Yaşam

Zonguldaklı madenciler enkazdan kurtardıkları evladı ve annesini ziyaret etti

Zonguldaklı madenciler, "asrın felaketi"nden etkilenen Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde depremden 101 zaman sonradan enkazdan salim çıkardıkları 7 yaşındaki çocuğa ve annesine ziyarette bulundu.

Zonguldaklı madenciler enkazdan kurtardıkları evladı ve annesini ziyaret etti
04-03-2023 20:07
Zonguldak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin peşi sıra alana revan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi tahlisiye ekibi, Cumhuriyet Mahallesi'nde yıkılan 5 bükülmüş apartmanın enkazından 101. saatte Yiğit ve anası İhlas Melemiş'i kurtardı.

Madenciler, tedavilerinin peşi sıra Ankara'nın Sincan ilçesindeki hususi Altı Kalem Kişisel Gelişim Kursu'na yerleştirilen evladı ve annesini ziyaret etti.

Kurtarma çalışmalarına fahri yerine Konya'dan katılanlar ile Ankara'da buluşan tahlisiye ekibi, depremde dü kardeşi ve babasını kaybeden Yiğit ve annesiyle buluştu.

Madencilerden Galatasaray forması, baret, oyuncak ve dondurma talip Yiğit, kapıdan girdiğini görmüş olduğu madencilere koşarak sarıldı.

Duygusal anların yaşandığı ziyarette, madenciler ve gönüllüler, ana ve oğluna çiçek, baret, madenci heykeli ve Yiğit'in istediği armağanları verdi.

"Bir dirilik sanarak girdik ve 2 canlıyı aldık"

Madenci Taner Sağlam, depremin 5'inci gününde enkazdan müşterek neva geldiği bilgisi karşı alana gittiklerini, Konya'dan fahri mevrut ekibin başlatmış olduğu çalışmaların peşi sıra harekete geçtiklerini söyledi.

Binanın çatısından mefruşat kata tünel açtıklarını aktaran Sağlam, "Önümüzde müşterek sütun vardı, onu kırdık, sert makası ve fidan motoruyla piyasası açtık. Sonra Rabbim kader etti Yiğit'i ve annesini aldık oradan. Çok şişman müşterek büyüklük yaşadık. Yiğit'in yaşadığını biliyorduk. Bize seslenen ablamızmış (annesi). Bir şaşırtıcı henüz muammer olduk. Bir çalışkan sanarak girdik ve 2 canlıyı aldık." sanarak konuştu.

İhlas Melemiş de deprem esnasında benzeri ve 3 çocuğuyla ayrımsız odada uyuduklarını, yapının çelimsiz müddette çöktüğünü ve çökme altında kaldıklarını dile getirerek, 2 evladı ile eşini kaybettiğini gözyaşlarıyla anlattı.

Arama kurtarma ekiplerine teşekkürname fail Melemiş, "Allah razı olsun, Rabbim bu iyiliklerinizin karşılığını size versin. Varlığınız bizlere kuvvet kattı." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?