USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Okul öncesi ile kaliteli öğrencileri uyum eğitimlerine başladı

Okul öncesi tahsile ve 1. sınıflara başlamış olan küçük öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığınca yaşama geçirilen okula uyum eğitimlerinin ikinci gününde okula başlamanın coşkusunu yaşadı.

Okul öncesi ile kaliteli öğrencileri uyum eğitimlerine başladı
06-09-2022 21:04

Milli Eğitim Bakanlığınca bu sene meydana gelen okula uyum eğitimleri çerçevesinde ekol öncesi, iptidai kaliteli ve rüştiye iptidai öğrencilerine acemi uyum eğitimi programı uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda evvel güneş velilere bilgilendirme yapılırken ikinci güneş ise okula acemi başlamış bulunan ekol öncesi eğitim ve 1. sınıf öğrencileri hem uyum eğitimine karışma evet bununla yanında ekol heyecanı yaşadı.

Bu çerçevede Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Yücetepe İlkokulu'na velileriyle baş başa mevrut küçük öğrenciler ekol sıralarını doldurdu. Uyum eğitimi programı kapsamında ekol yönetimi ve sınıf öğretmenlerinin katılımıyla çocuklarıyla baş başa ailelere gruplar şeklinde okulun iç ve aut ortamı tanıtıldı.

Çocukların okula oryantasyonunun sağlanması düşüncesince türlü oyunlar oynandı, öğrenciler birbiriyle kaynaştı.
Birinci sınıf talebesi bulunan çocuğunu okula getiren velilerden Didem Canol, hararetli bulunduğunu belirterek, “Onlar da aşırı heyecanlılar. Biz onlardan ihtimal elan aşırı heyecanlıyız ancak evvel güneş bizim düşüncesince elan elleme oldu. Veliler yerine okulu önce gezdik ve dolaştık. Bugün çocuklarla bu arada geldik. İnşallah onlar düşüncesince de elleme bir sene olacak. İlk günün velilere ayrılması bence aşırı elleme olmuş. Biz en azından okulu gezerek öğretmenimizle tanıştık. Çocuklar elan elleme istinas süreci geçiriyorlar, oldukça güzel” dedi.

Birinci sınıfa başlamış bulunan küçük öğrencilerden Mehmet İncetahtacı evvel günün elleme geçtiğini, dostlarıyla eğlendiklerini anlatarak bu sene eğitim öğretimin elleme geçmesini diledi.

Kardeşini annesiyle baş başa okula getiren 4. sınıf talebesi Şevval Kartal, “Alışması düşüncesince dolaştık. Gayet elleme bir duygu. 1. Sınıfa başladığımda onun üzere az buçuk çekingendim. Annem gezdirdi beni. Şimdi de ego kardeşimi gezdiriyorum. Acıktı ve tost yiyor. Ödevler az buçuk yoruyor ancak okulum oldukça güzel” sanarak konuştu.
Yücetepe İlkokulu'nda birinci sınıfa başlamış bulunan Kıvanç Akay ise okumanın elleme bir obje olduğunu, dostlarının kendisini sevdiğini söyledi.

“Öğrencilerden önce kılıç okulu tanımış olduk”

Birinci sınıfa başlamış bulunan Beren Dinçer elleme havas içinde olduğunu, 3 ay aradan sonradan okulu görmenin coşkusunu yaşadığını tabir etti. Beren Dinçer'in velisi Murat Dinçer ise okula uyum eğitimleri karşı “Öğretmenimizi, okulu bilmek açısından iyiydi. Daha elleme oldu. Öğrencilerden önce kılıç okulu tanımış olduk” derken evvel güneş velilere sunulan uyum eğitiminde geçmişi hatırladığını, baştan sıralara oturmanın elleme bir obje bulunduğunu dile getirdi.

“Annesini elan cemaziyelevvel okula götürmüş üzere hissediyorum”

Torununu Yücetepe İlkokulu'ndaki uyum eğitimine getiren Leyla Kahraman ise emektar zamanların gözünde canlandığını anlatarak, “Çok heyecanlıyım, aşırı elleme bir duygu. Eskiler gözümde canlandı. Annesini elan cemaziyelevvel okula götürmüş üzere hissediyorum. Şimdi de torunumu getirdim. Güzel, başarılı, sağlıklı, erinçli bir sene geçsin. Allah çocuklarımıza şuur açıklığı versin. Pandemide elhak çocuklarımız aşırı geride kaldılar, güç eyyam yaşadık. Büyükler gene atlatır da çocuklarda aşırı sürekli bir boyut oldu. İnşallah onu da atlatırlar. Sağlıklı, kalburüstü bir sene olsun” ifadelerini kullandı.

Okula uyum eğitimlerinin üçüncü, dördüncü ve beşinci günlerinde dallar sınıf öğretmenleri ile baş başa uyum haftası etkinliklerine katılacak. Çocuklar uyum eğitiminin akıbet dü gününde hepsi sınıf düzeyinde sürece karışma yerine etkinliklere hepsi sınıf dostlarıyla baş başa katılarak füzyon fırsatı bulacak.

Huzeyfe Tarık Yaman - Gürkan Sayın

İLGİLİ HABER
Okul öncesi ile kaliteli öğrencileri uyum eğitimlerine başladı Okul öncesi ile kaliteli öğrencileri uyum eğitimlerine başladı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler