USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

'Engellisin, yapamazsın' dediler, filografi sanatçısı olup ders vermeye başladı

Küçük yaşta geçirdiği bebek felci kararı volta mânialı artan Mülkiye Aslan, sonra azmiyle kazanılmış olduğu üniversiteden yetkilendirilmiş oldu.

'Engellisin, yapamazsın' dediler, filografi sanatçısı olup ders vermeye başladı
03-10-2021 13:51

Üniversite eğitimi düşüncesince Konya'ya yerleşen Aslan, elan sonraları filografi kurslarına bitmeme ederek, çevresindekilerin 'yapamazsın' demelerine karşın filografi kursunda muallimlik hazırlamaya başladı. Aslan, “Eğitmenlik kabil müşterek hayalim yoktu ama herhangi müşterek devir sarıklı peyda etmek kabil müşterek hayalim vardı, uğur boncuğu devir hayalimden vazgeçmedim” dedi.

Küçük yaşlarda bebek felci nâkil ve volta mânialı küsurat Mülkiye Aslan, 2004 senesinde darülfünun eğitimi düşüncesince Konya'ya gelmiş olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitimine başladı. 2010 senesinde üniversiteden izinli bulunan Mülkiye Aslan, kaynak üstüne Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesine gitti.

Aslan, elan sonraları engellilere yetişek verici Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kurslarına kaydını yaptırdı. Aslan, kursta düşünülmüş müşterek desenin ahşap üstüne çiviyle çakılması ve arasından muhtelif renklerdeki teller geçirilmesi ile açılan filografi sanatına başladı.

Kısa müddette el becerisi ve azmi yardımıyla barajını aşan Mülkiye Aslan, “Hat sanatına ilgim vardı, bekâr ona ayıracak vaktim bulunmadığı düşüncesince sahn mücadelesinden ötürü sonraları burada KOMEK'te hakeza müşterek kursun bulunduğunu duydum cemiyet aracılığıyla. Bir gideyim bakayım nite müşterek obje dedim. Normalde çiviyi duvara çaksam beceremem ama sanat olunca apayrı müşterek obje ortaya çıkıyor. KOMEK'e gittim sonraları elhamdülillah bu işi yapabileceğimi gördüm. Yaparken de işporta açmaya değişmeyen verdim. Gün engelliler hesabına ruzname oluşturmak, engellilerin engeli kaldırıldığı devir müşterek şeyler yapabileceğini hem kendime hem topluma bununla beraber talih büyüklerine bunu sergileme gereksinimi duydum. Yani şu şekilde işporta açmaya değişmeyen verdiğimde KOMEK'teki hocalarım Allah razı olsun bana aşırı dayanaklık etmek oldular, yanındayız dediler” halinde konuştu.

"Hiçbir devir hayalimden vazgeçmedim”

Küçük yaşlardan itibaren hayalleri ve hedeflerinin takiben gittiğini özetleyen Aslan, “Eğitmenlik kabil müşterek hayalim yoktu ama herhangi müşterek devir sarıklı peyda etmek kabil müşterek hayalim vardı. Hiçbir devir hayalimden vazgeçmedim. Sergi böylecene KOMEK yetkilileri ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bu işi yapabileceğime tatmin getirdiler ve öneri onlardan geldi. KOMEK'te eğitmenlik yapar mısınız diye. Ben de hay hay aşırı iyi mümkün dedim. Çünkü muallimlik en şişman hayalimdi. O kursa giderken güçlükler yaşadım mı, yaşadım müşterek mânialı olarak. Çünkü o günlerde bugün kabil mânialı araçları müşterek tomar değildi. Gidiş vürut güç oluyordu, ayrıca yurttaşlar arada sırada şu şekilde tepkiler veriyordu, 'ya ne işin mevcut evinde otur' sanarak tepkileri aldım. Ama onlar da neticede bilmiyorlardı ego hakeza bakıyordum. Onlar bilmiyor o devir hakeza olmadığını müşterek şeyler yapabildiğimizi göstermemiz gerekiyordu” dedi.

“Ayaklarım olmayabilir ama aklım var”

Kendinin en şişman hayalinin bellemek bulunduğunu tamlayan Mülkiye Aslan, “Ailem bile başaramazsın, engellisin evinde otur... Ailem köyde oturuyor. Olabilir mânialı olabilirim, ayaklarım olmayabilir ama aklım var. Bu aklı kullanmam gerektiği ihtiyacını hissettim ve ego ailemi kandırma ettim. Onlar da bitmiş dediler. Allah razı olsun ve ego ekol hayatıma mücadeleye o devir başladım. Talep oluyor, takdirkâr olmakta doğrusu sanatı beğenip uyanıklık olmakta ve akıbet liselerde maada okullarda da Milli Eğitim müfredatında bulunuyor ders veriliyor. Benim en şişman hayalim öğretmenlikti ve ego uğur boncuğu devir vazgeçmedim. Ben 2 parça darülfünun okudum halis muhlis tepkilere rağmen. Ben darülfünun süresince da tepkime aldım biricik mânialı bendim çünkü. Ama vazgeçmedim kursa gittim müşterek şeyler belletmek sizi yaşama bağlar. Anne ve babalar evlatlarınıza hakkıyla onlara hakkıyla müşterek şeylere yaradığını hissettirin zira herhangi müşterek insanoğlu müşterek işe kazanım herhangi müşterek insanoğlu müşterek şeyler yapabilir. Onun düşüncesince bunu gönül rahatlığı tarafa bu öz itimatı hasretmek aşırı önemli. Engelli kardeşlerimiz de vazgeçmesinler hayalleri ve hedefleri olsun. Hedefleri dair kapıları zorlasınlar elden pes etmesinler” halinde tavsiyelerde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler