USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Online eğitime talep arttı

Son senelerde online eğitim platformlarına kalan talep, öğrencilerin yönelimlerini de ortaya koydu. Branşlar ortada ilkin Almanca kazanmak kıl payı ecnebi anahtar eğitimini yükselişe geçerken, piyano ve yay kabilinden hususi kabiliyet derslerimizi de önce yeğleme edilen alanlar ortada

Online eğitime talep arttı
06-09-2022 11:07

Pandeminin bulaşık etmiş bulunduğu alanlardan bir tanesi bulunan eğitimde, online platformlara bulunan nazarıitibar değme güzeşte devir artıyor. Binlerce ziyaretçiye vasıl eğitim platformlarında, öğrencilerin rüçhan tercihleri ise beklenenin aksine. İnternette eğitim hizmeti özgülemek bunun şeklinde kurulan ve hoca ile öğrenciyi ayrımsız platformda buluşturan ‘Özel Ders Alanı' online platformunun verilerine göre, öğrencilerin en baş döndürücü yeğleme etmiş bulunduğu dersler arasında; Almanca, Fizik, Piyano, Yazılım, Matematik, İngilizce, Keman ve Fransızca bulunuyor. 45 binden ortak tomar öğretmenin ibret verdiği, on binlerce öğrencinin ise hususi ibret almış bulunduğu ve YTÜ Yıldız Teknopark içerisinde çalışmalarına bitmeme fail ‘Özeldersalanı' eğitim platformundan tahsil edilen bilgiler, öğrencilerin tercihlerinin ne yöne evrildiğini ortaya koydu. Türkiye'deki öğrencilerin tercihleri ortada hususi kabiliyet derslerimizi de toprak alırken, ayrımsız sürede değişik ülkelerdeki öğrencilerin ise Türkçe kıstak bilgisini geliştirebilmek hesabına dersler almış bulunduğu öğrenildi.

Öğrencilerin gereksinimleri dönemsel şekilde değişiyor
Müfredat derslerinden ecnebi dillere, musiki dallarından spora, mühendislik derslerinden sanata denli 350 değişik kategoride online ve beniz yüze dersler verilmekte. Sınav tedbir sürecinde öğrencilerine online şekilde hususi dersler de verici platformda, bireşimli zeka altyapıları da enine boyuna çalışan kullanılmakta. Platformdan tahsil edilen bilgiye göre, dönemsel şekilde öğrencilerin yönelimleri ve ibret talebi oranlarında fark yaşandığını gösteriyor. Örneğin, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında taleplerin en koyu bulunduğu branşlar; Matematik, Fen Bilimleri, Okuma Yazma, İlkokul Takviye kabil dersler olurken, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında ise Yabancı Diller, Spor Dalları, Müzik Aletleri dalında talepler yoğunlaşmakta. Özellikle ecnebi kıstak eğitimi konusu akıbet 1 ayda en koyu nazarıitibar yayınlanan alan olurken, en baş döndürücü yeğleme edilen kıstak ise Almanca oldu. Yine ayrımsız şekilde, eke grupların geçmiş tercihleri ortada online dersler bulunurken, önemsiz gözyaşı gruplarının geçmiş tercihleri ise beniz yüze dersler. Ayrıca, hem eke hem de çocuklarda yaz çağında İngilizce bölgesine bulunan ilginin 3 sert oranında çoğalma gösterdiği de belirtildi.

Pandemi sonra online derslere ve online yüksekokul programlarına meydana getirilen başvuruların 5 kıvrım arttığını tabir fail hususi Ders Alanı Kurucu Ortağı Yasin Gökduman, süreçle ait şunları söyledi; “350 değişik kategoride hepsi süreçlerden ve mülakattan güzeşte 45 binden ortak tomar öğretmenle düzentileme yaptık. Şu anne denli 500 binden ortak tomar ibret talebi aldığımızı, öğrencilerin kriterlerine mucibince en akıllıca öğretmenle eşleştirme sağlayıp, parasız ortak eğitim danışmanı yardımıyla en doğurgan halde dersler düzenlemekteyiz. talebe düşüncesince en doğurgan derslerimizi alabileceği öğretmeni icat etmek düşüncesince öğrenciye gönderdiğimiz formda vermiş bulunduğu cevaplara mucibince en ülkü öğretmenleri belirleme ediyoruz. Örneğin, öğrencinin ait sahalarında Tarih ve Tenis derslerimizi var ise bu bölgede bilirkişi Tarih ve tenise merakı bulunan öğretmenden ibret alması mektepli düşüncesince ortak artıdır. Bunun kabil yüzlerce kritere mucibince mektepli düşüncesince en ideal, en doğurgan ibret alabileceği öğretmenleri belirlemiş oluyoruz. Şu anki bu proses hususi Ders Alanı eğitim danışmanları ekibimiz kabilinden gerçekleştirilmektedir. Önümüzdeki aylarda yazılımımıza bütünleşmiş edileceğiz. Aynı sürede online eğitim portalımıza ek şekilde geliştirmeye planladığımız, tanışıklık ve deneyim dersinde öğrencinin jest ve mimiklerine mucibince nite ortak kişiliği bulunduğunu belirleyecek bireşimli zeka yardımıyla mektepli karşı öğretmene birtakım yabanlık envanterleri sunmayı planlıyoruz.”

Öte yandan, ‘Özel Ders Alanı' online platformu YTÜ Yıldız Teknopark çalışanlarına hususi yüzdelik 20'lik ortak tenzilat de uygulamakta. Çalışanlar, sınavlara hazırlıktan, ecnebi dillere denli nice bölgede derse erişebilmekteler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler