USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Doğru bilgilerle sınav stresini engellemek mümkün

Aileler, akıllıca birlikte manipülasyon ile evlatlarının sınav stresine yenmiş düşmesini engelleyebilir. Yakın Doğu Üniversitesi'nin online terbiye platformu E-Study Box'ın 26 Ocak Çarşamba haset parasız yerine düzenleyeceği webinar kusursuz da buna kılavuzluk etmeyi amaçlıyor

Doğru bilgilerle sınav stresini engellemek mümkün
07-01-2023 14:10

Hayatın ne etabında olursa olsun sınanma hissi, sağlam baş döndürücü insanoğlu düşüncesince en şişman stres kaynaklarından biridir. Bu durum, görgü bilimi bilimi yaşamı süresince sık sık huzur karşıya kalınan sınavların da öğrenciler ve aileleri düşüncesince esas stres kaynaklarından birisi biçimine gelmesine sebep olur. Stresin esas deposu ise muvaffakiyetsizlik ihtimalinin oluşturduğu kaygılardır.. Peki bu kaygıları akıllıcasına komuta etmek ve sınav stresi ile başa genişlemek düşüncesince neler yapılabilir?

Yakın Doğu Üniversitesi'nin online görgü bilimi bilimi platformu E-Study Box'ın 26 Ocak Çarşamba haset parasız namına düzenleyeceği webinar, sınav stresinin akıllıcasına ortak biçimde yönetilebilmesi düşüncesince ailelere ve öğrencilere delalet etmeyi amaçlıyor. Eğitim Uzmanı ve Danışmanı Hunat Ayşe Öztoprak'ın Psikolog Yaren Uğur'u misafir alacağı webinarda, sınav stresi ile başa çıkabilmek düşüncesince yapılması gerekenler masaya yatırılacak.

Sınav stresinde familya faktörü

Eğitim Uzmanı ve Danışmanı Hunat Ayşe Öztoprak, kolej imtihanlarının geçmiş aşamasının gerçekleşeceği şu günlerde mektepli ve ailelerinin sınav baskısını hissetmeye başladığını söyleyerek, “Kabul etmesi çelim olsa da, evlatların bilimsel niteliği olan başarıya mebni yaşamış olduğu sınav stresinin ehemmiyetli ortak bölümü, ebeveynlerin şuurlu yahut şuur dışı namına çocuklarına yüklenmesinden kaynaklanıyor” ifadesini kullanıyor.

Dolayısıyla sınav stresi ile başa çıkmanın en ehemmiyetli yolu ailelerin akıllıcasına bilgilerle donatılmasından geçiyor. Öztoprak, 26 Ocak Çarşamba 11.00-12.00 saatleri ortada düzenleyecekleri parasız webinarda, Psikolog Yaren Uğur'la beraberce ailelere, sınav stresinin kesinlikle yönetilmesi gerektiğine müteallik ortak sefer haritası çıkaracaklarını söylüyor.

Düzenleyecekleri webinarda; kaygının tanımı, sonuçları, sınav kaygısını yenmenin önemi, anne-babaların takınması müstelzim tutumlar, sınav sürecini fırsata çevirmenin metodları ve sınav sonrası düşüncesince öneriler kabil husus başlıklarını ele alacaklarını kail Öztoprak, “Ailelerin, evlatlarının potansiyelini keşfetmelerini ve görgü bilimi bilimi hayatları süresince onlara sefer arkadaşlığı yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” diyor.

Çocuklarınızı sınava tedarik sürecinde bekâr bırakmayın

Eğitim Uzmanı ve Danışmanı Hunat Ayşe Öztoprak, webinarda değinecekleri husus başlıkları ile ait de ipuçları verdi. Çocukların, sınav süreçlerinde çıkarlarını bekâr hissetmemesi gerektiğine aksan karşıcı Öztoprak, “Anne-babaların; sınav süreçlerinde, ufaklıklara edisyon hissettirmeden onların indinde olduklarını göstermeleri akıbet basamak önemlidir. Çocuğunuzla beraberce emek vermek takvimi oluşturun. Çalışma materyallerini gözden geçirirken onlara araştırma görevlisi olun. Böylelikle, çocuklarınıza bu süreçte dayanaklık etmek olarak, bekâr olmadıklarını hissettirebilirsiniz” ifadesini kullanıyor.

Çocuğun sınav stresinin üstesinden gelmesi düşüncesince gerekseme duyduğu güvenceyi ve birey desteği sağlamanın önemine de yer veren Öztoprak, “Bütün bunları yaparken yavrunuzun güzel beslendiğinden ve derneşik ortak uykuyla yeteri kadar dinlendiğinden de emniyetli olun” tavsiyesinde bulunuyor.

Çocukların öz sorumluluklarını almasına müsaade verin

Ailelerin umumi namına icra ettiği en ehemmiyetli yanlışlardan birinin evladı denetlemeye idman bulunduğunu kail Hunat Ayşe Öztoprak, “Arkadaşlarıyla iletişimlerini kısıtlamak, mesajlarını arama etmek, umumi ağ yahut aldatmaca canlandırırken geçirdiği süreyi yasaklarla sınırlamaya idman yavrunuzun stresinin artmasına sebep olacaktır. Bu sınırların çocukla beraberce belirlenmesi ve öz sorumluluklarını alarak özdenetimlerini oluşturmalarını bildirmek baş döndürücü elan çarpıcı olacaktır” ifadesini kullanıyor. “Çocukların tazelenme duygusunu hissetmesine araştırma görevlisi kazanmak düşüncesince yürüyüşe çıkmayı yahut musiki dinlemeyi önerebilirsiniz. Bir anne-baba namına yapabileceğiniz en güzel bilinçlilik onların öz davranışlarından mesul hissetmelerini bildirmek olacaktır” diyen Öztoprak, “Çocuklarınızın faziletkâr notlardan baş döndürücü öğrenmeye odaklanmasını sağlamak, kaygılarını azaltarak yanı sıra bilimsel niteliği olan başarılarını da yükseltecektir” ifadesini kullanıyor.

26 Ocak Çarşamba günü, Psikolog Yaren Uğur ile beraberce parasız namına düzenleyecekleri webinara çağırma fail Hunat Ayşe Öztoprak, “E-Study Box'ın umumi ağ sitesine organ namına webinarımıza parasız namına katılabilirsiniz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler