USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Mülteci öğrenciler AB desteğiyle dijitalleşme ve yeşil dönüşüm sektörlerine kazandırılıyor

Sivil maşer kuruluşu SPARK, Avrupa Birliği çeşidinden akçalanmış edilen burslarla yetkilendirilmiş bulunan Türk ve Suriyeli darülfünun öğrencilerinin mezuniyetini Hatay'da kutladı. Burslu öğrencilere dijitalleşme ve yeşil dönüşüm sektörlerinde istihdama intikal ve girişimci

Mülteci öğrenciler AB desteğiyle dijitalleşme ve yeşil dönüşüm sektörlerine kazandırılıyor
08-09-2022 20:02
2015 yılından buyana Türkiye'de çalışkanlık yayınlayan Hollanda merkezli arsıulusal sivil polis polis maşer kuruluşu SPARK, Avrupa Birliği kabilinden akçalanmış edilen burslarla yetkilendirilmiş bulunan Türk ve Suriyeli darülfünun öğrencilerinin mezuniyetini, dalında ehemmiyetli nice ismin de mihman bulunduğu etkinlikle Hatay'da kutladı. Avrupa Birliği'nin mali yardımı ile sığınmacı gençlere güzel terbiye ve istihdam fırsatları sağlamayı amaçlayan sivil polis polis maşer kuruluşunun düzenlemiş bulunduğu etkinlikte yetkilendirilmiş bulunan öğrenciler, sertifikalarını etkinliğe dahil bulunan üniversitelerin rektörlerinden konfirmasyon aldı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve 5 rektör yetkilendirilmiş öğrencilerle buluştu

Etkinlik, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, darülfünun rektörleri ve öğrencileri birlikte araya getirdi. Etkinlikte; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'ndan Türkiye'deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT) Şube Müdürü Laurent Guirkinger ve SPARK Orta Doğu Bölge Programları Direktörü Leontine Specker'ın birlikte Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı, Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık ile Türkler ve Akbaba Topluluklar Başkanlığı'ndan salahiyetli adlar öğrencilerle buluştu.

5 bin 29 öğrenciye burs verdi

Yapılan açıklamaya göre, arsıulusal insanca iane kuruluşu bulunan ve yükseköğrenim, istihdam ve girişimcilik desteği sahalarında uzmanlaşan SPARK, çöküntü bölgelerindeki gençlere müteveccih iane projeleriyle öne çıkıyor. Sivil maşer kuruluşu, Türkiye'deki çalışmalarını, mezunları istihdam ve yetişim imkânlarıyla buluşturma ve KOBİ'lere mentorluk desteği sağlama, ek namına bağış bildirme eliyle büyümelerine araştırma görevlisi peyda etmek oluşturuyor. Sivil maşer kuruluşu çabucak Türkiye'de, Suriye savaşının başlangıcından bu yana kısaca 5 bin 29 öğrenciye yüksek tahsil ve mesleksel terbiye bursu verdi.

"Yükseköğrenimi sığınmacı ve ev sahibi halkın kalkınması düşüncesince birlikte ön zaruret namına görüyoruz"

Yaptıkları icraat karşı bilim sağlayan SPARK Orta Doğu Bölge Programları Direktörü Leontine Specker, "Sivil maşer örgütü olarak, Suriye'de savaşın başlangıcından bu yana Orta Doğu bölgesinde 10 binden aşkın öğrencinin yükseköğrenime erişimine dayanak noktası olduk. Bu öğrencilerin yüzdelik 46'sı dinç bayanlardan oluşuyor. Yükseköğrenimi sığınmacı ve ev sahibi halkın kalkınması düşüncesince birlikte ön zaruret namına görüyoruz. Özellikle iktisadi kalkınmaya oluşturulan bu yolun hanımları da kapsaması gerekli. Kadın öğrencilerin ve girişimcilerin gereksinimlerine evleviyet veriyor, hizmetlerimize hanımefendilerin katılımını önemsiyoruz. Mezun öğrencilerimizin iş dünyasına atılıp kalburüstü girişimciler namına topluluklarına dayanak noktası olduklarını kullanmak bizlere büyüklük veriyor. Gençlerin güzel kalifiye işler bulabilmeleri düşüncesince önü bariz bulunan dijitalleşme ve yeşil dönüşüm sektörlerinde istihdama intikal ve girişimcilik destekleri sunuyoruz" dedi.

Etkinlikle ait duygularını ve hesaplı çalışmalarla ait bilgileri aktaran SPARK Türkiye Ülke müdürü Halil Can Emre "Yüksek tahsil alanındaki çalışmalarımızın anne amacı savaştan kaçan Suriyelilerin bilimsel niteliği bulunan ve mesleksel özelliklerini geliştirerek menfaatlerini geçindirecek ve topluluklarına dayanak noktası olmalarını sağlayacak anlaşma kaynaklarına ulaşmalarını sağlamak. Suriyeli gençlerin üniversiteye gitmelerinin, oradaki Türk öğrenciler ile karşılaşmalarını artırıcı ve zımnında dü camia ortada zait ahenk ilişkilerinin büyüme göstermesine sefer açtığını görüyoruz. Sosyal ahenk alanındaki çalışmalarımız sonucunda, ilerde kalifiye etkin ve ayrıca müteşebbis olacak bu öğrenciler arasındaki ilişkilerin camianın geneline müspet birlikte yansıması olabileceği inancındayız.

Üniversitelerde sığınmacıların tahsile dimdik birlikte biçimde müdahale edilmeleri düşüncesince yaptığımız çalışmalar, psikososyal dayanak noktası ve harp travması nâkil öğrencilere akla yatkın yaklaşımlar kadar mevzuları ele düzlük eğitmenlerin eğitiminin sığınmacı öğrencilerin terbiye standardını yükselttiğini gösteriyor. Buna müteakip üniversitelerde eğitimin niteliğini bariz bariz çoğaltma amacıyla, sınıfta beniz yüze ve online derslerimizi birlikte araya getiren harmanlanmış terbiye metodunu yaymaya müteveccih çalışmalarımıza pandemi öncesinde başladık. Pandemi sonra da eş plan yürüttüğümüz Gaziantep ve Mersin üniversitelerine uygulayım enfrastrüktür desteği vererek tamamı öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması düşüncesince icraat yürüttük" ifadelerini kullandı.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler