USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bakan Özer: 'Tüm yurttaşlarımızın matematik öğrenmeye ihtiyacı var'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Tüm yurttaşlarımızın matematik öğrenmeye ihtiyacı var. Çünkü matematik, yaşamı anlamanın en ehemmiyetli enstrümanı. Matematik biz düşüncesince vazgeçilmezdir” dedi.

Bakan Özer: 'Tüm yurttaşlarımızın matematik öğrenmeye ihtiyacı var'
22-08-2022 14:06

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde planlı Matematik Dijital Eğitim Platformu lansman törenine katıldı. Burada birlikte müzakere meydana getiren Özer, Bakanlık namına kalık oldukları yönleri belirleme ederek hedeflerine yavaş yavaş ilerleyeceklerini söyledi.

Okul evveliyat eğitimin birlikte ülkedeki kalifiye insanoğlu deposu yetiştirilmesi noktasında en ehemmiyetli terbiye ünitesi bulunduğunu kaydeden Özer, “Okul evveliyat terbiye bu ülkenin en erişimin matlup kurda bulunmadığı birlikte terbiye kademesine yanıt geliyordu. Dedik ki ‘okul evveliyat eğitimdeki okullaşma paylarını artıracağız'. Çünkü ekol evveliyat tahsile erişim, eğitimde vesile eşitliğinin anahtarıdır. Okullar arası muvaffakiyet farkını azaltmanın da en mihman çözümüdür. Aynı vakitte birlikte ülkenin kalifiye insanoğlu deposu yetiştirmesindeki en ehemmiyetli terbiye birimidir” dedi.

“10 ayda bin 210 hür anaokulu açtık”

Bakan Özer, şöyleki bitmeme etti:

“Bugün bakımından bin 210 hür anaokulunu hizmete açtık. Bakanlığımızın akıbet 30 yıldaki hür anaokulu açılış performansına baktığınız devir salname 50 ila 70 ortada sürüyor. 10 ayda bin 210 fakat senenin sonuna denli 3 bin tanesini tamamlayacağız. Planlamamız, bütçemiz oldukça aklık birlikte biçimde bitmeme ediyor ve bunların bin tanesi İstanbul'da olacak. Çünkü İstanbul ekol öncesinde en kıygın bulunan yerdi.”
Mesleki terbiye merkezi sisteminde 658 bin şakirt ve kalfaya ulaşıldığını bildiren Bakan Özer, Türkçe, matematik ve ecnebi anahtar mevzusuna ehemmiyet verdiklerini anlatım etti.

“Tüm yurttaşlarımızın matematik öğrenmeye ihtiyacı var”

Matematiğin her insana geçişsiz bulunduğunu dile getiren Özer, “Tüm yurttaşlarımızın matematik öğrenmeye ihtiyacı var. Çünkü matematik, yaşamı anlamanın, yaşamın içerisindeki duyurulmayan verileri okuyabilmenin ve hesaplı birlikte biçimde geleceğe vizyon yapabilmenin en ehemmiyetli enstrümanı. Matematik bizler düşüncesince vazgeçilmezdir. Özellikle 21'inci asrın mesleklerindeki çabuk kırılmalar, dönüşümler ve acemi maharet taleplerinde üç maharet öne çıkmakta. Türkçe, matematik ve ecnebi dil” dedi.

“Yaz okullarını çeşitliliğini artırarak açmaya bitmeme edeceğiz"

Eğitimde matematikle ilişik yaşanmış bulunan sorunların en çelimsiz müddette çözülmesi düşüncesince aşama attıklarını hatırlatan Bakan Özer, bu mevzuda başarıya ulaşılacağı mesajını vererek şunları aktardı:

“Bunun evvel adımını yaz okullarıyla başlattık. Bu yaz öğrencileri, evlatları bekâr bırakmadık ve bilim-sanat merkezlerinde bilgi ve zanaat yaz okulları. Matematik seferberliği çerçevesinde dördüncü sınıftan 12'nci sınıfa denli matematik yaz okulları. Yabancı anahtar önceliği odağından çevre dört ve 12'nci sınıflar arası hepsi öğrencilerimizin parasız namına yararlandığı İngilizce yaz okullarını açtık. Yaklaşık birlikte milyon çocuğumuz bu kurslardan yararlandı. Aslında Milli Eğitim Bakanlığının girmekte gecikmiş bulunduğu birlikte meydan bulunduğunu gördük. Sahadan aldığımız art beslemelerle önümüzdeki yazlarda, herhangi birlikte tatilde yurttaşlarımızın gittiği herhangi birlikte noktada parasız namına ulaşabildiği yaz okullarını çeşitliliğini artırarak açmaya bitmeme edeceğiz.”

Bakan Özer, Matematik Dijital Eğitim Platformunun birlikte baş olduğunu, daim yenilenerek henüz güzel bir hale getirileceği mesajını verdi.

Programa Bakan Özer'in yanında AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Ali İhsan Arslan ve Lütfiye Selva Çam, MHP Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil Topçu, Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, ekol yöneticileri, öğretmenler ve davetliler de katıldı.

Platforma ilişkin bilgi

Matematik Dijital Eğitim Platformuyla, talim programına ilişkin olmaksızın matematiğe animasyonlar, videolar ve interaktif içeriklerle pınar sunarak matematiğin sezme süreçlerini desteklemek, sınıfta öğrenilenleri sayısal oyunlarla eğlenerek, öğrencilerin matematik eğitimini pekiştirmesini gelmek amaçlanıyor. Ayrıca ekol öncesi, ilkokul, rüştiye ve ortaöğretim matematik öğretmenlerinin derslik içi uygulamalarını müzaheret etmek neredeyse gereç infaz örneklerine platformda arazi veriliyor.

Huzeyfe Tarık Yaman - İbrahim Çakmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler