Spor

Zorlukların yıldıramadığı sportmen hentboldaki başarılarıyla cezaevi dolduruyor

Erkekler Hentbol Süper Ligi ekiplerinden Trabzon Büyükşehir Belediyespor'un 17 yaşındaki oyuncusu Salim Yılmaz, hentboldaki başarılarıyla adından lakırtı ettiriyor.

Zorlukların yıldıramadığı sportmen hentboldaki başarılarıyla cezaevi dolduruyor
09-11-2022 13:07
Trabzon

İlkokul ortak numara sınıfta gövde eğitimi öğretmeni yardımıyla hentbolla tanışan Yılmaz, etap attığı sahalarda derinliğine seneler geceli gündüzlü arak döktü. Ailesinin eğitimine ağırbaşlılık vermesi noktasında devir zamane dirlik çıkmasına karşın el topu tutkusundan vazgeçmeyen Yılmaz, ortak müddet geçmiş geçirdiği bellik fıtığı ameliyatı dolayısıyla hentbola açıklık hasretmek durumunda kaldı.

Salim, ailesi, antrenörleri ve doktorunun da yardımıyla ırak kalmış olduğu sahalara arka döndü. Milli takımda şekil hakkı da ele geçiren Yılmaz, şimdilerde kadro dostlarıyla acemi başarılara imza çarpmak düşüncesince arak döküyor.

Hentbola bulunan arzusu ve başarılarıyla dikkati çekici Salim Yılmaz, liseyi bitirip üniversiteye dönüşmek düşüncesince de dip efor gider ediyor.

"Herkesin yardımıyla çelimsiz müddette hentbola arka döndüm"

Sporun birlikte eğitimine de ağırbaşlılık verici Salim Yılmaz, AA muhabirine, hentbolun hayatında aşırı şeyi değiştirdiğini söyledi.

Ailesinin görgü bilimi bilimi dair az buçuk kısıtlayıcı bulunduğunu dile getiren Yılmaz, "Okul ve spor birlikteliğini çalmak hakkıyla çetince oluyor. Bu mevzuda ailemle tartışmalarım da aşırı he fakat eninde böylelikle herhangi ortak devir arkamda oldular ve beni desteklediler." dedi.

"Spor kalmak ve enerjiyi atamamak beni aşırı etkiledi"

Salim, afiyet problemi dolayısıyla hentbola açıklık verdiği sürece bağlı şunları kaydetti:

"Bu hakkıyla aşırı biçimsiz ortak durumdu. Küçük yaşlardan itibaren hentbolla ilgileniyorum. Bu benim düşüncesince uğraşı olmaktan çıktı, hayat stili oldu. Her devir bu sporun zarfında olacağım. Özellikle bu süreçte spor kalmak ve enerjiyi atamamak beni aşırı etkiledi. Yataktan kalkamıyor, kadro arkadaşlarınızı destekleyemiyorsunuz. İnsan hakkıyla aşırı etkileniyor."

Ameliyatın arkası sıra ayağa kalktığı andan itibaren belini güçlendirecek icraat yaptığına dikkati çekici Salim Yılmaz, "Kısa müddette de sahalara döndüm. Ameliyat olduktan sonradan çoluk çocuk ve yıldızlar turnuvalarına gittim. Ardından ulusal kadro kampına çağrıldım. O süreçten sonradan ulusal takımla dü turnuvaya gitme şansı buldum." diye konuştu.

Salim, şu an kadro dostlarıyla acemi başarılar almak düşüncesince himmet ettiklerini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?