USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Matematik ve fizikte 5. boyut üzerine çalışıyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde icra ettiği hesap emekleri ile dikkatleri çekici tekaüt hoca ve araştırman matematisyen Hüseyin Ergül, cisimlerde 5. boyut üzerine çalışmalarına bitmeme ediyor.

Matematik ve fizikte 5. boyut üzerine çalışıyor
11-11-2021 09:43
Cisimleşme düşüncesince 4 boyutun ehliyetli olmadığına yer veren Hüseyin Ergün cisimleşmenin 5. boyut ile gerçekleştiğini savundu. Çalışması üzerine bilim verici Hüseyin Ergül “5. boyut nedir? Bilinen alışılmış boyutların, uzunluk, yükseklik, ucuzluk derece boyutların değiş ve dönüşümü ile cisimleşmeye geçiştir. 5 boyut budur. Yani değişim-dönüşüm ve cisimleşme boyutu. Bilindiği derece cisimlerin boyutu boyut kümesi süresince yazdığınız devir y z d. D de 4. boyuttur. Bununla ilişik detayları şimdi evvel söylemiştim” dedi.

Beşinci boyutun cisimleşme düşüncesince önemine yer veren Ergül, “Bugün 5. boyutu bildirmek istiyorum. Biliyorsunuz ortak gözcü uzaydaki ortak noktadan tükenmez akilane geçer. Bu doğruların, gelişigüzel bir tanesi toy ortak boyuta adaydır. Bunlar giderek, çoğalacaktır. Bilindiği derece cisimler cisimler aklık cisimler ve aklık sıfır adlar sanarak ayrılıyor. Burada saat zayi etmek istemiyorum. Bunlar tanıdık kavramlar. Şimdi ortak doğrunun elbette eğriye dönüştüğünü ile ilişik dönüşümünü açıklanan ortak çizge çiziyorum burada. Buradaki aritmetik değerlere layıkıyla y = filhakika tamamen ortak akilane belirtir. Şurada gördüğümüz gibi. Fakat y=x'in kuvvetini ortak arttırdığınız devir yani2 bulunduğu devir buradaki akilane eğriliyor. Bu eğrilmenin karşılığı nelerdir sanarak yönelttiğimiz zaman, bunu sağlayıcı obje 5. boyuttur. Bir doğrunun eğriliğini saylayan obje 5. boyuttur” dedi.

Ergün 5. boyut ile cisimleşme terimi üstünde ayrımlı icraat yapılabileceğine değinerek, “5. boyut gerçekte cisimleşme teriminde o denli şişman gösteriş oynuyor ki cisimleşen doğrusu aklık cisimlerin hacimleri ile ilgili, yüzeyleri ile ilgili, strüktürel kütleleri ile ilgili, kavramların ve gerçeklerin ortaya çıkması aşırı ehemmiyetli fonksiyonları var” dedi.

Emrah Elmas

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler