USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi bilimsel teşrikimesai protokolü imzaladı

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, dü darülfünun ortada kurumsal ortaklık düşüncesince hazırlanmakta olan protokole törenle imza attı.

Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi bilimsel teşrikimesai protokolü imzaladı
17-01-2022 09:57

Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi eğitim, tedrisat ve bilimsel çalışmalarda teşrikimesai gerçekleştirmek az daha protokol imzaladı. Protokolü, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Girne Üniversitesi Rektörlük binasında meydana gelen törenle imzaladı.

Törende, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, Rektör Danışmanı Ümmet Artuç ve Protokol Müdürü Neriman Kantarcı zevcelik ederken, Girne Üniversitesi yerine Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu'nun yanında Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Çetiner ve Genel Sekreter Fehmi Tokay amade bulundu.

İmzalanan protokol, dü darülfünun arasındaki işbirliğini özendirmek, ilişkileri desteklemek, yetiştirmek ve bu kapsamda gerektiğinde akademisyen görevlendirilmesine bağlı kökler ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. Protokol, araştırman ve bilimsel neşriyat değişiminden kuma incelemelerin yapılmasına genişliğinde enli bir çerçeveyi kapsıyor.

İş birliği protokolünü üniversiteleri yerine imzalayan Prof. Dr. Salihoğlu ve Prof. Dr. Ünüvar, törende birer müzakere da yaptı.

“Ankara Üniversitesi'ne bugüne genişliğinde verdikleri dayanaklık etmek düşüncesince teşekkürlerimizi sunuyoruz”

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu laflarına Türkiye Cumhuriyeti'nin DOĞRU üniversitelerinden Ankara Üniversitesi'nin rektörünü ve yetkililerini ağırlamaktan kut duyduklarını anlatım ederek başladı. Ankara Üniversitesi'nin, Girne Üniversitesi'ne kuruluşundan buyana diş hekimliği, ahbaplık ve bilgi yazın denli değişik bölgelerde katkıda bulunduğunu anlatım fail İlkay Salihoğlu, bu katkıların süreceğine bulunan inancını dile getirdi.

Salihoğlu, Girne Üniversitesi'nin 2016'da karındaş kasıntı Yakın Doğu Üniversitesi'nin Denizcilik Fakültesi'ni devralması ile çıkmış bulunduğu yola, dakika mecmu 14 fakülte, 7 akademi ve 3 enstitü ile bitmeme ettiğini belirtti.
Kuzey Kıbrıs'ta içerisinde Denizcilik ve Havacılık ve Uzay Bilimleri fakülteleri mevcut bir tane darülfünun olduklarını anlatım fail Salihoğlu, değme dü bölgede simülatörle de desteklenen bir yetişek verdiklerini vurguladı.
Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği fakültelerinin bu sene önceki mezunlarını vereceğini de dile getiren Salihoğlu, darülfünun şekilde bilimsel neşriyat ve araştırı yapılmasına da ehemmiyet verdiklerini ve bunu motivasyon ettiklerini söyledi.

Girne Üniversitesi'nin dakika yüzdelik 35'i arsıulusal edinmek az daha mecmu 3900 mektepli ve 300 tedrisat görevlisi ile yetişek ve öğretime bitmeme ettiğini kaydeden Salihoğlu, faaliyetlerini yürütürken apayrı üniversitelerle de işbirliğine ehemmiyet verdiklerini hatırlatarak Ankara Üniversitesi'ne, imzalanan protokol düşüncesince teşekkürlerini sundu.

“Biri gailesiz ve ufku açıkça gayr mümessil dü üniversitenin işbirliğini akıbet adım ehemmiyetli buluyoruz”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise rüçhan şekilde çıkarlarını çağırma ettikleri ve ağırladıkları düşüncesince Girne Üniversitesi yetkililerine teşekkürname etti. Girne Üniversitesi'nin endamsız müddette büyüdüğünü, sunmuş bulunduğu gelişime açıkça bölgelerde yetişek imkânı ile ufku açıkça bir kasıntı bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Necdet Ünüvar, bu sene 76'ıncı yaşını kutlayan, 72 bin mektepli ve 3 bin ilkokul beniz bilimsel niteliği bulunan personele eş Ankara Üniversitesi'nin ise DOĞRU bir geçmişe eş bulunduğunu hatırlattı.

Necdet Ünüvar, Girne Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi'nin örtüşen kuma alanları bulunduğunun altını çizdi.
Bağımsız ve değişik güçlenen bir mevki bulunduğu genişliğinde kendilerinin bir parçası denli de gördükleri KKTC'yi baş döndürücü önemsediklerini vurgulayan Ünüvar, adadaki üniversitelerin hem Türkiye bununla beraber hayattaki değişik yetişek kurumları ile kurduğu ilişkilerden, değişik büyümesinden ve gelişmesinden baş döndürücü iri sevinme duyduklarını anlatım etti.

Ünüvar, KKTC'deki yetişek kurumlarıyla ortaklaşa iş yapmayı kendilerine müteveccih bir envestisman şekilde gördüklerini söyleyerek, baş gerçekleştirmek genişliğinde bu iş birliğini sürdürmenin önemine aksan yaparak da sonsuz güç talip bir proses bulunduğunu hatırlatarak laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler