Gündem

Yeryüzü Doktorları'ndan Yemen'deki gerekseme sahiplerine ramazan yardımı

Yeryüzü Doktorları, etraflıca senelerden buyana iç savaşın sürdüğü Yemen'de gerekseme sahibi 1500 insana besin yardımında bulundu.

Yeryüzü Doktorları'ndan Yemen'deki gerekseme sahiplerine ramazan yardımı
22-04-2022 20:58
İstanbul

Yeryüzü Doktorları Proje Koordinatörü Muhammed Celalettin Saka, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, 2015 yılından bu yana iç savaşın derece derece şiddetlendiği Yemen'de ağır düzenlilik sorunlarının yanı esna sağlık, yetişek kabilinden esas hizmetlerin nice bölgede sunulamadığını belirtti.

Ülkedeki esenlik merkezlerinin çoğunun, iklim saldırıları sonucunda kullanılamaz bir vaziyete geldiğini vurgulayan Saka, "İç harp öncesinde de aksaklıklar mevcut esenlik altyapısı savaşla baş başa birlik manasıyla göçük ve sürdürülebilir esas esenlik hizmetleri sunumu imkansızlaşmıştır." dedi.

Açlık oranının en erdemli bulunduğu ülkelerden bulunan Yemen’de 24 milyon insanoğlunun desteğe gerekseme duyduğunu aktaran Saka, 17 milyon 400 bin Yemenlinin ise kesat ile uğraş ettiğini anlatım etti.

UNICEF'e uyarınca 12 milyon çocuğun çabuk desteğe gerekseme duyduğunu ve ülkenin bazısı bölgelerindeki kollar ortada iveğen ehliyetsiz tagaddi oranlarının 2022'de yüzdelik 10'luk ortak artışla en erdemli seviyeye ulaştığına ayraç fail Saka, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Her sene bulunduğu kabilinden bu sene da dayanışmanın ve paylaşmanın arttığı ramazan ayında bölgedeki halkın besin ihtiyacını karşılamaya müteveccih Taiz'de mevcut Et-Taaun Hastanesi çalışanlarına ve sayrılarevi yakınındaki gerekseme sahiplerine azık dağıtımları gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda 300 azık paketini 1500 insana ulaştırıyoruz."

Saka, Yeryüzü Doktorları şekilde Yemen'de tagaddi sağlığı projeleri, fahri esenlik kadrosu projeleri, medikal takım ve harcama materyal desteği, esenlik eğitimi programları, ramazan besin paketi yardımları ve nafile-vacip kurban operasyonları kabilinden nice bölgede bölgedeki biçimsiz şartları düzeltmek namına 2011 yılından bu yana görev verdiklerini kaydetti.

Yemen’de 2016 yılından itibaren savaştan en çok etkilenen bebek ve annelere müteveccih otama edici tagaddi hizmeti sunduklarını hatırlatan Saka, "Hâlihazırda Yemen’in Aden, Hadramevt ve Taiz illerinde mevcut toplamda 7 merkezde 5 gözyaşı altı küçüklere ve iki canlı emziren annelere tıbbi tagaddi tedavileri uyguluyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?