USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

GÜNSEL profesyonelleri deneyimlerini öğrencilere aktaracak

GÜNSEL profesyonelleri, Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde verecekleri derslerle, otomotiv endüstrisindeki deneyimlerini mühendislik öğrencilerine aktaracak.

GÜNSEL profesyonelleri deneyimlerini öğrencilere aktaracak
05-02-2023 10:09

GÜNSEL profesyonelleri acemi pedagoji bilimi zamanında Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde “Uygulamalı Mühendislik Eğitimi”, “CAD Tasarım”, “Taşıt Mekaniği ve Alt Sistemleri”, “Elektrik-Elektronikte Çizim” ve “Elektrikli Araç Teknolojileri” derslerini verecek.

Benimsediği “Girişimci Üniversite” gösterimi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin domestik ve ulusal arabası GÜNSEL ilkin edinmek üzere, ARGE ve tasarımını icra ettiği sağlam aşırı projeyi yaşama nâkil Yakın Doğu Üniversitesi, ülkeye iri birlikte ivme kazandıracak bu projelerdeki deneyimlerini öğrencilerine de aktarmaya bitmeme ediyor.

Üniversite-sanayi iş birliğini birlikte etap öteye taşıyarak, bire birlikte yerleşke içinde birlikte araya getiren Yakın Doğu Üniversitesi, ülkenin yüzdelik 100 elektrikli makine markası GÜNSEL'le yürüteceği bilimsel niteliği olan süreçleri eş güdümlü eylemek düşüncesince kurduğu “Akademik Danışma Kurulu” ile bu iş birliğini kurumsallaştırdı.

Akademik Danışma Kurulu, dü büyüklenme ortada güreşçi köprüsü olacak

İki büyüklenme arasında, proje, yayın, ders, ve yetişim kadar çalışmaların sayısının ve kalitesinin artırılması hedefiyle kurulan “Akademik Danışma Kurulu”, GÜNSEL ve Yakın Doğu Üniversitesi arasında; uran - yüksekokul iş birliğinin eş cepheli planlanması ve elan nakit para bir duruma getirilmesini amaçlıyor. Kurulun almış olduğu referans sonucu doğrultusunda; GÜNSEL'de yetişim ve işe alıntı garantisi mevcut Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun ilişik bölümlerinin öğrencilerine GÜNSEL'in görmüş geçirmiş sistem profesyonelleri nazari ve kullanışlı dersler de verecek.
Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt başkanlığında açılan Akademik Danışma Kurulu; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Bilgehan, Mühendislik Fakültesi Araştırmadan Sorumlu Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fadi Al-Turjman, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Hacı, Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sezer Kanbul ve Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seren Başaran'dan oluşuyor.

GÜNSEL profesyonelleri deneyimlerini öğrencilere aktaracak

Yeni pedagoji bilimi dönemiyle birlikte, Sistem Mühendisi Muhammet Keleş “Uygulamalı Mühendislik Eğitimi”, Yaşam Modülü Takım Lideri Emre Uyar “CAD Tasarımı”, Sürüş Modülü Grup Lideri Samet Öztürk “Taşıt Mekaniği ve Alt Sistemleri” ile Harness Grup Lideri Pınar Öztürk ise “Elektrik-Elektronikte Çizim” ve “Elektrikli Araç Teknolojileri” derslerini verecek. İlerleyen çağda GÜNSEL profesyonellerinin verdiği derslere yenileri de eklenecek.

“Edindiğimiz birikimi, profesyonellerimiz eliyle öğrencilerimize aktaracağız”

Üniversite 4.0 vizyonunu birlikte etap öteye taşıyarak “girişimci üniversite” gösterimi ile akıntı ettiklerini kail Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Sahip olduğumuz ARGE ve ilmî istihsal kuvvetiyle otomotiv, esenlik ve defans sahalarında geliştirdiğimiz projeleri yapmaya bitmeme ediyoruz” ifadesini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin domestik ve ulusal arabası GÜNSEL'i, öz ekipleriyle geliştirerek önceki modelleri B9'un 13 prototipini ürettiklerini hatırlatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “GÜNSEL'i ihya ve prototipleme sürecinde edindiğimiz birikimi, profesyonellerimiz eliyle Mühendislik Fakültesi'nde pedagoji bilimi gören öğrencilerimize aktaracağız” dedi.

“Profesyonellerin vereceği nazari ve kullanışlı derslerle, öğrencilerimiz geleceğe apiko namına izinli olacak”

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kurt ise nazari eğitimin birlikte kullanışlı eğitimin hassaten mühendislik kadar bölgelerde akıbet evre ehemmiyetli olduğuna aksan yaparak, “Bu yaklaşımla, darülfünun kampüsünde geliştirdiğimiz rastgele birlikte projede öğrencilerimizi en ehemmiyetli paydaşlarımız namına görüyoruz. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken, nazari donanımlarının birlikte aracısız uygulamanın birlikte parçası biçimine getirerek, sahalarında repertuvar kazanmaları hedefliyoruz” ifadesine arazi verdi.
Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine, halihazırda GÜNSEL'de yetişim olanağı ve iş garantisi verdiklerini kail Prof. Dr. Kurt, “GÜNSEL profesyonellerinin vereceği nazari ve kullanışlı derslerle, öğrencilerimiz geleceğe apiko namına izinli olacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler