Dünya

Zelenskiy: Önümüzeki haftalarda geceler iyice cıvıl cıvıl geçebilir

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun ülkesine müteveccih saldırılarının artabileceğini belirterek, "Önümüzdeki haftalarda geceler enine boyuna kalabalık geçebilir." dedi.

Zelenskiy: Önümüzeki haftalarda geceler iyice cıvıl cıvıl geçebilir
03-01-2023 02:07
Kiev

Zelenskiy, geceleyin saatlerinde Telegram hesabından icra ettiği görüntülü paylaşımıyla bölüt seslenerek, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'ya roket ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırıları sürdürdüğünü belirtti.

Sadece akıbet dü devir zarfında Rus güçlerin fırlattığı 80'den çok İHA'nın havada imha edildiğini kaydeden Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

"Yılbaşı gecesinden buyana hoppadak dü devir geçti ve Ukrayna'da düşürülen İran İHA'ların (İran inşası İHA) sayısı şimdiden 80'i geçti. Yakın gelecekte bu benzer artabilir. Dolayısıyla gelecek haftalarda geceler iyice kalabalık geçebilir. Rusya'nın, derinliğine vadeli müşterek Şahid (Şahid İHA'sı) saldırısı planladığına değgin bilgimiz var."

Ukrayna hava savunma kuvvetlerine hâlâ da tetik olma çağrısında mevcut Zelenskiy, "Şimdi, hava alanını korumaya karışma bulunan her insanın extra tetik olması müstelzim müşterek zamandır." sanarak konuştu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile zaman telefon görüşmesi yaptığını aktaran Zelenskiy, küçük ay ayında düzenlenmesi planlanan AB-Ukrayna Ortak Zirvesi ile detaylar karşı konuştuklarını kaydetti.

Leyen ile konuşmasında başkaca AB'nin Ukrayna'ya sağlayacağı mali dayanak konusunu da ele aldıklarını dile getiren Zelenskiy, "Geçen sene sunulan karara göre, geniş para desteğinin önce bölümünü hanuman ayında bekliyoruz. Bu, Rusya'nın saldırganlık düşüncesince toy güçler toplamaya çalışmış olduğu bu zamanda akıbet adım önemlidir." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?