USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Dünyaya ‘Uğurlu’ gelecek dersler

Yeni nesillere yaşanılabilir ortak evren bırakabilmek üzere Sorumlu Üretim ve Tüketim Programını yaşama nâkil Uğur Okullarında öğrenciler; yeşil enerji, arka transformasyon politikaları, besin tüketimi ve zirai çalışkanlık farkındalıkları için icraat yapıyor.

Dünyaya ‘Uğurlu’ gelecek dersler
02-11-2021 10:55

Doğal kaynakların şuursuz kullanması dünyanın geleceğini yıldırma etmeye bitmeme ediyor. Dünyanın geleceğini arkalamak yerine Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nda “Sürdürülebilir Kalkınma düşüncesince Küresel Amaçlar” başlığı altında 17 pare hedef oluşturuldu. Bu üniversal çağrıya, Uğur Okulları da Türkiye'nin 52 ilindeki 112 okulu ve 85 bin öğrencisiyle dayanak özgülemek düşüncesince yola çıktı. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'ndan Sorumlu Üretim ve Tüketim hedefi çevresinde şekillendirilen ‘Uğur'da Sorumlu Üretim ve Tüketim Programı' ile öğrenciler sene süresince ; Tarım ve Gıda, Enerji, Su ve Geri Dönüşüm edinmek az daha dört ana konu başlığı ismi altında icraat yapılıyor. Eğitim programı ile doğaya ve insanoğlu doğasına akla yatkın biçimde nice soruna hal üretilmesi hedefleniyor.

Yeni nesillere şimdi yaşanılabilir birlikte evren bırakabilmek düşüncesince farkındalık oluşturacak acemi birlikte programı öğrencilerle buluşturduklarını kail Uğur Okulları Eğitim Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arda Ergez, “Yıl süresince gerçekleştireceğimiz projelerle; Gıda tüketimi ve zirai çalışkanlık farkındalıkları, üretim- hazırlık zinciri süreçlerindeki su kadem izini yüzdelik 20 oranında azaltmayı, cazibe - doğalgaz kullanması ile erke kaynakları temelindeki karbon kadem izini yüzdelik 1.5 oranında düşürmeyi, plastik kullanımını yüzdelik 30 oranında azaltarak ayrımsız miktarda art dönüşümü desteklemeyi hedefliyoruz” dedi.

Hayata bedel katacak nesillere önderlik edeceğiz

Bilim ve teknolojiyi yarayışlı birlikte biçimde kullanıp, prodüktivite becerisi edinecek ve yaşantısına bedel katacak nesillere önderlik edeceklerini tabir fail Ergez: “MEB ayrıntılar kazanımlarıyla mevzun ders içi etkinlikler, disiplinlerarası icraat ve hisse senedi planları ile öğrencilerin doğaya gönül rahatlığı mesul davranışlarını pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu farkındalık ile istihsal ve istihlak süreçlerindeki balans ve verimliliği sağlayarak, hedeflerimize akla yatkın alışkanlıklar ve şuurlu birlikte hayat kültürü oluşturarak bu süreçte çalışkan birlikte gösteriş deruhte etmek istiyoruz” niteleyerek konuştu.

Kazançlar artırım kumbarasnda birikecek

Arda Ergez, Sorumlu Üretim ve Tüketim Programı kapsamında sene süresince gerçekleştirilecek temaları ve kazanımları şöyleki anlattı: “Programı uygulamaya başlamadan önceki hedeflerimizi içeren ve kasıntı çatısı altındaki kâffesi paydaşlarımızı göreve çağıran “Sorumlu Üretim ve istihlak Bildirisini” yayınladık. Program sonrası çıktıları öngörerek hedeflerimizi belirledik. ‘Tarım ve Gıda' teması kapsamında meslek evveliyat öğrencilerimiz buzdolabındaki malzemelerden dimdik aperitif yapmaya, kalan temiz yiyecekler ile sokaktaki dostlarımızın beslenmesini üstlenecekler. İlkokul öğrencilerimiz ortamında manav reyonu mevcut iri ve ıvır zıvır işletmelerin satılmayan ürünlerinin satışı düşüncesince acemi efkâr geliştirecekler. Ortaokul öğrencilerimiz alım satım listelerindeki boş satın almaları en uzuv indirgeyerek evindeki tüketimi optimal düzeye bildirmek düşüncesince çalışacaklar. Lise kademesindeki öğrencilerimiz tagaddi tüketimi, nebat bakımı ve asıl fidan dikimi hikayelerinde sayısal platformları keşfederek tarım-teknoloji bağlamında icraat ortaya koyacaklar. ‘Enerji' teması kapsamında; gündüz enerjisinden en velut yararlanma, rastgele gece ezanı belli başlı müddet ışıkları kapatma, belirlenen hafta sonlarında karbon salınımını azaltmak hedefi ile kombilerin şimdi ceninisakıt ısıda çalıştırılması, on paralık cazibe kullanılmadan geçirilecek akşamlar, prizde elektrikli aparatları bırakmama, evlerimizin erke kabul derecelerinin araştırılması az daha hisse senedi planlarımız olacak. ‘Su' teması ile öğrenciler evde suyun planlı, tasarruflu kullanılmasına müteveccih hal ve uygulamalarını videoteyp ve poster eşliğinde sunarak 2050 Dünyası'na Sudan Mektuplar yazacaklar. Su dedektifleri rastgele yerde karşımıza çıkacaklar. ‘Geri Dönüşüm' teması kapsamında ise “Mutfak Alışverişlerimi Ambalajsız Yapabilirim” düzlük okumasında alım satım listelerindeki ürünlerden en aşkın kaçını ambalajlanmamış alabileceklerini gösterecekler. Tüm temalarda öğrencilerin yapacakları tasarruflar kararı elde ettikleri çıkar derece ücreti “Sorumlu Üretim ve Tüketim” kumbaralarında biriktirmelerini amaçlıyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler