USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

‘Pandemi Sonrasında Okula Uyum’ Raporu yayımlandı; öğrenciler mutlu, öğretmenler kaygılı

Türkiye genelinde hem hususi bununla birlikte talih okullarında öğrenci, öğretmen, iye ve tutumlu ekibiyle meydana getirilen açık şümullü ‘Pandemi Sonrasında Okula Uyum Süreci' başlıklı araştırmanın neticeleri açıklandı.

‘Pandemi Sonrasında Okula Uyum’ Raporu yayımlandı; öğrenciler mutlu, öğretmenler kaygılı
04-12-2021 12:15

Araştırmaya göre, öğrencilerin yüzdelik 86'sı okula dönmekten çevre mutluyken, öğretmenler ise öğrencilerin kalan teknoloji/sosyal komünikasyon araçları bağımlılığı ve motivasyonları dair kaygı yaşıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi çeşidinden Ekim ve Kasım 2021 aylarını havi ‘Pandemi Sonrasında Okula Uyum Süreci' başlıklı araştırma; öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve meslek idarecilerinin okula ahenk periyodunu nite geçirdiğini ortaya koydu. Araştırma çerçevesinde, Türkiye genelinde hem talih bununla beraber hususi okullarda toplamda 3 bin 625 öğrenci, bin 822 öğretmen, 5 bin 336 iye ve 151 meslek tutumlu ile görüşüldü. Pandemi sonrası okula uyum, ahenk programlarının varlığı yahut verimliliği, bu süreçte yaşanmış olan güçlük ve zorluklarla giriş edebilme üzere mevzular araştırılırken, araştırmanın neticeleri ise ilgi çeken oldu.

Öğrenciler ahenk sağlamış oldu ancak elastiki düzentileme düzeni istiyorlar

Araştırmanın neticeleri ortada en aşırı iptila edilen öğrencilerin okula ahenk süreçleri ve motivasyonlarının ne biçimde ilerlediği oldu. Elde edilen verilere göre, öğrencilerin yüzdelik 86'sı okula dönmekten mutlu. Buna karşın öğrenciler, ailelerinin ve öğretmenlerinin erdemli bilimsel niteliği olan beklentileri, boydaş zorbalığı, tarihi yönetememe, covid olma, öğretmen ve dost ilişkileri ve sınavlarda güzel olamama üzere mevzularda kaygılandıkları ortaya çıktı. Yine öğrencilerin yüzdelik 97.2'si okula uyumlarının erdemli bulunduğunu belirtirken, meslek ve öğüt düzeni, meslek kuralları, giysi ve aşındırmak hikayelerinde ise zorlandıklarını tabir etmiş ve evimizdeki elastiki ortamın okula taşınmasını istemişlerdir. Araştırmada, güdeleme dair da gene öğrencilerin yüzdelik 94.7'si güdeleme düzeylerinin erdemli bulunduğunu belirtti.

Öğretmenlerin kaygıları arttı, öğrencilerini motive etmekte zorlanıyorlar

Araştırma kapsamında öğretmenlere öğrencilerin okula uyumları sorulduğunda ise öğretmenlerin hemen yüzdelik 45.2'si öğrencilerinin okula itidalli derecede ahenk sağladığını belirtti. Rapora layıkıyla öğretmenler; öğrencilerin en aşırı meslek kurallarına uymada, haberleşme becerilerinde, ihtisas kontrolünde, hoşnutluk akla yatkın bilimsel niteliği olan yetkinlikler, toplumsal ve dirim becerilerinde zorlanıyor. Araştırma başkaca öğretmenlerin en aşırı zorlandığı mevzuları da ortaya koydu. Buna layıkıyla öğretmenler; öğrencilerin meslek ortamına ahenk sağlaması, meslek ve derslik kurallarına akla yatkın davranması, müspet toplumsal tutum ve iletişim, ilgi ve odaklanma, güdeleme ekspozisyon ve hıfzıssıhha kurallarına inkıyat üzere mevzularda zorlandıklarını belirtti. Bunun indinde öğretmenler, peçe takarak öğüt anlatmakta zorlandıklarını ve hem öğrencilerin bununla beraber kendilerinin kaygı, ihtisas ve ruhsal gerilim yönetimiyle ilgilendiren mesail yaşadıklarını da belirtti. Aynı biçimde öğretmenlerin eğitimin istikbaline yönelik; gene öğrencilerin akademik, sosyal, hissî gelişimi, pandemiye ve sağlığa bağlı endişeler ve düzentileme tempolarının tedricen yoğunlaşması üzere mevzularda da kaygılandıkları ortaya çıktı. Yine öğretmenlere layıkıyla öğrencilerin, toplumsal ve hissî becerileri zayıfladı, hata duyguları azaldı, meslek ortamına yabancılaştı, duygudaşlık kurmada ve ihtisas kontrolü sağlamada zorlanıyor, haberleşme kurmakta da gönülsüz davranıyorlar. Ayrıca öğretmenlerin, öğrencilerin pandemi boyunca uygulayım bilimi ve toplumsal komünikasyon araçları bağımlılıklarının da arttığını, bundan çevre da hatır becerilerinin zayıfladığını, kurallardan uzaklaştıklarını ve bu durumun sürekli tutum ve ahenk hastalığına dönüşmesinden kaygı duydukları belirtildi.

Veliler ahenk sürecinden memnun

Araştırmanın başka müşterek tarafını da gerçekleştiren velilerin yüzdelik 92'si pandemi sonrası çocuğunun okula ahenk sağladığını düşünüyor. Çocuğunun okula ahenk sağlayamadığını düşünen veliler ise evlatlarının en aşırı öğüt çalışmada, okula müteveccih dilek konusunda, derslere ve ödevlere odaklanma üzere bölgelerde dava yaşadıklarını tabir ediyor. Rapora göre, okulun uyama müteveccih icra ettiği çalışmalardan velilerin en çarpıcı buldukları infaz pandemiye müteveccih önlemler. Bu noktada hijyene ehemmiyet verilmesi, peçe ve resmiyet uygulaması üzere icraat velilerin önemsediği uygulamaların başlangıcında geliyor. Bunun indinde meslek çeşidinden derneşik bilgilendirilme ve öğretmenler haberleşme biçiminde olmanın ahenk periyodunu kolaylaştırdığı vurgulanıyor.

Küçük sınıflarda öz kombinezon becerilerinde zayiat var

Son namına meslek yöneticileriyle meydana getirilen düzentileme neticesinde, idarecilerin yüzdelik 50.99'u öğrencilerin itidalli derecede okula ahenk sağladığını belirtti. Araştırmada yöneticiler, pandemi sonra öğrencilerin okulda zorlandıkları alanları sırayla en çok; toplumsal beceriler, haberleşme becerileri, ihtisas kontrolü ve meslek kurallarına uymada zorlanma şeklinde tabir etti. Anketteki neticelere layıkıyla yöneticiler, bilimsel niteliği olan maharet kayıplarının beraberinde dinleme, odaklanma ve kendini tabir etme becerilerinde ilkin önemsiz sınıflarda öz kombinezon becerilerindeki kayıplara ilgi çekiyor. Yöneticiler, eğitimin istikbaline müteveccih kaygılarını ise; öğrenciler ile iletişimin azalması, sıkı düzen anlayışlarının zayıflaması, duygudaşlık ihdas ve ihtisas kontrolü dair başağrısı yaşamaları ve müşterek tomar bireyselleşen nesiller namına yetişmeleri belirtiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler