USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bahçeşehir Üniversitesi’nden Bursa’da Sanayii ve Ar-Ge iş birliği

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Bursa'da, nice firmaya bilimsel niteliği olan dayanak noktası verecek.

Bahçeşehir Üniversitesi’nden Bursa’da Sanayii ve Ar-Ge iş birliği
18-12-2021 12:15

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Bursa'da düzenlemiş bulunduğu lansmanla dal iş birliklerine hazırlanıyor. Birçok kuruluşa bilimsel nitelikli dayanak anlamında; yetişek kampları, çalıştaylar, sertifikalar kabilinden aşırı sayıda olanak sağlayacak bulunan iş birliğinin ilkin adımı bir otelde planlı törenle atıldı. Moderatörlüğünü KALDER Yönetim Kurulu Üyesi Emin Direkçi'nin meydana getirdiği lansman, Uludağ İhraçatçılar Birliği Başkanı Baran Çelik, BAU TTO Ofisi Direktörü Nil Girgin ve Haber Program çekimci ve sunucusu Cem Seymen'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapılacak teşrikimesai kapsamında şirketlerle; lisansüstü programlar, kurumsal eğitimler, şehadetname programları, paneller, workshoplar, COOP işbirlikleri, çalıştaylar, eş eğitimler, TTO İşbirlikleri, AR-GE çalışmaları, BAUSEM eğitimleri, araştırı merkezleri, CIFAL destekleri, markalı dersler, bilakis mentorluk, BAUGO, hafta sonu yetişek kampları, birikim nakil programı, yurtdışı yetkilendirilmiş desteği kabilinden olanaklar sunulacak.

“Üniversite işleyim iş birliğini baştan tanımlıyoruz”

Toplantının açma konuşmasını, BAU İş Geliştirme ve Bursa Kampüs Direktörü Yasemin Şahin yaptı. Sektörün değme manada bilgelik alabileceği bir biçim kabilinden çalışacağını tamlayan Şahin, “Üniversite, dal iş birliğini baştan tasarladık. Bugün panelimizde evren nereye akla yatkın değişiyor? sorusuna birbirinden giranbaha konuklarımızı kulaktan yanıt arayacağız. Üniversitemizin de bu mevzularla ilgilendiren aksiyon ve değiş süreçlerinizde yanınızda olduğunu, yardıma gerekseme duyduğunuz değme alanda, değme ayrışık mevzuda iş donanmasına amade olduğumuzu başta göstermek isterim. İletişim kalıcı butik görev ve teşrikimesai içeren düzentileme modelimizle yanınızdayız. Üniversite, işleyim teşrikimesai terimini baştan tarif etmek ve içini mütebeddil dünyaya uyarlanmış olacak halde bu doğrultuda belirlenen hisse senedi adımlarıyla ve iş birlikleriyle tüplemek bu salondaki her insanın elinde. Birlikte geliştireceğimiz iş birlikleriyle parmakla gösterilen, bedel oluşturan, esin sağlayan ve kip bulunan çalışmalara imza atacağımıza kalben inanıyorum” dedi.

“Dönüşüm daim bitmeme ediyor”

BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz de, “Özellikle pandemi süreciyle bu arada yaşamımız, düzentileme şeklimiz, iş etme şeklimiz esasta bakarsanız değişmeye dönüşmeye başladı. Bu transformasyon daim bitmeme ediyor. Bu arada sayısal dönüşümü konuşuyorduk kılıç hatırlarsanız pandemi öncesinde de bunun içerisindeydik işleyim 4.0, maşer 5.0 ile beraber. Paris Anlaşmasını imzalamamız ve deli dolu bir vaziyete gelmesiyle bu arada de ‘Yeşil dönüşüm' sürecindeyiz. Kısacası bu süreçte ekonomik, sürdürülebilir kalkınma amaçlarını da dikkate düzlük ‘Yeşil dönüşüm' ile işimizi yapmamız gerekiyor. Dönüşmemiz, değişmemiz gerekiyor. Üniversiteler, tüketicilere insanoğlu yetiştirdiğinin bilincinde olmayan, fersude müfredatlarıyla yaşamda kalmaları belkili değil. Çünkü bundan böyle diplomanın aşırı ehemmiyetli olmadığı; yetkinliklerin, yeterliliklerin ehemmiyetli bulunduğu bir devre giriyoruz. Sadece icazet ile mevcut gelişmek ve bir cümle iktisap etmek neredeyse dört yılını tek bilinçlilik yapmadan nâkil bir gence esasta kılıç köksüz söylemiş oluyoruz. Bu manada eğitimciler kendisine bizim yapmamız müstelzim tahsile başkalaşma geçirterek ayrıksı bir bir vaziyete tahvil etmek gerekiyor. Bu noktada Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları 54'üncü yılında, Türkiye'deki 300 okulu, Amerika'daki, İngiltere'deki, Almanya'daki üniversiteleri ile bu arada esasta bu süreci aşırı öncesinden bilen; eğitimi başkalaştıran, dönüştüren, kılavuz gemisi bulunan bir kurum” ifadelerini kullandı.

“Üniversitelerin rolleri hemen bilgi, ilim aktarmaktan ibaret değil”

BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, kendisinin de yetişek sektöründen geldiğini tabir ederek, Bahçeşehir Üniversitesi'nin gerçekleştirmek istediklerini anlattı. Yücel, “Bahçeşehir kolejinin İstanbul dışına açıldığı ilkin toprak Bursadır. Bursa bizi seviyor bizde Bursa'yı seviyoruz. Şu anda Bahçeşehir Üniversitesi'de Bursa genelinde 800 küsür mektepli okuyor. Daha fazlasını da yetkilendirilmiş ettik. Dolayısıyla bundan böyle nısıf değil, bizde Bursalıyız. Evet evren bir yere akla yatkın gidiyor, değişiyor ve değişimini kılıç görüyoruz. Bilimden sanata derece değme bölgede bizim dünyaya uzlaşma sağlamamız gerekiyor. Uyum sağlayamıyorsak elhak geride kalırız. Bursa'daki üretime baktığınız zaman, Türkiye'nin ihracatının aşırı ehemmiyetli bir bölümü Bursa'da yapılmakta ve kılıç darülfünun kendisine bu aşamada Bursa'dan ırak kalamayız. Buradaki değiş ve dönüşümün öncüsü gelişmek istiyoruz.” dedi.

“Üniversitelerin işleyim ile iç içe olması lazım”

Üniversitelerin sektörlerle ne derece iç içe olursa üretime faydasının da güzel yönde olacağının altını çizen Yücel, “Üniversitenin rolleri hemen öğrencisine bilgi, ilim belletmek aktarmaktan ibaret değildir. Aynı sürede endüstride topluluğun meseleleriyle de ilgilenmektir. Onun düşüncesince dünyanın mütekâmil devletlerinde başta Amerika'da, müfredatlar sektörle yapılır. Yoksa ego Endüstri Mühendisi de yetiştiriyorum, çarpıcılık elektronik mühendisi de yetiştiriyorum. Endüstri ayrıksı bir yere gitmiş bizim öğrencimiz ayrımlı şeyler öğrenmiş, ayrıksı şeyler görmüş. Bu olmaz. Türkiye'nin 200'e benzeyen üniversitesi mevcut bu üniversitelerin işleyim ile sizlerle henüz bir tomar iç içe olması lazım. Adeta siz kıymetli üyelerimizin endüstriye Terzilik yapması lazım. Sizin endüstrinizde çalıştığımız bir düzlük var. Üniversiteler örneğin, mühendislik fakültesinde sizin isteğinize uyarınca iş gücü yetiştirmesi lazım. Biz de CO-OP niteleyerek bir düzenek yaptık. Sonrasında eğitimlerden bir tanesi bulunan Mercedes ismi altında bir öğüt başlattık. Dersi verenler, Mercedes'in yukarı dozaj ve ölçülü seviyeli temsilcileri, müdürü, ustası vs. Yani darülfünun ayrıksı yerde dal ayrıksı yerde olursa ve Türkiye bu sistemi öz içre kuramazsa yükseköğretimine efsus olur. Türkiye'nin bir an ilkin bunu kurması lazım. Bizimse darülfünun kendisine size dayanak olmamız lazım. Biz birtakımı şişman işleyim şehirlerinde bu programları yapıyoruz. O bölgenin lüzum tecim odalarıyla lüzum işleyim odalarıyla, dernekleriyle” halinde konuştu.

Dünya Bilim ve Sanat Akademisi'ne uzuv kendisine seçilen BAU Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç da kürsüde bir selamlama hitabı yaparak, bu çeşit bilinç ortaklıklarının kurulmasının ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından, izlence planlı panelle sona erdi.

Samet Doğru
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler