Gündem

Yatırımını ev ve arsa yerine oyuncak araçlara yapıyor

Bursalı oyuncak araç koleksiyoncusu, çocuklarına envestisman kendisine arsa ve ev yerine manken araçlar alıyor.

Yatırımını ev ve arsa yerine oyuncak araçlara yapıyor
04-02-2022 10:13
Mühendis namına birlikte firmada etkin Volkan Özvatan, 5 sene önceki çocuğunun tevellüt gününde ona oyuncak araç alınca, oyuncak araç koleksiyonu hazırlamaya başladı. Bu iş hobiye dönüşünce, Türkiye'nin rastgele yerinden ve dünyanın değişik ülkelerinden otomobillerin modellerinin uygun aynısının 64'te birlikte oranında önemsiz bulunan oyuncak araçları topladı. Bu oyuncak arabalar oyuncak firmaları kabilinden lisanslı namına sınırlanmış sayıda üretilip doğrudan tükeniyor. Bu araçları alabilenler koleksiyonuna katıyor. Özvatan da bu vakte denli değişik bellik vasıtaların değişik modellerinin 64'te birlikte oranında önemsiz versiyonu bulunan oyuncak araçlarından bin 500 nüsha toplamayı başardı. Bu araçlar sınırlanmış sayıda üretildiği düşüncesince eşsiz bulunuyor ve seneler geçtikçe ederine bedel katıyor. Mühendis de hem uğraşı namına bu araçları biriktiriyor, bununla beraber gittikçe evlatları düşüncesince ekonomik birlikte envestisman yapıyor. Şu an 150 bin teklik bulunan koleksiyonun 10 sene sonraları milyonlarca lirayı bulması bekleniyor.

Topladığı oyuncak araçlarına gözü kabilinden icra vekili ve onları hususi kutularında hafız koleksiyoner, isteyenlere araçlarını sergileyerek gösteriyor. Volkan Özvatan, başkaca genel ağ gönderilen araçları bariz artırmaya çıkartıp değişik faydalı kurumlarına yardımda da buluyor.

Bu işe çocuğunun tevellüt gününde ona oyuncak almakla başladığını tabir fail Volkan Özvatan, "Bu araçları Türkiye'nin değişik illerinden ve dünyanın değişik ülkelerinden topladım. Eşim rahatsızlanınca faydalı işine de girdim. Sosyal medyada parola 1.64 niteleyerek kadro kurduk, burada belirgin çoğaltma yaparak, bana gönderilen araçları satıp düzlük şahısların bana servet ifa etmek yerine faydalı kurumlarına iane yapmasını istiyorum. Makbuzu gönderilmiş olduğu takdirde araçları ona gönderiyorum. Benim topladığım araçlar 1.64 dediğimiz alışılagelen birlikte arabanın 64'te bir tanesi denli bulunan modeller. Bu modeller araba markalarının modellerinin uygun aynısı. Onların 64'te bir tanesi denli bulunan oyuncak araçlar lisanslı ürünler, sınırlanmış sayıda üretiliyor. Bulmak baş döndürücü zor, ego de bunları dünyanın değişik ülkelerinden toplayıp koleksiyonuma katıyorum. Koleksiyonumda değişik araç ve modellerinden bin 500 manken araç mevcut şu anki kıymeti 150 bin lira. İçinde baş döndürücü eşsiz bulunan hususi hızlı modeller de var, ego çocuklarıma ev ve arsa yerine manken araç yatırımı yapıyorum. Bu araçlar 10 sene sonraları milyonlarca teklik eder" dedi.

Babasının kendisi düşüncesince icra ettiği koleksiyondan bahtiyar bulunduğunu tamlayan Ayaz Efe Özvatan, "Bu araçları babam benim düşüncesince biriktiriyor. İleride bunların bütünü benim olacak, ego bütün araçları baş döndürücü beğeniyorum" halinde konuştu.

Burak Türker - Cüneyt Önelge
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?