Dünya

Yeryüzü Doktorları, Somali'de 47 binden aşkın insana parasız afiyet hizmeti verdi

Yeryüzü Doktorları Derneği, derinliğine süredir yağışsızlık ve insanca krizlerle savaşım fail Somali'de 47 binden çok insana parasız afiyet hizmeti verdi.

Yeryüzü Doktorları, Somali'de 47 binden aşkın insana parasız afiyet hizmeti verdi
05-01-2022 01:49
MOGADİŞU

Dernek namına AA muhabirine izah işleyen Nur Ahmed, 2019'un kökeninden 2021'in sonuna derece Somali'de 47 bin 532 insana parasız esenlik hizmeti verdiklerini söyledi.

Yeryüzü Doktorları Derneği kabilinden sunulan esenlik hizmetinin Somali'nin başkenti Mogadişu Sağlık Merkezi'nde verildiğini aktaran Ahmed, "35 bin 430'u erkek, 12 bin 102'si avrat kazanmak kıl payı hep 47 bin 532 insan parasız esenlik hizmetinden yararlandı." dedi.

Ahmed, 5 gözyaşı altı 14 bin 57 çocuğa da esenlik hizmeti verildiğini belirtti.

Sağlık hizmeti sunulan şahısların yüzdelik 67'sini ayrımlı nedenlerle konutlarını ayrılma etmiş ve kamplarda küsurat şahısların oluşturduğunu kail Ahmed, Yeryüzü Doktorları şekilde Somali'de toy planlar ile bireylere dayanak olmaya bitmeme edeceklerini laflarına ekledi.

Merkezde etkin Dr. Sadia Muhammed Adan ise Mogadişu Sağlık Merkezi'ne ülkenin ayrımlı bölgelerinden şahısların geldiğini ve bebeklerden yaşlılara derece her insana görev verdiklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?