Dünya

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD bütünüyle görüştüğünü doğruladı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD hükümetinden mevrut heyetle "saygılı" ve "samimi" birlikte görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD bütünüyle görüştüğünü doğruladı
09-03-2022 08:56
Bolivar

Devlet televizyonuna açıklamalarda mevcut Maduro, diyaloğa gelişigüzel devir bariz olduklarını vurgulayarak, "Çok diplomatik müşterek görüşmeydi ve tahminî dü vakit konuştuk, nazarıitibar çeken mevzular üzerine beniz yüze bahsetmek benim düşüncesince baş döndürücü önemlidir." ifadelerini kullandı.

Maduro, ülkenin iktisadi istikrarı düşüncesince hepsi sektörden temsilcilerle baştan görüşmeler yapıldığını belirterek, ülkedeki siyasi, iktisadi ve dini faktörlerle millî diyalog periyodunu baştan etkinleştirmeye değişmeyen verdik. Daha kapsayıcı, hâlâ enli müşterek millî diyalog periyodunu baştan canlandıracağız." dedi.

Ukrayna'da bitmeme fail çatışmalara da yer veren Maduro, savaşın bitmeme etmesi yerinde enflasyonu arama dibine kabul etmek düşüncesince önlemler kabul etmek mecburiyetinde kalacaklarını kaydetti.

Maduro, Rusya'ya müteveccih başlatılan ambargoları eleştirerek, "Zaten erke fiyatları, gaz, petrol, besin tutarları ve gübreler üstünde insafsız müşterek paha dengesizliği vardı demin hâlâ biçimsiz oldu. Diyalog, müzakere, asayiş garantilerine mevzun kendisine ve sulh dair ısrar edeceğiz." halinde konuştu.

ABD, Venezuela'ya etraflıca süredir iktisadi engelleyim uyguluyor

ABD'den yukarı düzem müşterek heyetin Maduro ile güzeşte hafta başşehir Karakas'ta görüştüğü anlamında iddialar ortaya atılmış, Beyaz Saray'dan meydana getirilen açıklamada ise görüşmelerde erke hazırlık mevzusunun konuşulduğu bildirilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?