Gündem

Yakalanan 22 kiloluk dev sazan balığı görenleri hayrete düşürdü

Bilecik Pelitözü Gölpark'a 4 güneş geçmiş çadırlarıyla dinlenme kampı kurarak sazan balığı tespit etmek talip grup, oyun ile 22 kiloluk dev balığı yakaladı. Grup üyelerinin günlerce kaldıkları çadırda hedefleri 40 kiloluk sazan balığı yakalamak.

Yakalanan 22 kiloluk dev sazan balığı görenleri hayrete düşürdü
27-12-2021 11:00

Bursa'nın İnegöl kazasından Pelitözü Gölpark'a gelmiş şekilde dinlenme kampı kuran Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği üyeleri 22 kiloluk dev balığı yakaladı. Yakaladıkları dev sazan balığı ile dolgunca çokça anı fotoğrafı çektiren balıkçılar, popülasyonunu destek olmak üzere balığı gine gölete saldılar.

"Bu balığı sportif balıkçılığın ruhuna makul adına suya reddetme edeceğiz"

Dernek üyesi Ertan Güney, 4 gündür düğün ortamında sportif gayeli yakala bırak hile balıkçılığı yaptıklarını anlatarak, "Güzel birlikte sazan balığı yakaladık. Pullu 20-22 kilo yöreleri birlikte balık. Şimdi bunu sportif balıkçılığın ruhuna makul olarak, her insana kip yapılanma etmesi açısından suya reddetme edeceğiz. Bu cins deneysel balıkları koruyalım. Pelitözü Gölpark bu cins trofeler bulunduğunu biliyoruz. Onun düşüncesince buraya geldik. Pazartesi kampımızı kurduk Kerim Çelikbilek arkadaşımızla ve 4 gündür buradayız. Avımız bitmeme ediyor. Bir kıta iyi de birlikte balık baht oldu. Güzel birlikte alan burası, ailelerin gelip çocuklarıyla saat geçirebileceği, uğraşı adına balık tutabileceği" dedi.

"Avına hürmet gösteren, doğaya hürmet duyan her insana düzgün gelsin"

Balık popülasyonunu destek olmak üzere balığı suya reddetme fail Güney, "Sportif gayeli yapıyoruz tığ bu işi. Tamamen kip yapılanma etmesi açısından, kesip yiyecek sanarak birlikte durumumuz banko bahis konusu değil. Yakala, bırak. Popülasyon adına baktığımızda irilik adına 30-35 kilo sazanların varlığını biliyoruz biz. Tabi aşırı şimdi büyükleri de bulunan burada lakin sazan adına 30 kilolar, 40 kilolar var. Onu kovalıyoruz. Bu seferde 20'lik baht oldu. Avına hürmet gösteren, doğaya hürmet duyan her insana düzgün gelsin" dedi.

Cem Kaan Toka
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?