Magazin

Usta oyuncu Civan Canova sonuç yolculuğuna uğurlandı

Hayatını kaybeden eli uz oyuncu ve temaşa sanatçısı Civan Canova düşüncesince Zincirlikuyu'da cenaze merasimi düzenlendi. Cenazeye yakınları, artist dostları ve baş döndürücü sayıda seveni katıldı.

Usta oyuncu Civan Canova sonuç yolculuğuna uğurlandı
23-08-2022 15:06
Geçtiğimiz cumartesi haset 67 yaşlarında yaşama gözlerinin yuman eli uz oyuncu ve temaşa sanatçısı Civan Canova'nun naaşı, İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Salon'da meydana gelen törenin arkası sıra cenaze namazı düşüncesince Zincirlikuyu Mezarlığına götürüldü. Usta oyuncunun cenaze namazı gün ortası namazını müteakip kılındı. Namaza oyuncunun yakınları, sanatkâr dostları ve baş döndürücü sayıda seveni katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da cenaze namazına çelenk gönderdi.

“Çok cihanşümul birlikte insandı”

Civan Canova'nın emektar benzeri Açelya Akkoyun, “Çok cihanşümul birlikte insandı, kendini mevcut etmeye çalışan, o kişilere resmiyle, yazarlığıyla, oyunculuğuyla daima birlikte şeyler ödeme derdinde bulunan biriydi. Bu hayattaki gövdesi gitti, rolü ihtimal sona erdi ancak bence onun eserleri aktörleri çeşidinden nefesi bitmeme edecek. Hala yaşanır birlikte tarafı olduğuna inanıyorum” dedi.

“Olağanüstü birlikte insandı”

Civan Canova ile benzeyen dost olduklarını kail Ayşen İnci, “Ben onu baş döndürücü severdim. Hatta oğlumun ismi fark Civan, eşimin kolejden dershane arkadaşıydı. Bizim gönlümüzde baş döndürücü ayrımlı ve iyi birlikte noktayı vardı. Sanatçılığını, değme şeyini birlikte kenara bırakın, dehşet birlikte insandı” diyerek konuştu.

“Herkesin evine giren, baş döndürücü yüzü sıcak birlikte sanatçıydı”

Sevilen kol Çiçek Taksi'de Canova ile gösteriş arkadaşı bulunan Tuna Arman, “Çok baş döndürücü üzgünüm, hakkıyla ferişte kabil insanoğlu kaybettik. Çok taraflı birlikte insandı. Doğaya, hayvana, kişiye saygılı, seven, muhabbet komple birlikte insandı. Türk halkının başı sağlıklı olsun. Çünkü her insanın evine giren, baş döndürücü yüzü sıcak birlikte sanatçıydı” ifadelerini kullandı. Usta oyuncu Civan Canova'nın naaşı, kılınan cenaze namazının arkası sıra Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.

Yunus Emre Şeker - Yunus Emre Ayaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?