Dünya

Yeryüzü Doktorları Gazze düşüncesince harekete geçti

Yeryüzü Doktorları Derneği, Gazze'de gerçekleşen saldırıların peşi sıra kalan keyif hizmeti gereksinimi düşüncesince harekete geçti.

Yeryüzü Doktorları Gazze düşüncesince harekete geçti
16-08-2022 19:05
İstanbul

Dernekten meydana getirilen açıklamaya göre, derinliğine senelerdir afiyet alanındaki hizmetleriyle Gazzelilerin yanı sıra bulunan Yeryüzü Doktorları, akıbet günlerde yaşanmış bulunan saldırılar daha sonra çabuk yardım emek harcaması başlattı.

Dernek, krizin bitmeme etmiş bulunduğu alanda amade mevcut afiyet ekipleriyle saldırılardan aksi etkilenenlerin yardımına koşuyor.

Filistin'de 2015'ten beri hikmet otama ve iyileştirme merkezinin yanı sıra taşınabilir afiyet ekipleriyle faaliyetlerini açıklık vermeden sürdüren dernek, saldırılar daha sonra Filistin Sağlık Bakanlığındaki gereksinimleri izlem ederek çalışmalarını yürütüyor. Bu kapsamda hastanelerde otama gören yaralıların takip edeni yapılıyor, evde bakıma gereksinimi olanlara taşınabilir afiyet ekipleriyle fariza veriliyor.

Yeryüzü Doktorları Gazze Proje Sorumlusu Mohammed Hejji, Gazze'deki krizin tesirleri sürerken dünkü müşterek krizle savaşım etmenin çetin bulunduğunu dile getirerek kadın, çocuk, gailesiz ve buğulanmış ayırt etmeksizin her insanın dışarıda bulunduğu cuma namazı namazından sonraları saldırılar gerçekleştiğini anlattı.

Hastanelerin bu derece yaralıya karışma etmeye amade olmadığına dikkati çekici Hejji, "Saldırılar kararında maatteessüf 48 insanoğlu yaşamını kaybetti. Yaşanan krizin neticeleri salt bunlar değil. Daha binlerce yaş var. Bir annenin on dü yıldır beklediği oğlunu kaybetmesinin biberli fotoğrafının kâffesi Gazzelilerin hafızasından silinmesi yılları alacak, ihtimal de on paralık silinmeyecek. Bir anda canlandırırken saldırılar zımnında yaşamını kaybeden on çocuğumuz da unutulmayacak. Yaşananlar derinliğine değildi, hoppadak 3 gündüz sürdü fakat Gazze düşüncesince 3 sene derece geçti." ifadesini kullandı.

Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney ise kuruldukları günden beri Gazze'de çalışkanlık yürüttüklerini belirtti. Güney, saldırılar zımnında tıbbi gereksinimleri en örgen irca etmek düşüncesince harekete geçtiklerini dile getirerek "Bölgedeki koşullar ve gereksinimler doğrultusunda saldırılarda vurulan insanların mukteza hikmet otama hizmetine ve sarfiyat malzemelerine ulaşmasını sağladık. Bu kapsamda taşınabilir ekiplerimizle evde bakım hizmetine gereksinim duyan bireyleri belirledik. Her devir bulunduğu derece Gazze halkının yaralarını kavuşturmak düşüncesince kâffesi gayretimizle çalışmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?