Sağlık

Vaka artışında 3. sırada bulunan Karabük’te Covid-19’dan ölenlerin sayısı 520’ye ulaştı

Yeni yüz güneş tacı virüs (Covid-19) hadise artışının 9-15 Ekim tarihleri arasındaki en çok hadise artışının yaşandığı 10 il ortada toprak meydan Karabük'te ölenlerin sayısı 520'ye ulaştı.

Vaka artışında 3. sırada bulunan Karabük’te Covid-19’dan ölenlerin sayısı 520’ye ulaştı
28-10-2021 11:55

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 9-15 Ekim tarihleri ortada açıklamış olduğu hadise sayısı tablosunda Karabük'te haftada 100 bin insanlarda hadise sayısı 544,30'a yükseldi. Kastamonu ve Zonguldak'ın arkası sıra en baş döndürücü hadise artışının yaşandığı vilayetler ortada 3. sırada toprak düzlük Karabük'te Covid-19 zımnında yaşamını kaybedenlerin sayısı 520'ye yükseldi. Hareketliliğin değme sabık güneş arttığı şehirde denetimler artırılırken, haftalık hadise sayısı bin 321 oldu.
Karabük Valisi Fuat Gürel, içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirdiği açıklamada, aşının önemine ilgi çekerek, "Covid-19'la çabalamak her insanın alacağı baş döndürücü girintisiz çıkıntısız önlemlerle mümkün. Kurallara uyalım lütfen. Artık şek götürmez ortak halde ortaya çıkan gerçek, aşılama yaptırmak, ortak numara düze aşısını yaptırıp süresi dolmasına karşın ikinci düze aşısını yaptırmayan, ikinci düze aşısını yaptırıp üçüncü düze aşısını yaptırmayan baş döndürücü ortak tomar insanımız var. Sağlık kuruluşlarımız bu amaçla dur durak ezbere çalışıyor şehrimizin ayrı ayrı noktalarında ilkah merkezlerimiz var. Bu noktalara yahut ortak keyif kuruluşuna derece derece aşımızı yaptıralım. Hadi Karabüklüler, geç yapılmaksızın aşılarımızı yaptırarak hem kendimizi, hem sevdiklerimizi bununla beraber toplumumuzu koruyalım" ifadelerini kullandı.

Esnaflardan Yaşar Toker, kurallara uyulmadığı düşüncesince hadise artışlarının gerçekleştiğini belirtti.

"Eğitimimizin bitmeme etmesini istiyoruz"

6. dershane talebesi bulunan 11 yaşındaki Zehra Doğan Şahin, ise “Biz okuldayken maskemize, içtimai mesafemize ilgi ederiz ancak dışarıya çıktığımızda dışarıdaki kişilerin peçe takmadığını görüyoruz. Bu bizi baş döndürücü üzüyor ve eğitimimiz dokunca görüyor. Eğitimimizi göremeyince panikliyoruz ve ehliyetli ölçüde terbiye alamıyoruz. Bu süreçte maskemizi takalım ve mesafemizi koruyalım. Eğitimimizin bitmeme etmesini istiyoruz” sanarak konuştu.
Şahin, kentteki ahiret yolculuğu sayılarının artmasının kendisini üzdüğünü ve bu süreçte vatandaşlardan kurallara uymalarını istediğini söyledi.

Rıdvan Bostancı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?