USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: "Okul öncesi eğitime büyük önem veriyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 3-5 gözyaşı aralığındaki evlatların topu topu Türkiye'de meslek öncesi eğitime erişebilmesi ve 5 yaşındaki evlatların okullaşma oranının yüze 100'e çıkartmak düşüncesince aşırı ağırbaşlı yatırımlarda bulunduklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer:
26-07-2022 19:04

Bakan Özer, Erzurum programında Vali Okay Memiş'i makamında görüşme ederek ortak müddet görüştü. Daha sonraları Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile "İl Değerlendirme Toplantısı" karşıcı Bakan Özer güruh sonrası açılamalarda bulundu. Bakan Özer, "Bütün illerimize gittiğimiz devir valimiz, kavim vekillerimiz, şehremaneti başkanlarımız, ulusal eğitim müdürlerimiz, kaza ulusal eğitim müdürlerimiz ile baş başa o ildeki eğitimin resmini çıkartmaya, bulunan hali değerlendirmeye ve bulunan eğitim parametrelerini hâlâ elleme iyileştirebilmek düşüncesince neler yapabiliriz buna etraflıca ortak biçimde düzentileme olanağı buluyoruz. Bugünde Erzurum'da baş döndürücü velut ortak istimara toplantısı yaptık. Erzurum hakkıyla eğitimde, ekol öncesinden erdemli öğretime denli eğitimin kâffesi kademelerinde başka illerimize branşında numunelik teşekkül fail illerimizden ortak tanesi. Bugünde bulunan çalışmalara arttırma adına neler yapabiliriz, 2 yaşlara denli ne gelebiliriz, eğitimin standardını baş döndürücü hâlâ elleme noktaya getirebiliriz bunları değerlendirdik." dedi.

"Milli Eğitim Bakanlığı adına Erzurum'a 2022 senesinde güçlendirme, yıkım-yapım, toy yatırımlar bağlamında 278 milyonluk ortak envestisman ön görmüşüz ve bu 278 milyonluk yatırımlar bitmeme ediyor." diyen Bakan Özer, şunları kaydetti:

"Bu istimara toplantımızda 610 milyonluk toy yatırımı vermiş bulunuyoruz. Dolayısıyla 278 milyonluk Erzurum'daki Milli Eğitim Bakanlığı yatırımını 888 milyona çıkartmış bulunuyoruz. Öncelikle bu yatırımların Erzurum'a faydalı kademli olmasını diliyorum. Bunlardan birincisi güçlendirme. Biliyorsunuz Türkiye'de sonuç 3 sene içinde ihya ve yık-yap büyük evleviyet verdik biz. İstiyoruz ki okullar en sakıncasız bölgeler olsun ve bunun düşüncesince aceleci ortak biçimde 2022 senesinde bu emek harcamaları hepsini tamamlayacağız. Güçlendirme ile ilişik Erzurum bizim göndermiş olduğumuz ödeneklerin hepsini kullandı. Mevut kâffesi ihya planındaki kâffesi okulların çalışmalarını baş döndürücü kalburüstü ortak biçimde bitmeme ettirdi. ek adına belki dahlinde güçlendirmeye gerekseme olacak okullar düşüncesince de arttırma ortak 100 milyonluk bütçeyi Erzurum'a kazandırmış bulunuyoruz. Yine yılların vakayiname sorunu bulunduğu anlatım edildi. Olur ilçemizde ortak 300 mektepli kapasiteli pansiyonu bitirme inşaatını yaparak inşallah onu da aceleci ortak biçimde Erzurum'umuza kazandırmış olacağız. Bu sene eğitim öğretimde 2022-2023 eğitim talim yılına hazırlıklara, herhangi ortak muhtelif anlamda, mertlik malzemesinden, kırtasiye malzemesine kadar, ıvır zıvır onarımlardan, okulların donatımına denli kâffesi illerimizin ihtiyacını karşılayarak ve baş döndürücü mücehhez ortak biçimde girmeyi hedefliyoruz. Burada en ehemmiyetli şeyde büyük onarımlar, kısaca okulların çatısından, tuvaletine kadar. Tüm bölgelerin büyük tamir kapsamında aceleci ortak biçimde yapılarak hâlâ elleme ortak ortamda gençlerimizin karşılanması. Bu bağlamda 100 milyonluk ortak büyük onarımı da bulunan büyük onarımın 4 katına çıkartarak Erzurum'daki, merkezdeki, ilçelerdeki, köydeki dört başı mamur okulları aceleci ortak biçimde doğrudan geçireceğiz."

Bakan Özer, "Yine Milli Eğitim Bakanlığı adına bu çevrim en evleviyet verdiğimiz alanlardan ortak tanesi bildiğiniz kıl payı ekol öncesi eğitim. Yani 3-5 gözyaşı aralığındaki evlatlarımızın dört başı mamur Türkiye'de ekol öncesi eğitime erişebilmesi düşüncesince ve başta 5 yaşındaki okullaşma oranını yüzdelik 100'e çıkartmak düşüncesince baş döndürücü ağırbaşlı yatırımlarda bulunuyoruz." diyerek, "Bu kapsamda da Erzurum'a 9 pare toy anaokulu etme sonucu aldık. 1 pare Palandöken ilçemize, 3 pare Yakutiye ilçemize, 1 pare Oltu ilçemize, 1 pare Karayazı ilçemize, 2 pare Karaçoban ilçemize, 1 de aziziye peyda etmek kıl payı 9 pare toy anaokulumuzu da inşallah ferda nedeni ile envestisman programımıza alıp ihalesini vermiş olacağız. 7 pare ilkokul, Aziziye'de, Palandöken'de, Yakutiye'de, Hınıs'ta, Karaçoban'da, Köprüköy'de, Karayazı'da, Narman'da ve Tekman'da peyda etmek kıl payı 9 pare de gene ilkokulu bulunan yatırımlara koymuş olacağız ve sonunda deyinmiş olduğum yatırımlar 610 milyonluk ortak yatırım, inşallah bu yatırımlarla baş başa 1 milyara andıran eğitim yatırımıyla Erzurum'u baş döndürücü hâlâ elleme noktalara taşıyacak." sanarak konuştu.

"Gerçekten öğretmenlerimiz, ekol yöneticilerimiz baş döndürücü esirgemez ortak biçimde Türkiye'nin herhangi ortak noktasında çalışıyorlar, minnettarız." diyen Özer, "Covid sürecinde de hakkıyla baş döndürücü kalburüstü ortak proses yönetimi yaptılar ve ortak sene tek kesintiye uğramadan, tek ara vermeden esbak yılların dezavantajlarını telafi edecek dayanak mekanizmalarını devreye sokarak baş döndürücü kalburüstü başarım sergilediler. Ben başta öğretmenlerimizin hepsini kutluyorum. İnşallah bu ziyaretimiz faydalı oldu, inşallah ahir ziyaretlerimizde bu meydana getirilen icraat ne evreye geldi, toy arttırma ne gereksinimler var onları istimara imkanımız olacak. Tekrar bu yatırımların Erzurum'a faydalı kademli olmasını diliyorum.” dedi.

Çağrı Korkmaz - M. Ertuğrul Polat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler