Gündem

Yerli telkih TURKOVAC'ın serüveni TRT Belgesel ekranlarında yayımlanacak

Kovid-19 ile uğraş kapsamında Türk bilgelik insanlarının dip emekleri kararında kâffesi fazları tamamlanarak imal edilmeye ve uygulanmaya başlanan TURKOVAC aşısının serüveni, erte zaman 22.00'de evvel kere TRT Belgesel ekranlarında seyirciyle buluşacak.

Yerli telkih TURKOVAC'ın serüveni TRT Belgesel ekranlarında yayımlanacak
18-02-2022 13:58
Ankara

TRT'den meydana getirilen açıklamaya göre, Kovid-19'a dirlik Türkiye'nin geliştirdiği yerel ve ulusal aşılama TURKOVAC, çabuk tasarruf onayı alarak hepsi dünyanın kullanımına sunuldu. Son 50 senedir hücreden istihsal safhasına derece gelebilen evvel yerel aşılama TURKOVAC, Türkiye'yi Kovid-19 aşısını bulan 9 ülkeden birisi yaparak alım çalım deposu oldu.

Deneyimli bilgelik ekibinin himayesinde geliştirildi

Türkiye'nin tababet tarihinde bugüne derece birlikte virüs düşüncesince meydana getirilen en şişman araştırı ve ihya projesi bulunan TURKOVAC aşısı, efdal uygulayım bilimi ve tecrübeli bilgelik kadrolarının himayesinde sürdürüldü. 41 merkez, 28 ilde 700'den çok afiyet profesyoneli, aşının klinik çalışmalarına ulama sağladı.

Bu başarının rastgele evresi TURKOVAC belgeselinde ele alınacak. Belgeselde, TURKOVAC'ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli'nin ve süreçte fariza düzlük ehemmiyetli adların açıklamalarına toprak verilerek, bu aşının dünkü varyantlara dirlik çarpıcı olup bulunmadığı sorusu da karşılık bulacak.

TURKOVAC belgeseli, ferda zaman 22.00'de evvel kat TRT Belgesel'de ekranlara gelecek.

İstanbul'un 1700 salname sırrı "Gizemli Tarih" ile aydınlanıyor

Ayrıca Prof. Dr. Hikmet Kırık'ın araştırmalarıyla rastgele kısımda ayrımlı birlikte zamanı gizemin üstündeki giz perdesini ortadan kaldıran "Gizemli Tarih"te, karanlıkta küsurat olaylar, eşhas ve antika yapıların asıl hikayeleri, çağcıl bilimin sayesinde çözülmeye çalışılıyor.

Yeni bölümünde 1700 sene evvela İstanbul'da düz yazı edilen Büyük Hipodrom'u özellik düzlük belgesel, binanın tarihte hafi sırlarına iktiran etmek az daha keşfe çıkacak.

Talha Eyüboğlu'nun yazdığı ve yönettiği ve Prof. Dr. Kırık'ın sunmuş olduğu "Gizemli Tarih" dünkü bölümüyle 20 Şubat zaman 20.00'de TRT Belgesel'de yayımlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?