USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy öğrencilere kariyer tavsiyelerinde bulundu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün düzenlemiş olduğu devir içi konferansa eklenmiş olan Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy, sorularını yanıtladığı öğrencilere kariyerle

Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy öğrencilere kariyer tavsiyelerinde bulundu
19-12-2021 11:50

Teams yazılımı üstünden meydana gelen “Bir Kariyer Olarak Diplomasi” adlı konferansta Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy öğrencilerin sorularını yanıtladı. Büyükelçi Ulusoy, nezdinde sistem kendisine diplomasiyi ele alarak, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Bu meslekte 30 yılımı tamamladım. Her çabucak nezdinde şeyler öğrendiğiniz eşsiz özveri talip nezdinde meslek. Akademik çalışmalarınızı uğur boncuğu devir bırakmayın; mesleğinizde sizlere değişik perspektifler katacaktır. Okuduğunuz kitaplardaki gelişigüzel satır gelecekte size baş döndürücü kâr sağlayacaktır. Öğrendiğiniz gelişigüzel bilim gelecekte size kâr getirecektir. Diplomasi müspet perspektiften bakılınca devletlerin birbirlerini idrak kılmak düşüncesince kullandıkları nezdinde yoldur. İşin özünde diplomasinin hedefi devletler arası ilişkileri düzenlemektir.”

“Öğrenciler şimdiden kariyer hedeflerini belirlemeli ve akıllıcasına değişmeyen vermelidirler”

Bir diplomatta olması müstelzim özelliklere yer veren Ulusoy, “En önemlisi devlete, vatana, millete bağlılıktır. Sonrasında kararlılık, sabır, gelişigüzel kabil koşulda taayyüş kabiliyeti, elleme birikimdir. Hiçbir sistem emeksiz değildir. Öğrenmeden, repertuvar sahibi yapılmaksızın sefirikebir olabilmekte zorlanırsınız. Bu meslekte dünyanın gelişigüzel durumunda çalışıyor ve ayrışık zorluklarla karşılaşıyorsunuz. Bu sebeple siz öğrenciler şimdiden kariyer hedeflerinizi belirleyip akıllıcasına değişmeyen vermelisiniz. Kendinizden sakıncasız yapılmaksızın bu mesleğe girmeniz akıllıcasına olmaz” dedi.

“Ekonomi, kültür, toplumsal ilgiler gelişigüzel devir düşüncesince diplomaside fazlalık puanlar getirir”

Söyleşide devletler arası ilişkilere de yer veren Ulusoy, laflarına şöyleki bitmeme etti:

“Günümüzde demokratik toplumlarda halkların belirleyiciliği, kişilerin gönlünü yöneltmek ve halklar arası
ilişkileri güçlendirmek, devletler arası aut politikaları da belirliyor. Demokratik devletlerde bu böyledir. Ekonomi, kültür, toplumsal ilgiler gelişigüzel devir düşüncesince diplomaside fazlalık puanlar getirir; dü diyar insanlarının birbirlerini tanımasını sağlar. İşin bilimsel nitelikli boyutundan bakılınca ‘sosyal inşacılık' veya ‘sosyal yapılandırmacılık' bugün aut yöntem ve arsıulusal ilişkilerde onama edilen, öne çıkan nezdinde ekoldür. O ülkenin sizi ne gördüğünü, algıladığını ve tanımladığını siz anlayabilirseniz ona gereğince elan akla yatkın politikalar belirleyebilirsiniz. Bu da o ülkenin esasta aut dünyaya bakışını belirleyen kimliğinin çözümleme edilmesini gerektirir. Ben bunu gelişigüzel devir korumak için çaba sarfeden nezdinde diplomatım. İnsanlarımızı nezdinde ülkeye yolladığımızda o ülkenin Türkiye'ye ayn açısını anlamamız en önce ehemmiyet kazanıyor. Her diyar etiket olgusu bağlamında oluşturduğu algılarla bambaşka devletleri tanımlıyor. Onu çözmeden her insana ayrımsız politikayı infaz kılmak çetince olabilir. Biz diplomatlar kendisine gittiğimiz devletlerde en önce o ülkenin öz ülkenize bakışını ve dünyaya bakışını çözümleme kılmak zorundayız. Onu yapmış olduğunuz devir filhakika ilişkileri elan elleme ayarlamak kabil olabiliyor. Bugün okuduklarınız gelecekte yapacağınız meslekte size behemehâl kâr sağlayacaktır.”

"Ortak geleceğimizi belirleyecek bulunan politikaların beraberce katılması gerekiyor"

Yeni evren düzeni ve geleceği belirleyecek bulunan politikaların önemine de yer veren Ulusoy, “Bu pandemi çağında kişilerin hata sahibi kendisine akım ederek kuma geleceğimizi belirleyecek politikaları beraberce alması gerekiyor. Devletlerin bencilcesine davranıp nezdinde tane başlarına kararlar almış bulunduğu nezdinde ortamda maatteessüf sınırları aşan insanca krizler ortaya çıkıyor ve mesail katlanarak büyüyor. Nedir sınırı aşan insanca krizler? Salgınlar, ekolojik bozulmalar, ağır aksak hicret ve sığınmacı akınları. Bir ülkede binalar bozulduğu, demokratik yönetişim ve insanca değerler kaybolduğunda, fukaralık insanca buhran biçimine vardığında insanoğlu bambaşka devletlere hicret ediyorlar, sığınmacı oluyorlar. Bütün bunlar toptan bazda sınırların ne derece korunamaz bulunduğunu gösteriyor” dedi.

Bugünün gençlerinin geleceği görülmektedir zorlandıklarını tamlayan Büyükelçi Ulusoy. laflarına şöyleki bitmeme etti:

“Bizler o açıdan ihtimal şanslıydık, dobra nezdinde geleceğe akıllıcasına gittiğimizi daim düşünüyorduk. Şimdi dünyada nezdinde yanda pandemi, nezdinde yanda ekolojik bozulmalar ile karşılaşılıyor. Dünyanın sonu mu geliyor tartışmaları da yapılıyor. Bence bu derece meyus olmaya icap yok. Sorumluluk sahibi yönetimlerin oluşumunda devletlerde ve arsıulusal ortamda da buna cemaat nezdinde teşrikimesai ortamının oluşunda siz gençlerin oranı olacak. Sizler geleceğin yöneticileri olacaksınız. Sizlerin kararlılıkla geleceği fikren bizden ihtimal elan da hata bilinciyle akım etmeniz gerekecek. Gençler kendisine size böylesine iri nezdinde yük özgülemek istemiyorum eşsiz bizle karşılaştırıldığında hakeza nezdinde başağrısı bulunduğu ortada. Yılmayacaksınız. En emeksiz obje yılmak. Küresel açıdan bence doğacak çetince eşsiz ‘geleceği toparlayabiliriz' niteleyerek düşünen gençlere ihtiyacımız var. Onlar da sizlersiniz. Ben hala ekoloji ve müstevli özellikle ballanmak az daha gayrı konuların da aşılabileceğini düşünüyorum. Yeter ki insanlar, toplumlar, mutluluk nezdinde araya gelip kuma bellek geliştirebilsinler.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler