USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bakan Özer: 'Yüz yüze eğitime devam edeceğiz'

Antalya'da mütekellim Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu 2 haftalık sömestir tatilinden sonradan da bire birlikte denge ile karşı karşıya eğitime devam edeceğiz. En yoğun sorulan sorular; acep dinlence uzayacak mı? Ben de bu suali soranlara şöyleki yanıt özgülemek istiyorum.

Bakan Özer: 'Yüz yüze eğitime devam edeceğiz'
27-01-2022 13:07

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Antalya'da planlı Geleneksel Eğitim Sempozyumuna katıldı. Bakan Özer sempozyumda icra ettiği konuşmada, “Covid periyodunun kahramanları öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz tahminî 5 ay süresince peçe ile öğüt anlattılar. Aşılama oranlarında elden Türkiye averajının üstünde değil anne kara Avrupası'nda, Amerika'da kaslı devletlerde kısaca karşı karşıya eğitime azimli birlikte biçimde devam fail hepsi ülkelerdeki öğretmenlerin döllenme oranlarının üstünde döllenme yakaladık.

Öğretmenlerimizi bu süreçte gösterdikleri çabadan dolayı kutluyorum. Bu 2 haftalık sömestir tatilinden sonradan da ayrımsız stabilizasyon ile karşı karşıya eğitime devam edeceğiz. En konsantre sorulan sorular; acep dinlence uzayacak mı? Ben de bu suali soranlara şu biçimde yanıt özgülemek istiyorum. Neden rastgele birlikte kapanma olabileceği devir evvel başlanacak bölgeler okullardır? Neden kafeler değil de okullar? Biz şayet 21. Yüzyılda iddialı birlikte dünya peyda etmek istiyorsak beşeri sermayemize sonsuz envestisman gerçekleştirmek zorundayız. Eğitimde vesile yüksekliğini sonsuz geliştirmek zorundayız” laflarına arazi verdi.

“Türkiye'nin Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren en değerli bulunduğu noktalardan birlikte tanesi eğitim ve ilköğretimdir”

Türkiye'nin sonuç 20 yılda eğitimde baş döndürücü ehemmiyetli birlikte dönüşümü yaşama nâkil eşsiz ülkelerden biri bulunduğunun altını çizen Bakan Özer, "Okul öncesinden yükseköğretime derece hepsi eğitim kademelerinde okullaşma oranları güvenilmez derecede yükseldi. Çok sayıda okullar ve derslikler yapıldı. Öğretmen sayısı arttı. An nedeni ile 18 milyon öğrencinin 1.2 milyon öğretmenin bulunduğu devasa birlikte eğitim sistemine cemaat olduk. Burada hususi talim kuruluşlarının da ehemmiyetli oranı var. Biz sizleri ayrı kendisine değerlendirmiyoruz. Sizleri bu arada defa yürüdüğümüz arkadaşlarımız kendisine değerlendiriyoruz. Sizlerin problemlerini halletmek zarfında imkanlarımızı sonuna derece kullanmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren en değerli bulunduğu noktalardan birlikte tanesi eğitim ve ilköğretimdir” dedi.

“Önemli bulunan beşeri sermayemizin kapsayıcılığı geliştirmek içiş eğitimi ulaşılır kılmaktır”

2000'li zamanlarda ortaöğretimde okullaşma oranlarının yüzdelik 44'lerde iken bugün yüzdelik 89'lara ulaştığını aktaran Özer, “Yükseköğretimde yüzdelik 14'lerden yüzdelik 44'lere ulaştı. mühim bulunan beşeri sermayemizin kapsayıcılığı geliştirmek içiş eğitimi ulaşılır kılmaktır. Okullar arası muvaffakiyet farkını düşürmek düşüncesince çalışmalarımızı koyu birlikte biçimde devam ettiriyoruz. Eğitimde vesile eşitliğini geliştirmek düşüncesince 3 adet anne özellik üstünde ağırbaşlılık veriyoruz. Birincisi mektep önceleri eğitime erişimi arttırmak, ikincisi okulların olanak farklılığını düşürmek ve sonuç kendisine öğretmenlerimize baş döndürücü taraflı mesleksel gelişmeleri düşüncesince dayanaklık etmek vermektir. Bu hedeflere erişmek düşüncesince ilk evvela mektep öncesinde 3 yaşlarındaki okullaşma oranını yüzdelik 14'den yüzdelik 50'ye 4 yaşlarındaki okullaşma oranını yüzdelik 35'lerden yüzdelik 70'lere ve 5 yaşlarındaki okullaşma oranını ise yüzdelik 78'nden yüzdelik 100 çıkarmayı hedefledik” açıklamasına arazi verdi.

“2022 senesinde 3 bin adet dünkü anaokulu 40 bin adet de anasınıfı yapacağız”

Okul önceleri eğitime erişimde kapasiteyi maksimuma boşaltmak muhtemel bulunduğu kadar, mektep dışı faktörlerin okula tesirini düşürmek düşüncesince 2022 senesinde 3 bin adet dünkü anaokulu, 40 bin adet de anasınıfı yapacaklarını kaydeden Özer, konuşmasına şu biçimde devam etti: " Bunu ağırlıklı kendisine İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bin adet anaokulu yapacağız. İstanbul'a baş döndürücü şimdi birlikte tomar envestisman gerçekleştirmek istiyoruz. Tüm okullarımızın muhtemel bulunduğu derece ayrımsız olanaklara cemaat olması düşüncesince hepsi kaynaklarımızı seferber ettik. Kütüphanesiz mektep kalmayacak. 2 ay kabilinden endamsız birlikte müddette 16 bin 361 adet kitabevi yaptık. Her ay 5 milyon kitabı kütüphanelerimize dağıtacağız. Okullarımızın hepsi imkanlarını düzeltmek düşüncesince baş döndürücü ağırbaşlı görüntü ayırdık. Şubat kocaoğlan kabilinden illerimize göndereceğiz. Öğretmenlerimizin mesleksel girişimlerini destekleyeceğiz. 2022 senesinde öğretmenlerimizi baş döndürücü boyutlu beslemek düşüncesince çalışmalarımızı yaptık.”

“Öğretmenlerimizin birlikte olmaya devam edeceğiz”

Bakan Özer konuşmasında, “2020 senesinde Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş bulunduğu eğitimlerine eklenmiş bulunan öğretmenlerimiz sayısı 1.1 milyon iken 2021 yılının böylelikle bu skor 2.50 milyona çıktı. Bir sarıklı ansızın birlikte tomar eğitime katıldı. Öğretmen başına sakıt eğitim saati sonuç 10 senenin en faziletli rakamına ulaştı. 93.4 sayaç oldu. Bir ilkin 40 saatlerindeydi. Öğretmenlerimizin birlikte olmaya devam edeceğiz. Okul bazlı sarıklı eğitimine geçeceğiz. Okulun birlikte tarafta fiziksel imkanlarını iyileştirirken başka yandan okullarımız bulunan öğretmenlerin eğitim taleplerini bizlere bildirilecek tığ de finansman sağlayacağız. 31 Aralık 2021 zamanı nedeni ile muallimlik cümle kanunu hazırlanarak hepsi paydaşların görüşleri alınarak meclise öneri kendisine verildi. Mecliste umumi görüşmeler başladı. 60 salname nihayete evliya olacak. Öğretmenlik cümle kanunun ile tartışmalara baktığımıza devir her insanın değişik görüşleri var. Bir baş yapılması gerekiyordu. Bu minimal birlikte uzlaşma metnidir” ifadelerine arazi verdi.

Antalya Vali Ersin Yazıcı ise yapmış bulunduğu açıklamada şu laflara arazi verdi: ”Sayenizde okullarımız Covid süreci devam etmesine karşın bariz ve bariz kalmaya devam edecek. AHENK projesi kapsamında hepsi ilçelerimizde değme hafta minimum 2 okulda izlence yapılıyor. Ben 24 okulda izlence yaptım. Bir mektep izlence tahminî 2.5 sayaç sürüyor. Öğretmen arkadaşlarımızın motivasyonunu geliştirmek düşüncesince çaba içerisindeyiz. Haftada 40 dakika kıraat projesi yaşama geçirdik. Değerler eğitimini baş döndürücü birlikte tomar önemsiyoruz. Projemiz ile sonsuz okullarımıza büyüklenme dışından arkadaşlarımızı benimseme ediyoruz. Okullarımızın değme hafta minimum birlikte misafiri oluyor. Okullarımıza birlikte farkındalık kurmak istiyoruz” dedi.

Ertuğrul Gün - Gazi Taş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler