USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Barınma sorununa karşı önlem: Kamu kurum misafirhaneleri öğrencilere '1 ay ücretsiz'

Samsun'da, üniversitelerin açılmasına önemli eyyam kaldığında Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları öğrenciler düşüncesince müheyya bir duruma getirildi. Muhtemel korunma sorununa karşı ise öğrencilere, amme kuruluşlarının misafirhanelerinde '1 ay ücretsiz' kalma olanağı sa

Barınma sorununa karşı önlem: Kamu kurum misafirhaneleri öğrencilere '1 ay ücretsiz'
25-09-2021 09:55

Pandemi devrinde dünya dışından mevrut gurbetçi vatandaşları, öğrencileri, işçileri ve Covid-19 hastası olup karantina altında tutulan vatandaşları misafir fail KYK, deminden ise birincil rolü bulunan darülfünun öğrencilerini ağırlamaya başlayacak. 14 bin 400 kapasiteli 18 mevki yurdu ile 4 bin 40 kapasiteli hususi ve vakıf yurtlarıyla öğrencilere tahaffuz olanağı sunan Samsun'da yurtların dezenfeksiyon ve mertlik işlemleri tamamlandı. Yemekhaneler öğrencilerin fiziki resmiyet kuralına akıllıca oturacak biçimde düzenlendi. 5 bulutsuz otel konforunda fariza sunan yurtlar öğrencilerini bekliyor.

"18 parça mevki yurdu, 14 bin 400 kapasite"

Samsun'da yurtlar noktasında müşterek sıkıntının olmadığını açıklanan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, öğrencilerde 2 sene aralık vermenin paniğiyle 'yurtlarda toprak namevcut gibi' müşterek basiret bulunduğunu kaydetti. Kasapoğlu, "Samsun'da 18 parça mevki vatanımız var. Bunların ise 14 bin 400 kapasitesi var. Hemen elden üniversitelerin manzume yüksekokulu bulunan yahut fakültesi bulunan yerlerde de yurtlarımız mevcut. Tabii, bu pandemi münasebetiyle öğrencilerde 2 sene aralık vermenin paniğiyle, heyecanıyla bu arada 'yurtlarda toprak namevcut gibi' müşterek basiret oldu. Samsun'da yurtlar noktasında sıkıntımız yok. Çünkü 4 bin 40 kapasiteli de hususi ve vakıf yurtları var. Vakıf yurtlarının bütün dolduğunda bizim Samsun'da redif sıkıntımız da kalmamış olacak. Kamu yararına etkin vakıf ve topluluk yurtlarına da Bakanlar Kurulu kararıyla ağırbaşlı açıdan dayanak noktası veriyoruz. Dolayısıyla bu desteği meydan öğrencinin baş döndürücü ağırbaşlı müşterek sorunu kalmıyor. Öğrenciler ıvır zıvır müşterek rakama hususi vakıf ve topluluk yurtlarında kalabiliyor. Dolayısıyla tığ şu anda başvurma fail öğrencilerimizi yerleştirdikten sonraları geride kalanları hususi vakıf ve topluluk yurtlarına da manipülasyon yapabiliyoruz" dedi.

"Kamu kurum misafirhaneleri öğrencilere 1 ay ücretsiz"

Öğrencilerin ikinci evlerine geldiklerini kail Müdür Kasapoğlu, "Gelen öğrenciyi kıygın etmemekle ilgili valimizin dobra girişimleri oldu. Sayın Valimiz, amme kurumlarına ilgilendiren misafirhaneleri de ‘1 aylığına ücretsiz' müşterek biçimde öğrencilere sundu. İlk kez mevrut müşterek öğrenci hem Samsun'u tanımış olacak aynı zamanda dünya sırası namına uzaksa vakıf ve hususi yurtları müşahede şansı bulacak. Yani öğrencinin burada tahaffuz ile alakalı sorunu olmayacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şekilde iş dostlarımla beraber, yurtlardaki müdür, işyar dostlarımla bu arada öğrencilerimizi bekliyoruz. Velilerin de içleri şen olsun. Çocuklar bundan sonraları bizimdir, bizlere emanettir. Çocuklar ikinci yuvalarına geldiler" diyerek konuştu.

Son hazırlıklar

Yurtların nice noktasında hazırlıkların tamamladığını anlatım fail Kasapoğlu, "Şuan bulduğumuz mekan 2020'de dünya dışından mevrut öğrencilere, elan derhal sonra karantina ile ek makbul müşterek yurdumuzdu. Temmuz ayında karantina süreci bitti. Burada bütün hazırlıklarımızı, Covid-19 noktasında, hıfzıssıhha noktasında, ne gerekiyorsa herhangi müşterek bilinçlilik yapıldı. Nevresimden çarşafına, yataklarına varıncaya derece esas malikleri bulunan öğrencilerin kullanıma apiko bir vaziyete geldi" halinde konuştu.

Furkan Abrek Ünal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler