Dünya

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da 'silahlı milis grup' oluşturdu

İsrailli Yahudi yerleşimcilerin, obstrüksiyon altındaki Batı Şeria'da "Sivil Muhafızlar" ismi altında silahlı milis kol oluşturduğu bildirildi.

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da 'silahlı milis grup' oluşturdu
21-09-2022 05:00
Kudüs

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), Yahudi yerleşimcilerin 19 Eylül Pazartesi haset bakımından Batı Şeria'nın güneyindeki Nablus'un Huvara beldesinden güzeşte ortak yolda tün devriyesi başlattığını aktardı.

KAN'a mütekellim Yahudi yerleşimcilerden Kobe Zayat, sefer güvenliğinde İsrail ordusuna dayanak noktası ödeme sebebi öne sürülerek devriyeye çıktıklarını tez etti.

Nablus'un güneyindeki Yitzhar yerleşim ünitesi sakini Zayat, kendilerine ilgili ruhsatlı ferdî silahları kullandıklarını söyledi.

Silahlı yerleşimcilerin, Filistinlilere huzur öç eylemi gerçekleştirmesinden korkuluyor

Silahlı Yahudi yerleşimcilerin, tün saatlerinde bölgedeki Filistinlilere müteveccih öç eylemlerinde bulunmasından fikir ediliyor.

Huvara beldesi, kesif pıtrak Filistinliler ile bağnaz Yahudi yerleşimciler ortada yaşanmış olan arbedelere oyunluk oluyor.

Silahlı yerleşimcilerin, anne yollardaki Filistin bayraklarını indirerek İsrail bayrakları asmaları da kesif pıtrak gerginliği tırmandırıyor.

Bölgedeki gayrikanuni yerleşimlerden mevrut bir çok silahlı bağnaz Yahudiler devir hin Filistinlilerin anahtar ve dükkanlarına saldırılar düzenliyor. Filistinliler de bağnaz Yahudilere taşlarla yanıt veriyor.

İsrail'in 1967'de obstrüksiyon etmiş olduğu Batı Şeria'da 250'den çok gayrikanuni Yahudi yerleşim ünitesi bulunuyor. Bu yerlerde eğleşme fail 450 bine DOĞRU Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da obstrüksiyon altında canlı Filistinliler düşüncesince yaşamı şimdi da ağır duruma getiriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?