Yaşam

Yamaç paraşütü yapmanın keyfini 76 yaşında çıkardı

Konya'nın Karapınar ilçesinde canlı 76 yaşındaki Kazım Vural, meşe palamudu dercetmek düşüncesince çıkmış olduğu Göktepe'de tanıştığı pilotlar eşliğinde yamaç paraşütü yaptı.

Yamaç paraşütü yapmanın keyfini 76 yaşında çıkardı
13-11-2022 12:09
Konya

Arkadaşlarıyla devir kurnaz Göktepe'ye çıkan Vural, ortak hafta evvel Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü üyelerinin yamaç paraşütü yaptıklarını gördü.

Kulüp Başkanı Mustafa Ulutaş ile geveze ederken hayalini özetleyen Vural, yamaç paraşütü gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Gerekli asayiş önlemleri alındıktan sonraları Vural, Ulutaş eşliğinde yamaç paraşütüyle uçmanın keyfini çıkardı.

İlk pervaz deneyiminin coşkusunu atlatan Vural, Göktepe'de ortak araya mevrut Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü üyeleriyle ikinci kat uçmanın coşkusunu yaşadı.

"Hiç korkmadım"

Vural, AA muhabirine, uçmanın keyfine vardığını, ikinci kat yamaç paraşütü gerçekleştirmek düşüncesince gene Göktepe'ye geldiğini söyledi.

Doğayı gökyüzünden izleyince baş döndürücü heyecanlandığını vurgulayan Vural, "Hiç korkmadım. Bu doğayı tanımak, kullanmak düşüncesince gençlere de başvuru ederim. Televizyonda görüyordum. Gökyüzünde baş döndürücü inşirah hissettim, 20 yaşına indirilmiş kadar oldum. Havalanırken 76'ydım, yere inerken 20 oldum. Havada melaike uçurur kadar oldu." ifadelerini kullandı.

Vural, ilerleyici süreçte bu sporu gine gerçekleştirmek istediğini, yaşına karşın on paralık zorlanmadığını anlattı.

"Kazım baba yarısı baş döndürücü heyecanlıydı, merakla etrafa baktı"

Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Ulutaş da Göktepe'de yamaç paraşütü bitirdikleri tam tanıştıkları Kazım Vural ve dostlarıyla geveze ederken bu fikrin ortaya çıktığını dile getirdi.

Hayali bulunan Vural'ı kırmadıklarını tamlayan Ulutaş, "Kazım baba yarısı baş döndürücü heyecanlıydı, merakla etrafa baktı. Yukarda az buçuk geveze ettik." dedi.

Göktepe'nin, Tuz Gölü ve devir erke panellerinden mevrut yunak iklim yardımıyla derinlemesine pervaz olanağı tanıdığını vurgulayan Ulutaş, çiftteker sürebilen her insanın bu sporu yapabileceğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?