Eğitim

Üniversitelilere aylığı 500 TL’ye Yeşilırmak manzaralı otel

Amasya Valiliği duracak toprak bulmada meşakkat çekici darülfünun öğrencileri düşüncesince Büyük Amasya Oteli'ni seferber etti. Bir odasının günlüğü 130 TL bulunan Yeşilırmak manzaralı 3 açık otel bu zamanda öğrencilerden maaş 500 TL alıyor.

Üniversitelilere aylığı 500 TL’ye Yeşilırmak manzaralı otel
18-10-2021 13:40

Amasya hususi İdaresine ilişik 120 insan kapasiteli otelin kâffesi odalarına sabık ay yerleşen öğrenciler maruz imkanlardan baş döndürücü memnun. Amasya Üniversitesi Yaşlı Bakım Programı 2. dershane talebesi Gökçenaz Görmek, “Kalacak arazi ararken bu otele aldılar. Aylık 500 TL ödüyoruz. Şu an tek sıkıntım yok. Gayet memnunum. Bizi buraya alanlardan Allah razı olsun” dedi.

Şehre ulaştığında yurda habitat problemiyle karşılaşınca umutsuzluğa kapıldığını özetleyen Tokatlı Kader Kıyak da, “Özel yurtları araştırdım. Fiyatları baş döndürücü yüksekti. Son derman şekilde oraya gidecekken burayı öğrendim” niteleyerek konuştu. Betül Süren ise öğüt idman düşüncesince hususi bölümlerin de oluşturulduğu bu oteli oldukça konforlu ve tehlikesiz bulduğunu söyledi.

“Barınma sorununu hallettik. Bin şahsiyet mektepli yurdu aralıkta hazır”

Öğrencilerin azda olsa yaşadıkları tahaffuz problemine çelimsiz müddette hal hatırlamak hesabına Amasya İl hususi İdaresine ilişik Büyük Amasya Oteli'ni kız öğrencilerin hizmetine açarken amme misafirhanelerinin imkanlarını da sunduklarını açıklanan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Şu an bakımından ilimizde darülfünun öğrencilerimizin tahaffuz sorununu halletmiş durumdayız. Kesin hal de inşallah Aralık ayında olacak. Bin şahsiyet mektepli yurdunu Aralık ayında teyit alacağız” biçiminde konuştu.

“Öğrencilerimizi kıygın etmemek düşüncesince gelişigüzel cins çabayı harcıyoruz”

Merzifon'da 500, Gümüşhacıköy'de de 300 şahsiyet yurtların hizmete girmesiyle bu arada bu probleminin şehir genelinde baştan sona ortadan kalkacağını vurgulayan Masatlı, “İnşallah öğrencilerimiz sunmuş olduğumuz hizmetten memnundur. Öğrencilerimizi kıygın etmemek düşüncesince gelişigüzel cins çabayı harcıyoruz. Harcamaya da bitmeme edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Murat Çelik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?