Sağlık

Yeryüzü Doktorları, 2021'de de Filistinlilerin beraberinde oldu

Kurulduğu günden beri Filistin'de sağlık faaliyetleri tay tay arabası Yeryüzü Doktorları Derneği, güzeşte sene da alanda yardım çalışmalarını sürdürdü.

Yeryüzü Doktorları, 2021'de de Filistinlilerin beraberinde oldu
19-01-2022 12:08
İstanbul

Dernekten meydana getirilen açıklamaya göre, 2021'de bölgedeki felsefe tedavisi ve iyileştirme merkeziyle akıcı hizmetler sunulurken, evde tıbbi bakım hizmetleri projesiyle ilkin krizlerden müteessir yaralılara fizyoterapi, tıbbi bakım ve psikososyal dayanak noktası hizmetleri verildi.

Tıbbi bakım hizmetlerinde 1605 insana 21 bin 598 seans, hikmet otama ve iyileştirme hizmetlerinde 1352 insana 7 bin 805 gösterim uygulanarak, psikososyal dayanak noktası hizmetlerinde ise 575 insana 1775 ferdî mülakat yapılarak bölgedeki kişilerin dünyasına dokunuldu.

Ramazan kocaoğlan süresince 2 bin insana besin desteği verildi, 4 bin 480 insana kurban katkısı ulaştırıldı.

Bölgede sürekli fariza verdiği kliniği ve apiko olan taşınabilir sağlık ekipleri yardımıyla mayıs ayında yaşanmış olan saldırılardan etkilenen Filistinlilere tıbbi yardım ulaştıran dernek, 200 yaralıya 352 araştırma görevlisi cihaz, Filistin Sağlık Bakanlığına ilgili talih hastanelerine tıbbi sarfiyat malzemeleri ve konutlarını vazgeçme geçirmek durumunda küsurat 1500 insana besin desteği sağladı.

Kovid-19 ile savaşım kapsamında 200 insana hıfzıssıhha kiti dağıtımı gerçekleştirdi.

"Abluka zımnında iklim dışından deva ulaşmasında sıkıntı yaşanıyor"

Açıklamada görüşlerine toprak maruz Yeryüzü Doktorları Proje Koordinatörü Kasım Taş, Filistin'de yürüttükleri faaliyetlerin önemine değindi.

Gazze'de yaşanmış olan harp ve krizler zımnında fiziki yaralanmalar, aracısız ve endirekt travmalar ile ruhsal hastalıkların meydana geldiğini aktaran Taş, kente muteber kuşatma zımnında de iklim dışından muhtemel deva ve ekipmanların yerlerine ulaşmasında sıkıntı yaşanmasının nice hastanın vaziyetini kronikleştirdiğini aktardı.

Yeryüzü Doktorları kendisine bu doğrultuda sabık sene da Filistin'deki faaliyetlerine aralık vermeden bitmeme ettiklerine dikkati çekici Taş, şunları kaydetti:

"İhtiyaç sahiplerinin hayatlarını sürdürebilmeleri düşüncesince şişman hız gösterdik. Bölgedeki kliniğimiz ve 4 taşınabilir sağlık ekibimiz ile hikmet otama ve rehabilitasyon, tıbbi bakım ve psikososyal dayanak noktası sahalarında akıcı fariza verdik. Daimi hizmetlerimizin yanı sıra bunalım acele durumlarında müdahalelerde bulunduk. Bu sene olan çalışmalarımıza ek kendisine açacağımız dünkü birlikte felsefe tedavisi ve iyileştirme merkeziyle gerekseme sahiplerinin yanı sıra olmaya bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?