USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

'MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları'nda Türk öğrencilerden gururlandıran başarı'

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları'nda, bu sene da başarı geleneğini bozmayarak kazandıkları ödüllerle ülkemizi gururlandırmayı başardı. Öğrenciler, afiyet bilimleri dalında Dünya 4.'sü olurken fizik, ekoloji, gereç ve mühendislik sahası

'MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları'nda Türk öğrencilerden gururlandıran başarı'
13-11-2021 12:26
Her sene küsurat sayıda arsıulusal plan üreten öğrenciler, evren çapında başarılarıyla bilgelik dünyasında uyanıklık çekmeye bitmeme ediyor. Dünyanın en prestijli bilgelik olimpiyatlarına çağırma ve onama düzlük öğrenciler, bu sene da arsıulusal arenada Türkiye'yi başarıyla özümleme etti.

Öğrencilerini bu ehemmiyetli başarılarından çevre kutlayan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Temsilcisi Serhat Özeren “Doğa Harikalarımız herhangi müşterek sene bulunduğu kabil bu sene da bizleri hem millî bununla birlikte arsıulusal ölçüde kazandıkları başarılarla gururlandırmaya bitmeme ediyor. Kolejimiz içerisinde herhangi müşterek sene küsurat başarılarıyla bilgelik dünyasının dikkatini çekmeyi başaran gençlerimizin enerjileri ve bilimin ışığında gelişen vizyonlarıyla doğacak senelerde da kazanacakları şimdi nice başarıyla ülkemizi gururlandırmaya bitmeme edeceklerine inanıyoruz” dedi.

“Pandemi Dönemlerinde Patojenden mi Yoksa Cerrahi Maskeden mi Korunmalıyız”

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji İzmir Buca Kampüsü öğrencileri Ayşegül Çelik ve Alkın Aclan, dirim bilimi öğretmeni Nuran Özkan'ın danışmanlığında Sağlık Bilimleri dalında geliştirdikleri “Should We Be Protected From Pathogens or Surgical Masks During Pandemic Periods? (Pandemi Dönemlerinde Patojenden mi Yoksa Cerrahi Maskeden mi Korunmalıyız?)” projesi ile Sağlık Bilimleri Kategorisinde Dünya 4.sü namına aşırı şişman müşterek başarıya imza atarken, gine bire müşterek plan ile Sağlık Bilimleri kategorisinde Popüler Proje ödülünü de kazanmayı başardı.

“Nitinol ve Metal Esnekliğinin Araç Güvenilirliği Üzerindeki Etkisi”

Acarkent Kampüsü talebesi Dilay Gökçe, hikmet öğretmeni Gökhan Aldemir'in danışmanlığında Malzeme ve Mühendislik dalında gerçekleştirdiği “The Effect of Metal Flexibility on Vehicle Reliability with Nitinol (Nitinol ve Metal Esnekliğinin Araç Güvenilirliği Üzerindeki Etkisi)” projesi ile En Çok Değinilen Proje ve Popüler Proje ödüllerini kazandı.

“Arıtma Çamurundan Gübreye Pseudomonas luteola'larla Yolculuk”

Samsun Kampüsü öğrencileri Ethem Can Kara, Ege Başbulut ve Eda Dikkaya dirim bilimi öğretmeni Çiğdem Özgürdal danışmanlığında Ekoloji dalında geliştirdikleri “Arıtma Çamurundan Gübreye Pseudomonas luteola'larla Yolculuk” projesi ile Hücresel ve Moleküler Biyoloji ve Mikrobiyoloji kategorisinde Popüler Proje ödülünü de kazandılar.

“Keten Tohumunun Yapısındaki Pektin Heterosakkaritinden Organik Yapıştırıcı Yapımı”

Yine Samsun Kampüsü öğrencilerinden Yağmur Özdemir, Melisa Bahadır ve Doğa Çelik, dirim bilimi öğretmeni Çiğdem Özgürdal danışmanlığında Biyoçeşitlilik dalında geliştirdikleri “Keten Tohumunun Yapısındaki Pektin Heterosakkaritinden Organik Yapıştırıcı Yapımı” projesi ile Biyokimya kategorisinde, Sao Paulo'daki kalburüstü bilgi projelerinin katılmış bulunduğu FENODANTE Bilim Olimpiyatları'na en fevk kategoriden dikme Final evresine iltihak hakkı kazandı.

“Bitkisel Atıklardan Tıbbi Değeri Olan Ürün Geliştirilmesi”

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji İncek Kampüsü talebesi Asya Nur Çelik de dirim bilimi öğretmeni Tuğba Kara danışmanlığında mıhlı dirim dalında geliştirdiği “Devolopment of Products with Medicinal Valve from Herbal Wastes (Bitkisel Atıklardan Tıbbi Değeri Olan Ürün Geliştirilmesi)” projesi ile Biyokimya ve Kimya dalında Popüler Proje ödülünü de kazandılar.

“Peto Paradoksuna Biyoinformatik Yaklaşım”

Çanakkale Biga Kampüsü öğrencileri Zeynep Doğan ve Miray Yılmaz, dirim bilimi öğretmeni Selen Çakas Coşkun danışmanlığında Biyoinformatik dalında geliştirdikleri "Bioinformatics Approach To The Peto Paradox (Peto Paradoksuna Biyoinformatik Yaklaşım)” projesi ile Uluslararası Popüler Proje ödülünü de kazandılar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler