk emek harcamaları düşüncesince bu kuruluşlarda görevlendirildi. Bunların madun yapılarını oluşturduk. Bu kapsamda TÜBİTAK SAGE'de, ASELSAN'da, TAİ'de, ROKETSAN'da şu anda etkin erdemli lisans öğrencilerimiz var. Bunların borda bordaya bölümü araştırı görevlimizdir. Bu kurumların fiziki ortamlarında tezlerini geliştirirken ayrımsız sürede bu kurumlardaki mamüllerin geliştirilmesine de katkıda bulunuyorlar. Öğrencilerimiz bu defans kuruluşlarımıza yardım sağladıkları kadar ülkemize ve üniversitemize de yardım elde etmiş oldular.” dedi.

“İş arayan değil yeğleme edilen mühendisler yetişiyor”

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, üniversitelerinde iş arayan değil yeğleme edilen mühendisler yetiştirdiklerini vurgulayarak, “Buradaki amaçlarımızdan birisi, öğrencilerimizin ve ilerideki gizil tedrisat üyesi adaylarımızın sahada yetişmesini, akademinin haricinde hususi kol içinde de tecrübeler kazanmalarını sağlamaktı. Yani eğitimin indinde iş tecrübesi de kazandırmaktı. Bunda da değerli olduk. Bazı öğrencilerimiz şu anda TAİ çeşidinden işe alındılar. Bir bölümü da işe alınma aşamasında. Üniversitemizde 7+1 yetişek modelini uygulayacağız. Öğrencilerimiz akıbet sınıfta ağız ağıza hususi sektörde, defans kurumlarında çalışacaklar. Böylece yetkilendirilmiş yapılmaksızın şişman borda bordaya iş tecrübesi de nail olacaklar. Bu sayede hem üniversitede maruz kılgısal eğitimde hem de defans şirketlerinde başladıkları yetişmen mühendis programı sayesinde, yetkilendirilmiş olduklarında borda bordaya iş tecrübesi de nail olacaklar. Bu gençlerimiz aranan mühendis özelliğinde olacaklar. İş arayan değil de yeğleme edilen, aranan nitelikteki mühendisler namına yetkilendirilmiş olacaklar” dedi.

İlk el lisans talebesi alacak

Yüksek lisans ve doktora programlarına mektepli bildirme fail Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 2022-2023 yetişek ve tedrisat senesinde önceki el lisans öğrencilerini de bildirme edecek. Kul, ülkemizin savunmasına amaç eylemek talip gençleri çağırma ederek şunları söyledi. “Sivas'ta ve Sivas dışındaki hepsi gençlerimizi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemizdeki lisans, erdemli lisans ve doktora programlarına çağırıyoruz, çağırma ediyoruz. Hiçbir üniversitede sıfır fırsatlar sunmaktayız. Ülkemizin delik bebeği bulunan defans müesseselerinin kapısını açmaktayız. Bu okazyon eşsiz bulunur.”

İleri defans teknolojileri geliştiriliyor

2020 yılının başlarında erdemli lisans ve doktora programlarında mektepli bildirme fail Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde; TAİ, TEİ, ROKETSAN, ASELSAN, TÜBİTAK, HAVELSAN kadar kuruluşlarla beraberce daha sonra defans teknolojileri üstünde icraat yürütülüyor. Çalışmalar ortada insansız iklim araçları da toprak alıyor.

Önemli programlarda toprak meydan üniversite öğrencileri Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yüksek lisans öğrencilerinden İremnur Duru meydana getirdiği açıklamada, “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini, defans sanayisinde ihtisaslaşacağını duyduğumda yeğleme eylemek istedim. Çünkü defans sanayi dalında çalışabilen üniversite baş döndürücü az. Sivas'ta bu fırsatı görebilmek beni baş döndürücü bahtiyar etti” dedi.

Merve Gençtürk ise “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde ayrıntılar baş döndürücü iyi. Çünkü defans sanayisi dair borda bordaya ayrıntılar lakırtı konusu. Bu multidisipliner borda bordaya müfredattı ve benim ilgimi çekti. Lityum yükün pilleri de akıbet senelerde pop bulunan borda bordaya gereç şekli aslında. Bu nedenden ego de lityum yükün pilleri dair kendimi ihya planıyla burada erdemli lisansımı başlattım. Daha daha sonra doktora yapmış olup bu bölgede bilirkişi olmayı planlıyorum” dedi.

Deniz Aktürk ise “Yüksek lisans çabuk pozisyon doğal gürültü yağı lambası yağı atomizasyonda inkısam mekanizmasının modellenmesi üzerine. Gaz atomizasyondan ezcümle bahsedecek olursak, erdemli hızlara erbap doğal gürültü yağı lambası yağı akşının etkisiyle likit gazlara ayrışır. Daha sonradan bu mızrap damlacıklar küreselleşir, soğur ve elan daha sonra katılaşır. Elde edilen sonuncu mahsul ise defans sanayisinde kabak bap namına kullanılacak bulunan mızrap tozudur. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin yeğleme edilmesinin esas nedenlerinden borda bordaya tanesi lisans müfredatının defans sanayi dair odaklı olmasıdır. Buraya doğacak öğrenciler defans sanayisinde engellenmeyen ve gündeş mevzular üstünde çabuk çalışmalarını gerçekleştirecek ve ayrımsız sürede da oradaki bilirkişi hocalarımız çeşidinden müşavirlik elde edeceklerdir.” biçiminde konuştu.

Nurullah Özkan ise düşüncelerini şöyle tabir etti. “Benim Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini yeğleme etmemin sebebi, bu üniversitenin defans teknolojileriyle ve defans kuruluşlarıyla ilgilendiren olmasıdır. Bundan ötürü erdemli lisansımda bu üniversiteyi seçtim. Hem bilimsel nitelikli namına bu bölgede gelişmek hem de defans kuruluşlarıyla kuma icraat muktedir olmak düşüncesince Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini yeğleme ettim.”

Demet Karakuş - Mert Taha Varol
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler