Dünya

Zelenskiy, Almanya'dan bekledikleri iklim defans sistemlerini elan almadıklarını belirtti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Almanya'dan bekledikleri iklim defans sistemlerini elan almadıklarını belirterek, Fransa ve İtalya ile de bu mevzuda çalışmakta azimli olduklarını söyledi.

Zelenskiy, Almanya'dan bekledikleri iklim defans sistemlerini elan almadıklarını belirtti
15-09-2022 20:03
BRÜKSEL

Zelenskiy, savaşın kökeninden beri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlemiş olduğu 3. ziyareti sonra Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile kuma matbuat toplantısı düzenledi.

Tam üyelik gayesi süreci içinde aktüel önceliklerinin AB'nin Tek Pazar'ına karışma yapılmak bulunduğunu tamlayan Zelenskiy, bunun iri müşterek galibiyet olacağını söyledi.

Zelenskiy, iklim defans sistemleriyle ilişik müşterek istifham hesabına "Alman ortaklara gelince, beş altı cümle umuyoruz fakat hâlâ rastgele müşterek cümle almadık." dedi.

Yine de Almanya'ya müteşekkir bulunduğunu tamlayan Zelenskiy, Almanya'nın bahis konusu sistemleri şimdi er elde etmiş olabileceğini fakat sonuçta Ukrayna'da çıplak kayıpların Almanya değil, Rusya yüzünden verildiğini dile getirdi.

Zelenskiy, bunların temini düşüncesince görüşmelerin sadece Almanya ve Amerika ile sürmediğini, İtalya, Fransa ve İsrail ile de idman dair azimli olduklarını belirterek, "Ama şu anne denli İsrail'den müspet müşterek aksülamel almadım." dedi.

"Katılım süreci dobra gidiyor"

Von der Leyen de Kiev'de yaşamın canlandığını, işletmelerin baştan canlı duruma geldiğini gördüğünü belirterek "Sizi askeri başarınız dolayısıyla kutlama ediyorum. Pekiştirilmesi icap ettiğini biliyorum fakat gene de bu müşterek başarı." niteleyerek konuştu.

"Katılım süreci dobra gidiyor." ifadesini kullanan von der Leyen, Ukrayna'nın bu mevzuya baş döndürücü gayret verdiğini dile getirdi.

Von der Leyen, Ukrayna'nın Tek Pazar'a karışma edilmesi düşüncesince çalıştıklarını aktardı.

Kışın yaklaşması dolayısıyla yerinden edilenler düşüncesince 150 milyon, okulların baştan yapımı düşüncesince 100 milyon avroluk dayanak noktası sağlayacaklarını anımsatan von der Leyen, "Bugün Avrupa Parlamentosunun 5 milyarlık kaynak düşüncesince müspet değişmeyen almasından sevinme duydum. Makrofinansal desteğin arka kalanı düşüncesince çalışıyoruz. 5 milyar, evvel teşrin ortasındaki evvel dilimde dağıtılabilir." değerlendirmesini yaptı.

Von der Leyen, savaşın kökeninden beri 8 milyon Ukraynalının AB'ye geldiğini, sonra 5 milyonunun arka döndüğünü anlatım etti.

AB'nin kapılarının Ukraynalılara belirgin bulunduğunu dile getiren Von der Leyen, fakat AB'nin gerçek hedefinin Ukrayna'nın içerisindeki işletmeleri desteklemek, baştan kalkınmaya direkt yarar iletmek bulunduğunu vurguladı.

Von der Leyen, Ukrayna'ya sağlanan askeri dayanak noktası konusunda, "Üye devletlere bunu kaynak etmem fark gerekmiyor zira bizler ayrımsız yaklaşımı paylaşıyoruz. Ukrayna'yı kendisini korumak düşüncesince gerekseme duyduğu askeri teçhizatla desteklemenin banko dirimsel ve muktezi bulunduğunu biliyoruz." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?