Dünya

YPG/PKK'lı teröristlerden arındırılan Tel Abyad kazasının çehresi değişiyor

Terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad ilçesinde Türkiye destekli evcil sedir çeşidinden yeni meydana getirilen yol, sokak, ana yol ve yalıtım direklerinin tezyin çalışmalarıyla kaymakamlık henüz çağdaş birlikte yüze kavuştu.

YPG/PKK'lı teröristlerden arındırılan Tel Abyad kazasının çehresi değişiyor
17-12-2021 11:50
Tel Abyad

Tel Abyad Yerel Meclisi, Esed diyetinin senelerce yapmadığı ve yıldırı örgütü YPG/PKK'nın ilçeyi vazgeçme ederken bozma etmiş olduğu amme binaları ve altyapının birlikte tarafını baştan yaparken, diğerlerini de yeniliyor.

Bu düz yazı ve yenileme çalışmalarında Tel Abyad Yerel Meclisinin zat öz kaynaklarıyla kurduğu beton, anahtar parke taşı ve bordür taşı istihsal tesislerinde ürettiği malzemeler kullanılıyor.

Meclisin şehir merkezini yeni çağdaş kimliğe dolamak düşüncesince yürüttüğü çalışmalarda kentteki anne yola piyon kaldırımı yapıldı, çarpıcılık direkleri süslendi ve Tel Abyad göbeğine zaman kulesi dikildi.

Peyzajı, tretuvarı, aydınlatmasıyla piyon ve taşıt trafiği düşüncesince en şen halde tasarlanan anne yol ve sokaklar, Tel Abyadlıların takdirini kazandı.

Tel Abyad kaymakamlık merkezindeki anne yolda 3 bin metrekare anahtar parke taşı mefruşat emek vermesi yapılırken, Tel Abyad hudut kapısından kaymakamlık merkezine derece uzanan yolda 22 bin metrekare anahtar parke taşı mefruşat emek harcamaları da sürüyor.

"Bu sene Tel Abyad'ın evolüsyon ve kalkınma yılı olacak"

Tel Abyad Yerel Meclis Başkanı Salih Hac Abdullah, harp sürecinde şehirde hasar gören ve bozma edilen etraflı altyapının yenilenmesi çalışmalarına bitmeme edildiğini söyledi.

Abdullah, ilaç, esas besin malzemeleri ve göveri fiyatlarında yaşanmış olan orantısız artışın önüne geçebilmek düşüncesince alım satım merkezi ve ortamında eczane, göveri pazarı bulunacak projenin düz yazı çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Kırsal kesimdeki yerleşimlere elektriğin kavuşması düşüncesince güç harcama etmeye bitmeme ettiklerini tamlayan Abdullah, "3 bin metrekare parke taşı döşemesi yapıldı, 22 bin metrekare hâlâ yapılacak. Elimizde büyülü hezen bulunmayan fakat doğacak eyyam hâlâ dobra olacak. Tamamlanan ve yapılmaya bitmeme fail projelerle bu yıl, Tel Abyad’ın evolüsyon ve kalkınma yılı olacak." sanarak konuştu.

"Dükkanlar gecenin geç saatlerine derece açık"

Tel Abyadlı Abbodi Silo, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, kentteki düzenlemelerin iyiye gittiğini, sokaklar ve kaldırımların baştan yapıldığını söyledi.

Kent merkezindeki anne yolda çarpıcılık direklerinin süslendiğini tamlayan Silo, "Daha geçmiş sokaklar karanlıktı, şu an dükkanlar gecenin geç saatlerine derece bariz kalıyor. Tel Abyad, hâlâ geçmiş dönmelere karşılaştırarak karşılaştırılmayacak değişikliklere tanık oldu." dedi.

Diğer Tel Abyadlı Raed Dehiş ise köyden kente rastgele vardığında meydana getirilen yeni şeyler gördüğünü belirterek, "Elektrik direklerinin süslenmesi kente denyo verdi." dedi.

Dehiş, yerli sedir çeşidinden meydana getirilen mahrukat istasyonu ve fırın projelerinin de tekelleşme ve orantısız yükselen fiyatların önüne geçtiğini söyledi.

Şu an meydana getirilen yenileme ve evolüsyon çalışmalarının ne Esed diyeti çağında ne de yıldırı örgütü YPG/PKK’nın günlerinde yapıldığını vurgulayan Dehiş, Tel Abyadlıların yeni yapılar yaptığını ve pazarda dükkanlar açtığını kaydetti.

Dehiş," Köylerden ilçeye gelip meydana getirilen yeni şeyler görür görmez insanoğlu hakkıyla bahtiyar oluyor." ifadesini kullandı.

Yerel Meclis'in beton ve parke taşı tesisinde etkin Hüseyin Derviş de şehirde geçer malzemeler bu tesiste üretildiği düşüncesince tesisi "Tel Abyad’ın kalbi" kendisine nitelendirdi.

Derviş, buradan çıkan malzemelerle şehirdeki altyapının ve amme fariza binalarının yenilenmesi ve iyileşmesinin yapıldığını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?