USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Eğitimde ikinci dönem hibrit eğitimle başlıyor

Salgındaki fenomen artışları dolayısıyla dünkü eğitim/öğretim çağında hibrit eğitim modellerinin çarpıcı olması beklenirken, bu sistemlerde ise ehemmiyetli gelişmeler yaşanıyor. Tüm eğitim sürecinin bileşimli zeka ile izleme edileceği elastiki hibrit eğitim modeli bulunan

Eğitimde ikinci dönem hibrit eğitimle başlıyor
27-01-2022 10:25

Omicron varyantı ile iklim genelinde küsurat olaylarla baş başa acemi önlemler alınmaya bitmeme ediyor. Pandeminin en aşırı etkilediği alanlardan bir tanesi bulunan eğitim sektöründe de online altyapılar göbek grado önemini arttırıyor. Süreç içinde uyanıklık çekici eğitim modellerinden bir tanesi ise ‘hibrit eğitim' oldu. Bahçeşehir Üniversitesi Uzaktan Eğitim Birimi (BUZEB) kabilinden geliştirilen ve dar elastik hibrit eğitimi havi FlexiBAU altyapısı, hem eğitim-öğretim dalında bununla beraber öğrencilerin gerekseme duyacağı ekol içi kâffesi hizmetlerde uygulamaya konuldu. Zamandan ve mekandan ari eğitim imkanı sunan modelle öğrenciler, beniz yüze, online yahut hibrit eğitimi yeğleme edebilecekler. Öğrencilerin alacağı eğitimi kişi tercihlerine mucibince belirlemesine olanak sunan modelle rastgele müşterek öğrencinin eğitim sürecinde bıraktığı ‘dijital izler' bireşimli zeka kullanılarak çözümleme edilecek. Elde edilen verilerle öğrencilerin muvaffakiyet yahut muvaffakiyetsizlik niteliğine mucibince ruhsal ve bilimsel niteliği bulunan müşavirlik hizmeti verilerek, insana hususi eğitim planlaması uygulanacak.

Alınan eğitimi mektepli belirleyecek
FlexiBAU eğitim modelinin altyapısını özetleyen BUZEB Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Ergün Akgün, darülfünun içinde halis muhlis sınıfları hibrit modele akıllıca yazılım ve donanımlarla geliştirdiklerini aktararak, “Bu modelle baş başa öğrencilerimizin derslere isterlerse beniz yüze, isterlerse de online bağlanmalarını ve bu süreçlerin tamamını istedikleri devir yeniden izleyebilmelerini amaçladık. Eğitim-öğretimin haricinde darülfünun içindeki başka halis muhlis hizmetler, üniversitedeki müşavirlik süreçleri ve tedris üyeleriyle yapılacak bulunan görüşmeler de hibrit şekilde yapılacak. Bununla baş başa darülfünun içindeki etkinliklere dışardan online şekilde yahut beniz yüze katılma sağlanabilecek” dedi.

Yapay zeka destekli data analizi yapılıyor
Modelle insana hususi eğitim planlaması yapıldığını tamlayan Dr. Öğr. Üyesi Ergün Akgün, “Öğrencilerimizin eğitim sürecinde bıraktıkları sayısal izleri onların eğitim-öğretim ortamlarını zenginleştirmek ve azami yarar sağlanması düşüncesince kullanıyoruz. Veri sistemimiz içinde tercih ettiğimiz bireşimli zeka destekli analizlerde öğrencinin değimsiz bulunduğu belirleme edilirse lazım ruhsal müşavirlik gerekse de bilimsel niteliği bulunan müşavirlik verilerek, bu muvaffakiyetsizlik yaşanmadan engelleme etmeyi planlıyoruz” sanarak konuştu.

Öğrencilerin sektörel deneyimleri transkripte işlenecek
FlexiBAU ile öğrenmeyi deneyimleme fırsatının sunulduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Akgün, “Okulda tahsil edilen eğitimin yanı esna öğrencilerimizin hem sektörden aldıkları deneyimleri bununla beraber plan bazlı değişik kasıntı ve kuruluşlardan edindikleri deneyimleri tanımayı önemsiyoruz. Üniversite şekilde öğrencilerimizin ekol haricinde da edindikleri deneyimleri, sertifikalarını ve tanınırlığı bulunan kurumlardaki eğitimleri de transkriptlerinde tanıyoruz” dedi.

Firmalar okulda hibrit öğüt açabilecek
Öğrencilerin okulda edindikleri detayları kol içinde mentorlerle şekillendireceklerini tabir fail Akgün, “Bu mentorlük sürecinde CO-OP birimimizle hem kuruluşların darülfünun içinde hibrit öğüt açmaları bununla beraber öğrencilerimizin hibrit müşterek halde yetişim yapmaları sağlanacak. Böylece öğrenciler sektörle baş başa öğrenmeyi deneyimleyecekler. Bu deneyimle baş başa mektepli darülfünun hayatında edinmiş bulunduğu kuramsal bilgiyi sektörde de uygulamış olacak” halinde konuştu.

“Öğrenme-öğretme süreçlerinde sayısal tahavvül yaşanıyor”
Yükseköğretimin sayısal dönüşümün haricinde tutulamayacağını tamlayan Akgün, “Yurt dışındaki üniversitelerin akademisyen ilanlarına baktığımızda açıktan eğitim deneyimi bulunan tedris üyelerinin yeğleme edildiğini görüyoruz. Bunu adım adım devletimizde de göreceğimizi düşünüyorum. Pandemiyle baş başa şişman müşterek sayısal tahavvül yaşadık. Sadece öğrenme-öğretme süreçlerinde değil, rastgele bölgede şişman müşterek tahavvül yaşadık. Gelecekte yükseköğretimde bu dönüşümü göreceğiz ”dedi.

“Yeni devre FlexiBAU ile başlıyoruz”
Üniversitenin kuruluşundan itibaren eğitim teknolojilerinin çalışan müşterek halde kullanılması namına nice emek vermek yapıldığını tabir fail BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise şunları söyledi:

“Pandemi sürecinde online tahsile güzeşte evvel darülfünun olduk. Bu süreçte hem online eğitim süreci kalitesi düşüncesince yatırımlar yaptık bununla beraber hibrit eğitim modeli nitelik standartlarını geliştirdik. Bu gelişimleri kâffesi efdal eğitim kurumları ile paylaşarak önderlik yaptık. 2021 yılı kâffesi eğitim-öğretim süreçlerimizi hibrit eğitim modelimiz üstünden yürüttük. Bununla baş başa kâffesi toplumsal etkinliklerimizi de bu çerçevede planladığımızı açıklamak isterim. Fakültelerimizin planlamalarına mucibince öğrencilerimiz kimi derslerini pandemi kuralları çerçevesinde seyreltilmiş halde planlanan hibrit sınıflarda beniz yüze alırken, kimi öğrencilerimiz ise derslerine online katılma gerçekleştirdiler. Şimdi ise acemi müşterek manken ile acemi devre başlıyoruz. FlexiBAU modelimiz ile amaçladığımız anlaşılan noktalar var. Öğrencilerimizin refahını yükseltmek düşüncesince öğrenme analitiklerinden faydalanarak hemen bilimsel niteliği bulunan değil, onların psikososyal gelişimlerine de ulama sağlamayı, dar elastik hibrit öğrenme deneyimi ile öğrencilerimizin bilgi, maharet ve yetkinliklerini besleyerek elan da arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca canlı öğrenmeyi hyflex dershane tasarımları ile destekleyerek öğrenme toplulukları ile plan sürekli analizör üretmeyi ve şirketlerle kuma maharet sürekli sanayi-üniversite teşrikimesai çerçevesinde 360 etap eğitimler tasarlamayı amaçlıyoruz. Bununla baş başa 'Nomad Kampüs' anlayışımız kapsamında değişik ülkelerden öğrenciler asıl müşterek mesele hali üstünden bire müşterek probleme analizör elde etmek ve iş donanmasına ait çevrimiçi icraat gerçekleştirmek kabil tercih ettiğimiz açıktan eğitim sistemlerimiz aracılığıyla müşterek araya geliyorlar. Bu süreçleri de öğrencilerimizin formel eğitim kazanımları ortada tanımayı planlıyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler