Gündem

YTB yürüttüğü projelerle Afrika-Türkiye ilişkilerinin gelişimine yardım sağlıyor

YTB, Afrika ülkelerinden Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC), Senegal ve Gine Bissau'da eğitim, akademi, iletişim araçları ve Türkçe eğitimi sahalarında planlar yürüterek bu devletlerin Türkiye ile düet ilişkilerinin büyüme göstermesine ulama sağlıyor.

YTB yürüttüğü projelerle Afrika-Türkiye ilişkilerinin gelişimine yardım sağlıyor
20-02-2022 13:07
Ankara

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından (YTB) meydana getirilen kayıtlı açıklamada, Başkanlığın, Afrika ülkelerinden KDC, Senegal ve Gine Bissau ile Türkiye'nin düet ilişkilerinin ilerlemesine müteveccih yürüttüğü icraat aktarıldı.

Bu kapsamda YTB'nin düzenlemiş olduğu "Kamu Görevlisi ve Akademisyenlere Yönelik Türkçe İletişim Programı" kanalıyla bahis konusu ülkelerden amme görevlisi, dış ilişkiler uzmanı ve akademisyenlerin Türkiye'de Türkçe eğitimi almalarının sağlandığı kaydedildi.

Son senelerde YTB ile KDC ve Senegal'deki ilişik kuruluşlar ortada kopuntu ve yükseköğretim alanlarındaki kurumsal iş donanmasına müteveccih protokollerin imzalandığı tamlanan açıklamada, kopuntu çalışmaları, yetişek bursları, ilmî ve bilimsel niteliği olan araştırı programları, kıstak öğrenimi ve çelimsiz çağ yetişek programları hikayelerinde iş birlikleri ve eş planların gerçekleştirilmesinin hedeflendiği tabir edildi.

Çok sayıda Afrikalı mektepli Türkiye'de yetişek alıyor

YTB'nin Türkiye Bursları programında 2001'den buyana KDC tabiiyetli 326, Senegal'den 190 ve Gine Bissau'dan 190 öğrenciye yetişek olanağı tanındığı tamlanan açıklamada, bu öğrencilerden 164'ünün eğitimleri tamamlayarak izinli oldukları kaydedildi.

Türkiye ve Afrika ortada iletişim araçları dalında iş birliklerinin geliştirilmesi ve deneme paylaşımının sağlanması kapsamında meydana getirilen çalışmalara işaret edilen açıklamada, bölgedeki iletişim araçları müesseselerinde etkin 40 gözyaşı altı personele Afrika Medya Temsilcileri Eğitim Programı düzenlenmiş olduğu belirtildi.

Açıklamada, ilki 21 Ekim-12 Kasım 2019'da, ikincisi 24-31 Mayıs 2021'de TRT ve Anadolu Ajansı (AA) iş donanmasında devir içi meydana getirilen programın ilkine 13 Afrika ülkesinden 20, ikicisine de 8 ayrımlı Afrika ülkesinden 21 iletişim araçları temsilcisinin katılma etmiş olduğu aktarılarak, programlara KDC​​​​​​​ ve Senegal'den gazeteciler ve iletişim araçları çalışanlarının da katılmış olduğu tabir edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?