USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Lise öğrencilerinin başarıları Cumhurbaşkanlığı tarafından taçlandırıldı

Bilimsel manada millî ve arsıulusal kurda derecelere giren ortaöğretim öğrencilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar tarafından TEKNOFEST'te Cumhurbaşkanlığı ödülü ikram edildi.

Lise öğrencilerinin başarıları Cumhurbaşkanlığı tarafından taçlandırıldı
28-09-2021 10:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda bu sene dördüncüsü planlı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'21'e katıldı. Erdoğan, Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile ilmî planlar ve yarışmalarda aşama elde fail ortaöğretim öğrencilerine ödüllerini de sunma etti.

Kutup araştırmalarında meteoritlerin henüz hazırlop bulunabilmesi düşüncesince geliştirdikleri plan ile TÜBİTAK yarışmalarında birincilik ödülü düzlük Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 10. derslik öğrencileri Şeyhmus Evren Alhas, Mehmet Metehan Kır ve Eren Tığlı da Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüllendirildi. mükafat alanlar ortada başkaca 2021 senesinde Uluslararası Fizik Olimpiyatları (IPho) ulusal takımında toprak alarak madalya düzlük Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Eser İlke Genç, Alper Tezcan, Yaman Bora Otuzbir ve Emir Akdağ ve Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatlarında (IOI) madalya almaya doğruluk elde eden Ege Kabasakaloğlu da toprak aldı.

Drone yazılımı ile bilgelik kullanıcılarını meteor taşı parçaları henüz çelimsiz sürede bulacak
TEKNOFEST kapsamında polar araştırmalarına yardım sağlayıcı projelerini para aktarımı olanağı bulduklarını kail Eren Tığlı projenin hedefi kendince bilgilendirmelerde bulundu. Tığlı, “Antarktika'da mevcut araştırmacıların müşterek problemine ilaç anmak istedik. Araştırmacılar sonsuz sakıt meteorları almak düşüncesince şişman alanları yayan ve ya araçlarla kıvrım ediyorlar. Bu bölgede tarama gerçekleştirmek baş döndürücü müşterek tomar iş ve insanoğlu gücü gerektiriyor. Bunu kolaylaştırmak düşüncesince müşterek drone yazılımı hazırladık. Bu tür projeleri yaparken başta derecelere dönüşmek tümüyle dereceye girmesek güçlü müşterek şeyleri keşfetme duygusu güçlü baş döndürücü iyi müşterek duygu. İnsanlığa ve bilime yardım elde etmiş oluyoruz” dedi.

Mehmet Metehan Kır da yazılım kendince ayrıntılı bilgilendirme yaparak, “Bir İHA'ya ve ya drona takılan müşterek alıcı aracılıyla rastgele müşterek alanı tarıyoruz. Görüntülerini çekiyoruz. Sonra çektiğimiz görüntüleri yazdığımız yazılıma gönderiyoruz. Nesne tanımına eş müşterek yazılım. Gösterdiğiniz ve onun hafızasında bulunan nesneleri tanıyabiliyor. Bu niteliği yardımıyla o görüntülerdeki meteor taşı olabilecek objeleri tanıyıp bilgelik insanlarına sav veriyor baş döndürücü hazırlop müşterek biçimde de bölgeleri bulunmuş oluyor. Herhangi müşterek insanoğlu gücü gerektirmiyor. Direk not atışı halinde hedeflerine ulaşılabilirler ve hem insanoğlu gücü bununla müşterek devir adına baş döndürücü şişman müşterek hasılatları oluyor” halinde konuştu.

“Desteklerini esirgemeyen okulumuza baş döndürücü teşekkürname ederiz”
Son adına Evren Alhas ise yazılımı denediklerinde müspet neticeler aldıklarını tabir ederek, “Biz bu projeyi internetten bulduğumuz fotoğraflarla denedik ve müspet neticeler aldık. Kendimiz bireşimli adına oluşturduğumuz fotoğraflarda da denedik onlarda da dava yok. Yapmış olduğumuz tetkikat ve icraat kararında aldığımız ödüllerden ve başarılardan ötürü baş döndürücü bahtiyar ve gururluyuz. Bizden bu vakte genişliğinde desteklerini esirgemeyen okulumuza ve öğretmenlerimize baş döndürücü teşekkürname ederiz” sanarak konuştu.

“Kendi performans üzere alım çalım ve mevki duydum”
Proje öğretmenleri bulunan enformatik teknolojileri öğretmeni İsmihan Bahar Turgut da öğrencilerinin başarılarının baş döndürücü alım çalım donör bulunduğunu dile getirerek, “Bu süreçte öğrencilerim lazım yazılım lazım kol emek vermesi ile beraberce bu arada müşterek düzentileme yapmayı öğür oldular. Geliştirdikleri projede meteor taşı kontrol kısmında hakkıyla orada etkin bilgelik insanlarına yardım sağlayacak müşterek plan desteği elde etmiş oldular. Bu süreçte onların motive olması, hakkıyla uygulanabilir müşterek plan yapmaları beni de baş döndürücü bahtiyar ediyor ve henüz baş döndürücü plan gerçekleştirmek düşüncesince hepimizi isteklendirme ediyor” dedi.

Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye'yi gururlandıran çoluk çocuk de unutulmadı
Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda Bilgisayar branşında sim madalya düzlük 12. derslik talebesi Ege Kabasakaloğlu ise Cumhurbaşkanlığı'nın, başarılarının gerisinde olmasından ötürü baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu tabir etti. Kabasakaloğlu başkaca katılmış bulunduğu konkur hakkında, “Uluslararası Bilim Olimpiyatları ismi altında nice konkur düzenleniyor. Hepsi de şahıs dallarında liseli öğrenciler düşüncesince en prestijli yarışmalar. Bu müsabakada da olimpiyat formatı üzere muhtelif dallarda sorular çözmeniz isteniyor. Türkiye'de de TÜBİTAK bu yarışmalara kol peyda etmek düşüncesince sınavlar düzenliyor. İlk beşe girenler de yarışmalara gidiyor. 320 elçi ortada rastgele müşterek kategoriye ayrı derecelendirme ve madalya veriyorlar” niteleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

“Takip edilip, ödüllendirilmek ülkedeki asliye bilimin gelişme göstermesi düşüncesince baş döndürücü önemli”
Yaman Bora Otuzbir ise başarılarının izlem edilmesinin ülkedeki asliye bilimin gelişme göstermesi noktasında baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu söyleyerek, “Uluslararası hikmet olimpiyatlarında sim madalya aldım. Bu olimpiyatlar bire müşterek sporda bulunduğu üzere değişik ülkelerden muhtemelen sayıda elçi ile planlı müşterek yarışma. Fizik kategorisinde iptidai can iştirak sağladı. Ülkemizi özümleme ediyoruz. Ben de 350 can ortada sim madalya aldım. Oldukça görkemli ve mutluyum. Hem ülkemi özümleme edebildiğim düşüncesince bununla müşterek kendim çalışıp müşterek şeyler başardığım için. TEKNOFEST'te Cumhurbaşkanlığı da bizlere esasen rütbe verdi. Bu mevzuda baş döndürücü gururluyum. Ayrıca başarılarımızın izlem edip, ödüllendirilmesi ülkedeki asliye bilimin gelişme göstermesi düşüncesince baş döndürücü önemli” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler