Spor

'Yıldızların Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu' düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda savaş fail sporcular ve antrenörler düşüncesince "Yıldızların Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu" düzenledi.

'Yıldızların Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu' düzenlendi
19-01-2022 00:06
İstanbul

Hilton Bomonti Otel'de meydana gelen geceye, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro'nun yanı esna spor, konuşma ve iş dünyasından adlar katıldı.

Organizasyon, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda uğraş fail ulusal sporcular hesabına Mete Gazoz, Busenaz Sürmeneli, Abdullah Öztürk ve Reyhan Yılmaz'ın açma konuşmalarıyla başladı.

Daha sonradan sahneye mevrut Bakan Kasapoğlu, bu hikayenin bütün kahramanlarına teşekkürname etti.

Bir alım çalım akşamında olduklarını tamlayan Kasapoğlu, "İyi haberlere aşırı ihtiyacımızın bulunduğu müşterek devirde bizleri Tokyo 2020'de gıllıgışlı müşterek biçimde temessül fail sporcularımızı onurlandıralım istedik. Güçlü müşterek zamanı yazdılar. Çok zikıymet antrenörlerimiz, sportmen arkadaşlarım, zikıymet ailelerimiz bu akşam vesilesiyle sizleri müşterek kere henüz canıgönülden ölçümlemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlar öncesinde sporcularla müşterek araya gelmiş şekilde onların düşlerini dinlediğini ve demin o hayallerin gerçeğe dönüştüğünü gördüğünü vurgulayan Kasapoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"O günlerdeki hayallerinizi birer birer gerçekleştirdiğiniz düşüncesince sizlerle alım çalım duyduğumuzu anlatım buyurmak istiyorum. İnancınıza, özverinize, azminize ve başarınıza iyice tanık olmaktan şişman kut duyduğumu anlatım buyurmak istiyorum. Sizler sahaya çıktığınızda herkesin yüreği sizlerle çarptı. Milyonlarca insanımız sizlerle nefesini tuttu ve 10 binlerce kilometre öteden erke ve dualarıyla gücünüze çelim kattılar. Olimpiyat oyunlarında 13 madalyayla en aşırı madalya aldığımız olimpiyatları yaşadık. Paralimpik oyunlarda 15 madalya biriktirerek esbak rekorumuzu kırarak gine müşterek ilki yaptık. Tüm mücadelelerde sonuna derece çelimli müşterek fair play ruhunu da gördük. Toplamda 195 yürek, 195 muvaffakiyet hikayesi ay-yıldızı kalplerinin üstünde haiz 195 tertemiz canlı vardı. Elde edilen bu başarıların hiçbiri kolay, çabucak olmadı. Bunu tamamımız aşırı elleme biliyoruz. Umudumuzu çelimli tuttuk hedeflerimizi büyüttük ve hamdolsun emeklerimiz boşa gitmedi."

"Ülkemizin sporda temessül edilme sahası aşırı genişledi"

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin sporda temessül edilme sahasının olimpiyatlardan sonradan aşırı genişlediğini dile getirdi.

Sporcuların ülkenin gençlerine esin deposu olmasının önemine yer veren Kasapoğlu, şunları aktardı:

"Yaşıtlarınız gereksiz zamanlarını ayrımlı aktivitelerle geçirirken sizler hayallerinizin ardında arak döktünüz. Sizler aldığınız madalyalarınızla hoppadak ülkenizi gururlandırmadınız aşırı ancak aşırı henüz şişman idealler düşüncesince milyonlarca gencimiz düşüncesince bu ülkenin en şişman gücü çoluk çocuk düşüncesince şişman müşterek esin deposu oldunuz. Her biriniz birer gösteriş modelsiniz. Arkanızdan mevrut zikıymet sporcular düşüncesince yolu peşine derece açtınız. Ülkemizin sporda temessül edilme sahası aşırı genişledi. Tokyo 2020’nin en şişman kazananının bu bulunduğunu düşünüyorum. Tüm branşlara uyanıklık koskoca boyutlara ulaştı. Farklı branşlara uyanıklık ziyadesiyle arttı. Genç arkadaşlarla müşterek araya geldiğimizde konuşuyoruz. Bundan müşterek müddet eskiden ilkin eş sporcular topçu peyda buyurmak isterdi ancak çağ bu levha ayrımlı vaziyetlere geldi. Farklı branşlar söylüyorlar. Ülkemizin ilkin akıbet 19 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın sporcuya bedel verici vizyonuyla tesisleşmeden insanoğlu kaynağına ve gençlere yatırımın geldiği hamle biz düşüncesince şişman memnuniyet."

Başarıda çıtayı henüz da yukarılara taşıyacaklarına inandığının altını çizen Bakan Kasapoğlu, "Bu muvaffakiyet çıtasını inşallah bu salonda gönlü Türk sporu düşüncesince atan bütün katılımcılarla henüz ayrımlı henüz fevk noktalara taşıyacağız, buna inanıyoruz. Her biriniz yakından bütün çoluk çocuk çeşidinden candan izlem edilen arkadaşlarımızsınız. Her birinizle övünme ederiz arkadaşlar. Olimpiyatlara gittiğimizde o atmosferi soluduğumuzda sporun birleştirici tarafını etraflıca hissederiz. Olimpiyat ruhunu sporun birleştiriciliğinde ayrı müşterek noktayı vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Kasapoğlu, bütün sporcuları müşterek spor elçisi şekilde gördüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tüm sporcularımızı birer spor elçisi şekilde görüyoruz. Her müşterek sporcumuz sportif bölgede bulunduğu derece yaşamın başka sahalarında da centilmenlikleriyle, karakterleriyle ve duruşlarıyla milletimizi en dobra biçimde temessül ediyor. Daha şişman alım çalım ve başarıları bize yaşatacağınızdan şüphemiz yok. Bu derece ayrımlı alanda, ayrımlı branşla elde edilmiş branşlar katiyen rast değil. Sporda bugünden yarına mefhum kabul buyurmak belkili değil. Doğru, realist ve can alıcı müşterek stratejiyle bilimin ışığında sporu 20 yılda hamdolsun bu noktalara baştan sona baş başa getirdik. 20 senedir müşterek sergi üzere din değmek işlenen çalışmaların meyvelerini çağ topluyoruz. Sporun birleştiren rehabilite fail tesirini topluluğun tamamına hayatta ballanmak düşüncesince kesintisiz çalışıyoruz. Tüm gayemiz sporu halkımızın günce hayatının müşterek parçası durumuna getirmek. Ülkemizin herhangi müşterek noktasını birbirinden çağcıl tesislerimizle donatıyoruz. 7'den 70'e toplumumuzun kâffesi spor yapmayı önemsiyor. Erişilebilirliği kolaylaştırmak düşüncesince şişman hız sarfiyat ediyoruz. Bizler, spora erişimi güçlendirdikçe doğudan batıya, kuzeyden güneye 81 ildeki tesisleri çoğalttıkça ülkemizin gençleri çelimli müşterek biçimde bu süreçleri gerçekleştirecek ve minval böylece henüz şişman başarıları yakalayacaklar. Ülkemizin lisanslı sportmen sayısı çağ 10 bin. Ülkemiz bundan hakeza spor dünyasının en şişman organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Ülkemizin herhangi müşterek tek köşesinde gençlerimiz sportmen ablalarını abilerini izlesin esin alsınlar kılıç de onlar düşüncesince bütün özverimizle çalışalım istiyoruz."

Türkiye'nin tesislerinin inci tanesi üzere parladığını anlatım fail Bakan Kasapoğlu, laflarını şöyleki tamamladı:

"Spordaki eylem ve tahavvül sürecine şehadet etmekten coşku duyuyoruz. Bizler bütün gereksinimlerinde ne gerekiyorsa o rolü ödeme buyurmak düşüncesince arkalamak düşüncesince ister sporcularımızın ister bütün gençlerimizin bugüne derece bulunduğu üzere bundan sonrada yanı başlarında olacağız. Hiçbir biçimde özveriden ve fedakarlıktan art durmayacağız. Yeni müsabakalar bizleri bekliyor. Sizler bu gençlerin cemaat bulunduğu potansiyeli en elleme biçimde ortaya koyacaksınız. Dünyanın gözünü Türkiye’ye çevireceksiniz. Biz kuzey çocuklarımızla yüzyıllar boyu alım çalım duymaya bitmeme edeceğiz, kılıç buna inanıyoruz. Gerek 2024 ister ondan sonra siz kıymetli üyelerimizin peşinizden bu yola yakışır olacak çoluk çocuk evren sporunun kalıp evlatları bulunduğunu dünyaya tanıt edecekler. Dünyanın birlikteliğe, merhamete ve vicdana en aşırı gerekseme bulunduğu devirde bizim evlatlarımızın pırıldayan gözleri herhangi müşterek zamanki üzere adamlık düşüncesince umut, aydın ve beklenti olacak. Biz de talih şekilde bütün imkanlarımızla elimizden geleni bu yolculukta herhangi müşterek bölgede yanlarında şekilde ortaya koyacağız. Geçtiğimiz hafta müşterek sporcumuzu gidiş geliş kazasında kaybettik. Bu vesileyle Ahmet Çalık'ı dualarla yad ediyorum. Tüm milletimize dayanak ve başsağlığı diliyorum."

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, Türkçe icra ettiği konuşmasında şunları kaydetti:

"Beni resepsiyona çağırma ettiğiniz düşüncesince aşırı teşekkürname ederim. Türkiye ekibi Tokyo'da üstün dereceli sayıda madalya kazandı. Bu başarıyı dostça kutlarım. Sayın Bakan Kasapoğlu, olimpik ve paralimpik oyunları süresince Tokyo'da Türkiye takımına dayanak noktası verdi. Bu muvaffakiyet benim düşüncesince de değerliydi. Paris'te başarılar."

Mete Gazoz, açma konuşmasında vermiş bulunduğu lafları tutmuş olmanın yerinde gururunu yaşadığını söyledi. Busenaz Sürmeneli ise Tokyo'nun üstünden güzeşte süreye karşın heyecanlarının üstünde bulunduğunu belirtti. Reyhan Yılmaz ekibi hesabına hakeza müşterek gecede olmaktan kut duyduğunu anlatım etti. Abdullah Öztürk de bu akşamdan şişman afiyet aldığını aktardı.

Resepsiyonda Bakan Kasapoğlu, olimpik sporcuların imzaladığı ulusal formayı Mustafa Dağıstanlı hesabına TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan'a arz etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?